30 de bloguri de parenting ale mămicilor, de care ar trebui să știi

Vrei să intri în universul unei mame? Ești însărcinată și vrei să citești experințele altor mămici? Ai și tu un pici și vrei să vezi dacă alte mămici trec prin aceleași frământări ca și tine? Sau poate nici nu ești însărcinată, nici nu ai copilași, dar pur și simplu ești curioasă ce se petrece în sufletul și viața unei mame.

Îți propun în afară de blogul meu, AncaBalaban.Ro, să citești alte 30 de bloggerițe mămici care împărtășesc în puținul lor timp liber gândurile lor despre aventurile din viața de părinte. Unele sunt la început, iar unele sunt deja mai cunoscute pentru blogurile lor de parenting sau mothering și poate le-ai citit până acum. Părerea mea este că toate sunt creative și sunt o sursă de inspirație.

Cu o parte dintre mămicile pe care le voi recomanda m-am împrietenit online chiar în acest an. Pe altele însă, le-am citit constant, însă am rămas doar un cititor tăcut, așa că acum este momentul să vadă și ele că apreciez și citesc ceea ce ele postează.

Este ocazia cu care vreau să vă încurajez să continuați să scrieți și să vă asigur de susținerea mea oricând veți avea nevoie de implicarea mea în proiectele sau campaniile voastre. Totodată, este ocazia cu care vreau să vă mulțumesc pentru că datorită vouă nu mă simt ciudat atunci când trec pe blogul meu gândurile de mămică.

De ce ar trebui să intri pe bloguri de parenting să vezi ce scriu mămicile: Pentru că la fel ca toate mămicile, și ele se întreabă când și unde se duce timpul atât de repede. Pentru că la fel ca toate mămicile cu bloguri, se întreabă cum de au unele timp să scrie zilnic și mult. Pentru că la fel ca și mine, fiecare dintre ele au fost și printr-o perioadă în care nu li se părea normal să-și ia din timpul de petrecut cu copiii pentru a sta cu ochii pe ecran și a scrie pe blog. Mie încă nu mi-a trecut perioada asta. Aștept momentul în care Măriuca va avea ea momentele în care să vrea să se joace singurică cu jucăriile. Atunci cu siguranță aș deschide laptopul și-aș scrie mai des, în timp ce o supraveghez. Ai putea să le citești mai ales pentru că, la fel ca toate-toate mămicile, simt enorm și scriu totul. Pentru că pe mine mă emoționează și mă regăsesc în unele cuvinte, în aceleași sentimente de mamă, curate, frumoase și deosebite. Pentru că la fel ca mine, și ele adoră să răspândească fericireaprin cuvinte. Pentru că s-ar prea putea să-ți provoace zâmbete sau lacrimi. Cu siguranță, promit eu.

Notă: blogurile care sunt indicate de mine le-am trecut în ordine aleatoare. Blogurile mai puțin cunoscute sunt la începutul listei și cele mai cunoscute le-am lăsat pentru final. M-am gândit că astfel blogurile pe care s-ar putea să nu le cunoașteți deja se vor folosi de un pic mai multă atenție.

Iată-le, 30 de bloguri creative de mămici de care ar trebui să știți:

#1 http://sufletdemamica.blogspot.ro

 • Descrierea scurtă a blogului: Suflet de mămică.
 • Raluca spune: „Acest blog este un jurnal, dar aș vrea să fie în același timp o sursă de inspirație și de informare pentru mămici și nu numai. Pentru că meseria de mamică este cea mai dragă mie, voi vorbi mai mult despre acest subiect. Dar veți găsi aici multe alte subiecte, câte o particică din viața mea de femeie, de mamică și de om care iubește tot ce este frumos.♥”
 • O postare care-mi place mie: bărbatul pe care mi l-am dorit dintotdeauna

#2 http://dulcecasa.blogspot.ro

 • Sloganul blogului: …trăind bucuriile simple ale vieții de zi cu zi…
 • Irina spune: „Am 38 de ani, sunt soție, de 3x mămica și lucrez în educație. Dintotdeauna mi-am dorit să duc o viață simplă, alături de cei dragi și cât mai aproape de natură – o viață în care să am suficient timp pentru familie, cămin, și pentru ocupațiile mele preferate – lectura, scrisul, lucrul de mana, grădinăritul.”
 • O postare care-mi place mie: vrei să fii prietenă cu fiica ta?

