1 an de AICR – 1 an de inițiative și proiecte responsabile pentru Moinești și împrejurimi

Vreau să îmi cer public scuze. Față de echipa mea de voluntari AICRiști. Pentru că nu reușesc să povestesc mai mult pe blog despre lucrurile minunate pe care le-am făcut împreună de când am fondat Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă. A trecut 1 an de AICR deja, 1 an de prietenii strânse și de proiecte realizate cu și pentru moineșteni, 1 an în care, din păcate, prea puțin am scris despre tot ce am făcut. Însă într-un fel, chiar mă bucur. E mai important să facem, decât să vorbim despre ce facem, e mai important să existe oameni care să se implice, să facă, decât să vorbească. Faptele, nu vorbele, contează după ce trece vremea. portret de voluntari AICR Moinesti 1 an de initiative si proiecte pentru Moinesti si imprejurimi

Și vreau să îndrept acest lucru. Măcar un pic. Pentru că tot este momentul bilanțului pentru AICR, pentru că a trecut fix 1 an de la prima ședință AICR, pentru că se împlinește 1 an de activitate, de inițiative și proiecte desfășurate cu ajutorul voluntarilor pentru Moinești și nu numai, vreau să readuc în atenția tuturor povestea AICR Moinești.presedinte ong toast aniversare ong anca balaban AICR Moinesti

Și vreau să mulțumesc pentru tot sprijinul, echipei de voluntari, partenerilor instituționali, partenerilor educaționali, organizațiilor non-profit colaboratoare, furnizorilor, partenerilor strategici și sponsorilor pentru modul în care au înțeles dorința noastră de a acționa prin inițiative și proiectele cu relevanță. Eu îi apreciez cu sinceritate pe toți cei care ne-au sprijinit demersurile care au generat plus-valoare micului nostru oraș. Și știu că sunt Oameni ca și mine, pe care îi preocupă comunitate din care facem parte, chiar dacă poate ar avea alte lucruri mai importante de făcut.cadou aniversare ONG AICR Moinesti 1 an initiative si proiecte pentru Moinesti si imprejurimi

De asemenea, vreau să îi mulțumesc lui Cristi portret de familie aniversare ong aicr moinestipentru că m-a susținut în tot ceea ce înseamnă voluntariatul, încă de la început. E omul pe care l-am știut acolo pentru mine, care a înțeles dorința mea de a contribui și pe alte planuri, de a face măcar atât cât îmi stă în putință. E omul care nu a cârtit atunci când i-am spus că pe lângă ce facem noi împreună aș vrea să adun lângă noi o echipă care să gândească la fel ca noi și care, mai mult decât atât, să fie la fel ca noi – pusă pe fapte.

Nu în ultimul rând, vreau să îi mulțumesc lui Andrei și mamei, care au fost de foarte multe ori pe post de baby-sitter pentru Măriuca atunci când aveam campanii sau evenimente de organizat. Mă bucur că ați vrut și ați avut grijă de Măriuca în momentele în care eu mă ocupam de proiectele AICR.

Ca de obicei, mai sunt și persoane care nu înțeleg de ce ai face lucruri de care beneficiază alții, de care beneficiază comunitatea. Până acum nu aș fi zis nimic despre aceasta categorie de oameni, dar chiar în momentele acestea în care scriu am realizat că ei sunt acei oameni care m-au ambiționat și m-au făcut să cred și mai tare în ideea de a face bine dezinteresat, în a face lucruri bune de care să se bucure mai multă lume și m-au mobilizat așa cum nu aș fi crezut. Le mulțumesc!

Dar aniversare ONG AICR Moinesti 1 an initiative si proiecte pentru Moinesti si imprejurimirevenind la lucruri vesele, vreau să vă spun că astăzi am sărbătorit la o întâlnire relaxantă cu tort și șampanie așa cum se cade pentru aniversare. A fost prilejul cu care ne-am adus aminte tot ce am realizat împreună cu echipa de AICRiști, chiar de nu-i mult, chiar de nu-i puțin, am rememorat rezultatele bune ale voluntariatului și desigur, momentele cele mai importante din anul care a trecut, și chiar am făcut mici planuri pentru viitor. Poate că sună subiectiv, dar le-am spus și lor ceea ce mi-a trecut mie prin minte: am făcut ceva, care poate fi considerat de unii ca fiind puțin, dar măcar nu am stat cu mâinile în sân. De 1 an de zile, am lucrat împreună pentru proiecte de care au beneficiat moineștenii. Moineșteni care rezonează cu apelurile noastre, moineșteni cu care atunci când mă întâlnesc ne mulțumesc pentru ceea ce facem și ne îndeamnă să continuăm. Așa că musai, avem de planificat anul acesta multe evenimente și campanii. De aceea am și-un mesaj pentru toți cei care au colaborat cu noi pentru AICR:

Haideți să fim motivați să facem și mai mult. Știu că și vouă vă pasă de ce se întâmplă în jurul nostru, așa cum îmi pasă și mie. De asta nici nu ne vom opri doar aici – sărbătorim acu și planificăm fiecare proiect pentru mai departe. Povestea AICR continuă! Povestea scrisă împreună, continuă! Pentru mine, pentru noi, pentru voi, pentru toți moineștenii! 1 an de inițiative responabile. Vor mai urma, fiți siguri! Vă mulțumesc din suflet pentru implicarea de până acum! 

 

Anca Balaban Popa Iscu
membru fondator și președinte AICR Moinești

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.