21 de CUVINTE.

M-am gandit la un joc. Pentru ca vorbim mult. Dar ne intelegem din ce in ce mai putin… Astfel mi-a venit ideea acestui Joc si al scenariului ce va urma. Se numeste “21 de cuvinte”. (Tudor Chirila)

Asta e pe scurt ceea ce urmeaza sa scriu si eu. 21 de cuvinte. Cele mai importante din viata mea. Cuvintele fara de care nu pot trai, care imi definesc cel mai bine personalitatea, trecutul, prezentul si viitorul.

 1. DUMNEZEUDumnezeu
 2. CRISTIANanca si cristian balaban
 3. PARINTIfamilia o portie de fericire
 4. VAD
 5. AUD
 6. MERGmerg
 7. CARTIcitesc
 8. COSTUM TRADITIONALcostum popular
 9. ROMANIA
 10. COPII
 11. CURAJ
 12. ACASA
 13. MISTER
 14. RAZBUNARE
 15. EDERRA
 16. MUZICA
 17. CITATE
 18. FIECARE-ZI
 19. FOTOGRAFII
 20. SENZATII…
 21. PASIUNI

Nu am stat foarte mult să aleg cuvintele fara de care nu as putea trai, dar m-am gandit ca merita ca 6 dintre cuvinte sa fie ilustrate cumva.

Acesta este lista mea de 21 de cuvinte Ioana & Dan… Cele mai importante 21 de cuvinte pentru mine… Am publicat-o abia acum, pe 1 ianuarie 2013, desi voi m-ati provocat mai devreme, pentru ca intr-adevar a fost un exercitiu interesant, cu rezultate importante care merita mentionate la inceput de an nou.

Hai sa ne jucam putin… Care sunt cele 21 de cuvinte ale tale? Arata-te intr-un alt mod. Nu trebuie decat sa trimiti cele 21 de cuvinte care te reprezinta. Si sa duci mai departe acest joc. Te-ai gandit ca in toata lumea asta s-ar putea sa existe o persoana care alege aceleasi cuvinte ca tine?

Trimite-mi cele 21 de cuvinte ale tale intr-un reply la acest post.

Anca Balaban

16 Comments

 1. Anca, cu sinceritate spun că aceasta este una dintre cele mai frumoase și expresive liste. Se zice că o imagine face cât 1000 de cuvinte, nu? Se vede clar cât înseamnă unele cuvinte pentru tine! A meritat așteptarea!
  Un An Nou plin de bucurii și gânduri bune!

  • Multumesc Ioana! Stii..in afara de faptul ca o imagine face cat 1000 de cuvinte, m-am gandit ca merita pentru ca e ceva important pentru mine. De-asta am folosit fotografii de-ale mele.
   Prima e de la cununia religioasa, a doua este de la ziua iubitului meu, a treia este facuta la Tarcau ( daca ai citit Baltagul cu siguranta iti suna cunoscut numele acestui satuc frumos ), a patra este de la Cetatea Tazlaului ( o cetate foarte veche unde a ramas totul in paragina ), a cincea poza este una din pozele de la o sedinta foto din Gradina Botanica din Is si ultima este o poza mai veche de-a mea …din 2010.
   Practic e o postare cu valoare sentimentala, intrucat imaginile au in ele amintiri frumoase pentru mine.
   Ma bucur ca a meritat sa astepti!
   Un an nou cat mai frumos si plin de oameni care sa iti zambeasca dragut!
   Salutari de pe malurile Tazlaului, puuup!

 2. Interesantă lista, Anca! O provocare minunată! …Dar cum bine ai specificat, imaginile fac cât 1000 de cuvinte, draga mea! Felicitări pentru tot! O familie frumoasă!
  Sănătate, iubire, armonie!
  Apropos, Anca, la Tarcău merg în fiecare săptămână! …E locul unde soțul meu a copilărit și și-a petrecut o mare parte din adolescență, e locul de sorginte al soacrei mele…o locație de vis!
  Toate bune de pe meleaguri nemțene, mai exact din Piatra-Neamț!

 3. 1. Tudor, Nică al nostru, poznaș, dulce și-un mare filozof; 2. Cristian, jumătatea mea; 3. Dumnezeu(Credința); 4. Mama(Dumnezeu s-o odihească-n pace!…cântă și încântă îngerii, cu vocea ei superbă, înțelepciunea, privirea senină… Te iubesc, mami!); 5. Nona, sora și prietena mea cea mai bună; 6. Viața cu toate frumusețile ei; 7. Sănătate fizică și spirituală(Doamne ajută!), 8. Pasiuni (vise de-mplinit…Doamne ajută!); 9. Iubire; 10. Prietenie; 11. Lectură și 12.Scrisul; 13. Muzica și 14. Dansul; 15. Sinceritatea; 16. Copiii și Parenting-ul; 17. Altruismul și compasiunea; 18. Spontaneitatea și emoția; 19. Filmele; 20. Călătoriile și Natura.
  …He, he, doar 21 de cuvinte?!…Vorbesc mult, ador emoțiile, iubesc oamenii, armonia, sinceritatea, privirile senine…Iubesc cuvântul, de fapt, magia cuvintelor, însoțite de sentimente, trăiri reale!

 4. România, familie, cărţi, perseverenta, respect, prieteni, fotografie, pasiune, identitate, atitudine, progres, muzică, filme, sport, călătorie, reciprocitate, să-mi-fac-plimbarea, sinceritate şi iar cărţi, familie şi România. 🙂

  • Imi place toata lista ta de 21 de cuvinte, insa cel mai special mi se pare sa-mi-fac-plimbarea!
   Detaliaza daca vrei. Sunt curioasa. 😀

   • Se deosebeşte de “călătorie” prin faptul că e ceva total neoficial. Să fac tot ce ştiu că-mi încălzeşte dorinţele prompt şi fără ezitare exact atunci când cred eu că e cazul şi să fac tot ce pot pentru asta. Probabil că ai sesizat din prima că nu era vorba propriu zis de o “plimbare” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.