#3 http://eu-si-casa-mea.blogspot.ro

 • Descrierea scurtă a blogului: Un blog despre casă, familie și copii, într-un cuvânt, despre noi.
 • Irina spune: „Acest blog s-a născut din dorința de a ține un jurnal despre mine și familia mea, dar și din dorința de a împărtăși cu voi din ce îmi dăruiește Dumnezeu zilnic. Acest blog este o particică din mine, din ce iubesc eu și din ce îmi place să fac.”
 • O postare care-mi place mie: cuvinte pentru fiul meu

#4 http://copilulsufletuluimeu.blogspot.ro

 • Descrierea blogului pe scurt: Blog de mamica adoptivă.
 • Anca spune: „…sunt într-o continuă căutare de lucruri mici simple și frumoase. Îmi place să râd, să tac, să vorbesc, să mă joc cu culori, ațe, prostioare, arome, să beau cafea cu lapte și ceai bun cu oameni dragi. Îmi place să cred că fac din casa mea o căsuță din poveste :), unde vă invit din când în când să împărtășim momente.”
 • O postare care-mi place mie: 1 an

#5 http://easiea.blogspot.ro

 • Descrierea scurtă a blogului: Blog de mamă și fiică.
 • Miruna spune: „Într-o zi un suflet drag m-a ales să-i fiu mamă și de atunci lumea mea s-a schimbat. Când am aflat că o să am un copil am început un Blog Jurnal pentru ea. I-am ținut un jurnal cu toate gândurile din cele 9 luni de sarcină și din lunile ce au trecut de la nașterea ei… În viata asta de -EA- am trăit atât de multe și am învățat atâtea, cele mai multe din greșeli, încât vreu să le spun și altora.”
 • O postarea care-mi place mie: scrisori pentru Matilda (13)

#6 http://clipe-frumoase-cu-ema.blogspot.ro

 • Descrierea scurtă a blogului:  Blog plin cu idei de joacă și activități pentru copii mici (1-3 ani), inspirate în principal din sistemele educaționale alternative Reggio și Montessori.
 • Adriana spune: „Am simțit nevoia să am și eu un spațiu unde să adun idei, unde să pun linkuri spre blogurile care mă inspiră, unde să postez ce facem și noi, pentru a iniția un dialog cu alții interesați de aceleași lucruri, pentru a cunoaște oameni noi și pentru a avea, de ce nu, un jurnal al copilăriei Emei. Dintotdeauna m-au pasionat fotografiile, păstrarea amintirilor, scrapbookingul, scrisul, iar acest blog e o continuare a acestor interese și o modalitate în plus prin care încerc “să capturez” clipele frumoase petrecute cu Ema, clipe care zboară pur și simplu!”
 • O postare care-mi place mie: despre cum ne organizăm jucariile în stil Montessori

 #7 http://ce-stii-tu.blogspot.ro

 • Sloganul blogului: Unde-s doi, puterea crește
 • Ana spune: „Vai de mine…de când n am mai scris pe blog! N-am timp de nimic, în afară de copchil și serviciu și al doilea serviciu și o minimă (dar minimă!) activitate fizică. Poate că, făcând Tudor 3 ani, m-am gândit să nu-l mai expun atât. Că poate mă njură când crește. Dar, la fel de poate că, s au adunat atâtea chestii că nu le mai țin pasul, să le scriu. În rest, mamelor din lumea întreagă, citiți Rudolf Dreikurs, Cum să crești copii fericiți. Pe mine m-a salvat. V-am pupat.”
 • O postare care-mi place mie: programul de dimineață al unei mame

#8 http://mamicaactiva.wordpress.com

 • Descrierea scurtă a blogului: Despre a fi împlinite atât ca mame, cât și profesional.
 • Oana spune: „Sunt Oana, mama Lidiei, și soție, fiică, nepoată, prietenă, colegă, lista poate continua. Fiindcă fiecare rol e important pentru mine. Și, nu în ultimul rând, sunt eu cu pasiunile, reflecțiile, iubirile și defectele mele. Sunt eu cu dorința mea de a mă dezvolta și tot eu, cu parcursul meu profesional. Militez pentru a munci cu plăcere și a avea timp pentru copil, căsnicie și toate rolurile enumerate mai sus!”
 • O postare care-mi place mie: mami, te iubesc

#9 https://mamaocupata.wordpress.com

 • Descrierea blogului pe scurt: Blog de mamă ocupată, despre întâmplările și alegerile mele de ‘can-do’ woman, de ici și de colo, din secolul XXI.
 • Mama spune: „Blogăresc pentru mine și prietenii mei dragi, cunoscuți sau nu, despre viața mea de mamă ocupată, în care mi-aș dori ca ziua să aibă 25 de ore. 🙂 Asta sunt eu și vă aștept cu drag la poveștile mele din cea de-a 25-a oră.”
 • O postare care-mi place mie: negociatorul

#10 https://mamaalunitza.wordpress.com

 • Descrierea blogului pe scurt: Povestiri despre lumea mea.
 • Alunița spune: „Fetița mea, Luna, vorbește foarte mult, ceea ce este, bineînțeles, obositor. Dar este și foarte amuzant. Uneori, râd pe moment și uit repede ce a spus, alteori povestesc și altora anecdota și iar uit. Dar se întâmplă ca acest copil, cu o experiență de viață până la genunchiul broaștei, să spună lucruri atât de profunde încât să pot scoate din ele o povestioară caldă, bună de pus pe net pentru alți părinți obosiți, care au doar puțin timp liber pentru sufletul lor și cărora le dedic acest blog.”
 • O postare care-mi place mie: de ce e mai grea viața copiilor

#11 http://povesteadarieinicole.wordpress.com

 • Descrierea scurtă a blogului: Povestea Dariei Nicole.
 • Raluca spune: „Un blog de familie, în care, eu, Dana scriu cu drag despre copiii mei, Daria Nicole și Ingrid Maria. Scriu despre aventurile lor, despre experiențele mele în creșterea lor, despre ele și pentru ele, pentru perioada în care vor ajunge să și citească singure ….copilăria.”
 • O postare care-mi place mie: cât de greu poate fi?

#12 http://mamaluialbert.wordpress.com

 • Descrierea blogului pe scurt: Blog de mămică.
 • Andra spune: „Mă pricep de minune să ard o friptură, sau să uit rufele ude în mașina de spălat până a doua zi, când trebuie să le spăl din nou, desigur. Însă încerc să-mi cresc frumos copilul, să-l pregătesc pentru viață cum cred eu mai bine. O să vă zic peste câțiva ani dacă mi-a ieșit. 🙂 N-o să scriu, probabil, doar despre copil. O să scriu cam ce mă taie pe mine capul, și cred că merită împărtășit cu voi.”
 • O postare care-mi place mie: nu!

 #13 http://ursuletinazdravani.wordpress.com

 • Descrierea scurtă a blogului: Frânturi din viață.
 • Coca spune: „Am primit aici, pe pământ o comoară neprețuită: o familie – un soț minunat și 2 copilași extraordinari. Și asta mă face să fiu cea mai fericită soție și mămică din lume. Sunt o fire veselă, îmi place nespus să lucrez cu copii (să inventez tot felul de jocuri și activități sau să le caut prin cărți/internet, etc)…prefer să las orice altă treabă și să mă joc cu picii mei :)…ei sunt cei mai importanți.”
 • O postare care-mi place mie: pentru că te iubesc, ți-aș da și luna de pe cer

#14 http://floridemandarin.wordpress.com

 • Descrierea scurtă a blogului: “Cuvinte pentru suflet, familie, casă… ”
 • Nico spune: „Meseria de bază pe moment este aceea ce soție, de mamă și de…femeie în comunitate. Încerc să învăț cât mai multe lucruri bune, să împărtășesc cu ceilalți tot ce învăț și să fac surprize și bucurii celor din jur. Fie online, fie în viața reală.”
 • O postare care-mi place mie: cuvinte pe care trebuie să le audă copiii

#15 http://roxalia.wordpress.com

 • Descrierea scurtă a blogului: Confesiunile unei mame pentru prima dată.
 • Roxana (verișoara mea) spune: „Pe perioada sarcinii am scris despre tot ce simțeam, despre tot ce se întampla nou cu mine fizic. De câte ori recitesc posturile din categoria “Jurnal de sarcină” imi zic: “Lucrul acesta îl uitasem deja, ce bine că a fost scris aici!” Și pentru că timpul trece repede, iar fiica mea crește pe zi ce trece și face ceva minunat aproape oră de oră, am decis să notez absolut tot ce face nou, pentru ca mai târziu să putem reciti amândouă. Vreau să am scris undeva, așezat frumos, tot ceea ce face ea. Iar toate aceste lucruri le fac publice pentru a le împărtăși cu prietenii mei.”
 • O postare care-mi place mie: jurnal de mămică – scumpo

#16 http://blogulmameiincepatoare.wordpress.com

 • Descrierea scurtă a blogului: Un jurnal online al unei mame care a primit copilul de la Dumnezeu fără instrucțiunile de utilizare.
 • Cristina spune: „În -meseria de părinte- consider că suntem cu toții începători și nu profesioniști, oricâte cărți am citi despre creșterea copilului, oricâte informații am acumula. Indiferent de vârsta copilului, suntem puși în fața unor situații noi, care ne iau pe nepregătite, din care putem învăța. La fiecare pas învățăm câte ceva. Nu suntem atotștiutori în ale -părințelii-. Drept urmare, am emoții la tot pasul și îmi doresc să fac tot ce e mai bine pentru puiul meu.”
 • O postare care-mi place mie: leac pentru copilul încăpățânat

#17 http://babymanager.wordpress.com

 • Sloganul blogului: Optimism, atitudine, păreri.
 • Ana spune: „Pentru că îmi place să scriu, pentru că vreau să ajut, pentru m-am redescoperit după ce m-am pierdut în ritmul vieții nebune din București, pentru că sunt mai relaxată, pentru a comunica, pentru un vis și să recunoaștem, pentru un pic de orgoliu!”
 • O postare care-mi place mie: povestea mea albastră

#18 http://funparenting.ro

 • Descrierea scurtă a blogului: Fun parenting by Cristina Buja
 • Cristina spune: „În primul rând, sunt … mama lui David, evident. Ca profesie sunt psiholog și asta nu înseamnă că dețin tot timpul rețete secrete, înseamnă doar că știu câteva tertipuri pe care le-am învățat din mers: să analizez oamenii dincolo de cuvinte, să pun întrebări potrivite care descos și cos la loc, să înțeleg copiii, să folosesc jocul ca modalitate de vindecare, să rămân în afară cercului când e nevoie, să nu mă proiectez, să nu coalizez cu presupusa victimă pentru că și eu am avut agresorii mei … din-astea.”
 • O postare care-mi place mie: copiii au nevoie să fie înțeleși

 #19 http://otiliasblog.ro

 • Descrierea scurtă a blogului: Un pic din lumea Otiliei pentru tine.
 • Otilia spune: „Am descoperit lumea blogului în 2010 când am fost sfătuită de doctorul meu ca o modalitate bună de a învinge depresia postnatală este să scriu deespre ceea ce simt. Așa am inceput sa scriu în limba engleză și să am blogul meu numit Romanian mum in London. Am descoperit că nu sunt singură și că există foarte multe mămici cu blog în Marea Britanie. Se spune că în Marea Britanie este cea mai mare comunitate de bloggeri mămici din lume. Cu multe din mămici am devenit prietenă online, dar și în realitate. Faptul că am blog și că pot scrie despre ce mă doare dar și despre mă bucură m-a ajutat enorm.”
 • O postare care-mi place mie: ce s-a schimbat de când am devenit mămică

#20 https://tusibebe.wordpress.com

 • Sloganul blogului: Who says we have to grow up? (Walt Disney)
 • Luminița spune: „Despre mine? Nu mi-a plăcut niciodată să scriu despre acest subiect, așadar puține sunt rândurile care vor urma. Am 30 și-un pic, sunt consultant în comunicare de vreo 9 ani, cu abilități de Project Manager de vreo 5 ani, cu 2 copii de 6 ani, cu un blog din 2008 și 5 pesti din 2013, care între timp au devenit 7. O ard toata ziua pe Facebook si pe bloguri Mă ocup de online PR și social media, 50% din timp, cel puțin, și-mi place să-mi fac singură bijuteriile. Consider că noaptea e un sfetnic bun, dar un și mai bun timp de făcut lucruri. Îmi place de Creangă, care spunea: “Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur, prind curaj!” Cam asta.”
 • O postare care-mi place mie: numai cine e părinte știe

 #21 http://diana.urbankid.ro

 • Sloganul blogului: Câteodată soare.
 • Diana spune: „Acesta este un blog personal, cu de toate. Nu este un blog de mămică, deși platforma este Urbankid și deși mare parte din postări au drept subiect copiii și dilemele mele în materie de creșterea lor. Îmi place totuși să cred, că joc și alte roluri în această viață. Și scriu despre ele.”
 • O postare care-mi place mie: altfel, despre Alfie Kohn

#22 http://otilia-mantelers.urbankid.ro

 • Descrierea blogului pe scurt: Joc și emoții.
 • Otilia spune: „Prin blog și prin cursurile pe care le țin, aș vrea să ajut părinții (pe mine inclusiv) să nu se mai simtă vinovați și să le pot da un strop de încredere ca e cel mai frumos și mai linistitor pentru copii faptul că nu suntem perfecti. Ce presiune ar fi asupra copiilor daca am fi perfecți: cum s-ar compara ei cu niste giganti care fac și simt totul ca la carte? Și aș mai vrea să le povestesc părinților despre jocul cu copiii lor, așa cum am învațat eu de la sotul meu iubit, Jo. Și despre Playful Parenting a lui Larry Cohen, om care între timp a devenit sfătuitorul meu în momentele în care nu o mai scot la capăt. Datorită modului acesta de a fi părinte, cu joaca în suflet și în creier, ne simțim atât de iubiți unii de alții, copiii de părinți și părinții de copii.”
 • O postare care-mi place mie: regăsirea feminității

#23 http://www.injoaca.ro/

 • Sloganul blogului: Împreună totu-i prea frumos!
 • Ada spune: „Bloggingul este a patra mea meserie. Sunt jurnalist de radio, traducător, scriitor de povești și blogger. Blogul rămâne blog. Scriu noaptea, deci uneori e posibil să găsiți posturi cam pe la ora la care Cenușăreasa o rupea la fugă pe scări.
 • O postare care-mi place mie: copiii nu sunt ai noștri, ne sunt doar împrumutați pentru o vreme

#24 http://ozzy.ro

 • Descrierea scurtă a blogului: Un blog despre copii, părinți și căței. Și întâmplarile prin care trec ei!
 • Joe spune: „Noi suntem “Cei 5″: Babicu’, Joe, Nero, Ozzy și Pizza. Da, recunoaștem, de obicei, copiii au întâi un nume și apoi porecle. Cu ai noștri, s-a întâmplat invers. Ozzy a fost numit asa înca de la stadiul de embrion. Eram în masina, ne duceam la prima ecografie și ta’su pune la maxim piesa lui Ozzy Osbourne: This means war.  Burta vibreaza de rîsete și decibeli și viitorul copil se pricopseste cu porecla. La modul serios îl cheama Tudor. În cazul celui de-al doilea copil, am fost noi imprudenți. După ce am aflat că va fi fetiță, l-am întrebat pe Ozzy cum ar vrea să o cheme. Ne-a răspuns prompt: “Pizza Bicicleta”. Și totusi, oficial și în cercurile superioare, se va prezenta Ana (sperăm!). Noi doi, vom acționa în continuare sub acoperire: Joe & Babicu’.”
 • O postare care-mi place mie: fericirea e un excavator mărunt

#25 http://www.cojocarii.ro

 • Descrierea scurtă a blogului: Blog de familie.
 • Gabriela spune: „Mama imperfectă, soție iubitoare și gospodină nepricepută. Cresc alături de copiii mei. Pot fi orice, dar nu un model pentru alții. Nu caut adulație, ci schimb de informații. Îmi doresc să greșesc cât mai puțin și să învăț cât mai multe.”
 • O postarea care-mi place mie: „de ce?” stilizat

#26 http://bogdanadobre.ro

 • Descrierea scurtă a blogului: Blog nonconformist de parenting și nu numai…
 • Bogdana spune: „Nu e nimic extraordinar, nu veți găsi lucruri senzaționale, însă veți găsi multe lucruri frumoase, deschidere, și o atmosferă caldă de familie. Că scriu bine sau nu, că e util sau nu, asta voi sunteți în măsură să judecați. Începutul nu a fost așa, cel puțin nu conștient. Am început ca un exercițiu, ca un soi de jurnal pentru mine în primul rând.”
 • O postarea care-mi place mie: nouă luni

#27 http://laurafrunza.com

 • Descrierea scurtă a blogului: Idei creative pentru timpul liber, rețete culinare, sfaturi practice
 • Laura spune: „Am idei multe, din care nu pun în practică decât jumătate, iar un sfert sper să le împărtășesc cu voi aici pe blog. Traduc cărți pentru copii din pasiune și nimic nu mă bucură mai tare decât momentul în care deschid o carte tradusă de mine și pe coperta interioară scrie numele meu la traducător. Am tradus și o carte despre sarcină și naștere, dar nu mă consider o autoritate în domeniu 😉 având în vedere că atunci când am rămas gravidă, mi-am dat seama că nu mai țineam minte nici jumătate din informațiile de acolo.”
 • O postare care-mi place mie: avem 6 ani

#28 http://mamicaurbana.ro

 • Sloganul blogului: Remodelează-ți viața!
 • Ana spune: „De fiecare dată când scriu un articol, mă gândesc  să mă expun cât mai bine, să îmi transpun starea cât mai fidel realității și scriu uneori plângând de fericire sau de neputință, alteori râzând cu gura până la urechi, amuzată de-o întâmplare cu Măriuca, sau scriu plină de duioșie, cu capul aplecat un pic spre umărul drept, zâmbind cu recunoștință și abia ținându-mi sufletul, când vă spun despre Iulia cea dulce.”
 • O postare care-mi place mie: căsnicia mea, o dulceață de cireșe amare

#29 http://www.jocurban.ro

 • Descrierea blogului pe scurt: De-a mama, tata și copiii. O lume minunată, prin joc.
 • Carla spune: „Acest blog este despre lumea minunată a familiei, despre îndeletnicirile unei mămici, despre gândurile și întrebările ei, despre peripețiile copiilor, despre micile lor bucurii și necazuri și despre fericirea pe care ei au adus-o, despre momentele picante ce ne condimentează viața, despre drăgălașe amintiri de familie ce nu dorim să se piardă, despre ceea ce ne place și, uneori, despre ceea ce ne supără și nu ne lasă să visăm frumos…Mai mult de atât, acest blog este despre copii, copilărie, jucării, povești, plimbări, muzică, fotografie de familie, papa bun, prieteni dragi, pisici și căței, liniște, veselie, cărți, ceai aromat și orice altceva ne face să trăim într-o lume cu adevărat minunată!”
 • O postare care-mi place mie: diferența dintre teorie și practică…și alte vorbe de duh

#30 http://www.printesaurbana.ro

 • Sloganul blogului: Viața e pumoasă! 😀
 • Ioana spune: „Cred în vise împlinite, cred în lucrurile bune care se întorc la cei care le nasc, cred că viața devine adevărată în momentul în care o spui sau o scrii. Așa că scriu. Despre șansă, iubire, despre fericirea care se fabrică în capul omului, despre fetița mea cu păr de migdale, despre omul pe care-l iubesc, despre locurile pe care le parcurg cu pasul, despre lucrurile la care muncesc opt ore pe zi (pentru că și prințesele au un day job), despre mîncărurile pe care le descopăr, despre dureri și boli si dezamăgiri ascuțite, despre tot ce mă face ceea ce sînt, adică un om naiv care crede că naivitatea-i e o virtute. Și care e și fericit și nefericit, dar care cel mai adesea e fericit și nu se poate abține să povestească despre asta.”
 • O postarea care-mi place mie: ce-aș vrea să ții minte

Care dintre cele menționate de mine mai sus v-au atras atenția până acum și le citiți cu drag? Ce alte bloguri mi-ați recomanda?

Anca Balaban

58 Comments

 1. Oh ce de bloguri de mamica aici! 🙂 Multumesc mult ca m-ai adaugat si pe mine in lista ta. Esti o dulce!

  • Iti multumesc! Cu mare drag!!!
   Ma bucur cand descopr bloguri noi.
   De asemenea, iti multumesc pentru vizita!

 2. Multumesc frumos, si pentru includerea in lista, si, mai ales, pentru ca citesti ce scriu. Povestirea care iti place este si una dintre preferatele mele, iar coincidenta face ca ma gandeam chiar de dimineata la ea, vazand-o pe Luna cum se chinuie sa depaseasca baltoacele cu pasii ei micuti 🙂 Mult succes in continuare!

  • Imi plac postarile mai ales ca Luna e deja mai maricica. Cateodata citesc si imi imaginez cum o sa fie cu Mariuca. E foarte relaxant. Iti multumesc pentru ca scrii! Sa continui!
   Succes in toate si iubire si fericire in familie!
   Multumesc pentru vizita!

  • Eu multumesc! Pentru ca scrieti, pentru ca reusiti sa transmiteti ceva. 🙂
   Ma bucur ca am reusit sa va emotionez!
   Mai ales acum, cand sentimentele de mama sunt la cote maxime datorita perioadei speciale create de zilele lunii martie.

  • Nu ai pentru ce. Merită citit blogul scris de tine. 🙂
   L-a asta m-am si gândit când am scris articolul. Mă bucur că am reușit să îndeplinesc misiunea. Sper să reușesc să interacționez de acum, până acum citeam și nu comentam. De acum însă, o să încerc să și comunic cu voi. 🙂

  • Si eu multumesc pentru toate articolele interesante pe care le scrieti!
   O primavara minunata!

 3. Multumesc frumos pentru recomandare, Anca! M-am bucurat sa regasesc si blogul meu pe lista si mi-a parut bine sa descopar aici si cateva bloguri despre care nu stiam pana acum. 🙂

  • Din inima draga mea Raluca!!!
   Te pup si te imbratisez cu mare drag! (chiar daca numai virtual)
   Abia astept urmatoarele tale postari!
   PS: ma bucur ca ai descoperit bloguri noi! 😀 cred ca am ajutat mult ca sa ne mai cunoastem intre noi, caci, desi exista grupul de Bloggerite mame, interactionam rar pe-acolo. Si pe blog mi-a fost mai usor sa spun pe cine citesc si pe cine admir, fiindca na, e locusorul meu. 🙂

 4. Super mame și bloggerite! Eu mai am doua mame pe lista favoritelor: Gangblog și Viata de la D la E.

  • Da, chiar zici bine. Super mame și super bloggerițe.
   😉 D gangblog știu, l-am mai vizitat. Dar viața de la d la e nu. Și nici nu am găsit la căutre acum pe google.
   Poți să îmi spui adresa? Mulțumesc!

 5. Mulțumesc pentru link 🙂 și pentru apreciere! Bine de știut lista aceasta cu bloguri. Pe multe nu le știam, așa că de acum o să la am în vedere! Ai lucrat mult la articolul ăsta!

  • Nu aveti pentru ce sa imi multumiti! 😀
   Legat de articol, nu am „lucrat” la el. Poate doar la cuvintele pe care le-am ales de pe fiecare blog in dreptul sectiunii Mama spune… pentru ca unele bloguri nu au pagina despre. In rest, a fost usor pentru ca eu aveam salvate la bookmarks articolele care mi-au placut.
   Recunosc, un bun ajutor a fost si istoricul de la chrome. 😀 Ca sa vad ce bloguri am citit de cand am devenit mama.
   In plus simteam nevoia ca sa le recomand si celorlalte mamici sau viitoare mamici, si asa am considerat ca merge un articol de acest fel. 🙂

  • Mulțumesc pentru link 🙂 și pentru aprecierea blogului meu! La fel ca tine, ma bucur cand descopr bloguri noi. Asa ca multumesc ca mi-ai spus despre al tau. De asemenea, iti multumesc pentru vizita! O primavara minunata, incarcata de iubire!

  • Buna Mami!
   Multumesc pentru vizita, si pentru ca mi-ai calcat pragul virtual. Sunt muuuuulte mamici care scriu pe blog impartasindu-si starile si evenimentele prin care trec, care mai de care cu mai multa vraja de te fac sa citesti postare dupa postare!
   Iti urez succes, sunt sigura ca vei avea!
   Si sa nu uit – crestere usoara!

 6. E foarte important, in calitate de mamica, sa te informezi despre tot ceea ce inseamna cresterea si educatia unui copil!

 7. Copiii ne aduc atata bucurie si iubire in suflete, incat fara indoiala ne fac mai creative, daca mai exista si un pic de pasiune pentru scris.. se naste si un blog 🙂 Asa am intrat si eu in aceasta lume si vreau sa impartasesc minunatele emotii din viata de mamica.

  Mult succes in tot ceea ce faci Anca!

 8. Buna,

  Pe blogul meu se vorbeste despre cum e sa devii mamica, atunci cand natura nu a fost asa darnica cu tine.
  Voi explica in amanunte procesul de inseminare intraunterina si cel de fertilizare in vitro.
  Cele interesate pot intra pe vreausadevinmamica.blogspot.be (blog in constructie:)

  Cu drag,
  Patricia

  • Bun venit pe blogul AncaBalaban.Ro.
   Referitor la ce mi-ai spus, eu am câteva bloguri preferate, dar nu pot să public un top al lor – pentru că nu vreau să fie interpretată greșit clasarea.
   Fiecare poate consulta lista și în funcție de criteriile pe care le are în minte își poate stabili un top 3/5 care să-i fie cu adevărat util, în funcție de ce informații are nevoie de pe blogurile respective și nu numai.
   Mult succes, Dana! O săptămână minunată.

  • Buna Raluca!
   Ma bucur ca ti se pare faina lista mea, desi, ce e drept nu am mai actualizat-o.
   Cred ca o sa fac o noua postare sa scriu ce mai urmaresc acum.
   Iti multumesc ca ai trecut pe blogul meu si te mai astept!
   O zi frumoasa si o vara deosebita!

 9. Mulțumesc, Anca, pentru lista generoasă. Eram în căutare de bloguri de mămici și am ajuns la articolul tău. Eu sunt la început de drum, îti las aici în comentariu link către blogul meu ( becoming-a-mom.blogspot.com ), îmi cer scuze dacă deranjez. Poți șterge comentariul dacă ți se pare deplasat. 🙂

 10. O super listă, mulțumim! De curând am început și eu să scriu despre aventurile de zi cu zi ale vieții de părinte și despre cum este să călătorești pe termen lung cu pitici! Pe mine mă poți citi aici: http://prafdestele.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.