33 de sfaturi excelente de la conferințele 50FEAA

28873_476528189058597_1093740021_nAceasta postare contine o selectie de 33 de sfaturi bune mai ales pentru studentii de la facultatile de economie. Cu toate astea, unele vor fi utile si celor care studiaza alte domenii. Le-am selectat pentru ca eu cred ca imi folosesc si mie si cu siguranta si tie si altora.

Am adunat aceste “indemnuri” cu ocazia cconferintelor aniversare care celebreaza 50 de ani de la infiintarea Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

 1. Cristina BaghiuVenind la conferintele 50FEAA o sa obtineti un feedback foarte rapid de la oameni care au ajuns sus. Aveti ocazia sa invatati din greselile altora, iar sfatul meu este sa profitati de aceasta sansa.
 2. Cristina Baghiu: Daca alegi drumul cel mai usor, nu poti sa arzi eficient etapele succesului profesional.
 3. Adina Nutescu: O baza teoretica este esentiala, chiar daca uneori studentii nu vad relevanta acesteia.
 4. Andy Szekely: In fiecare experienta trebuie sa gasim un sambure de inspiratie.
 5. Catalin Francu: Voi nu aveti voie sa va plangeti ca nu aveti bani, voi trebuie sa faceti bani. Voi nu aveti voie sa va plangeti ca nu aveti locuri de munca, voi trebuie sa creati locuri de munca. 
 6. Cezar Catargiu: Principalele reguli ce trebuie respectate la un interviu = sa te imbraci prezentabil, sa nu fii arogant si sa nu minti.
 7. Catalin Francu: Ideile vin atunci cand te astepti mai putin, cand esti la cafea sau cand esti la film si atunci trebuie fructificata inteligenta. Inteligenta nu se reflecta in notele bune de la scoala, ea este dinamica.
 8. Daniel Schipor: Va sfatuiesc din suflet sa acordati o foarte mare importanta bazei teoretice, acum cat inca sunteti pe bancile facultatii, pentru ca mai tarziu veti aprecia asta.
 9. Dan Zaharia: Daca nu esti inca angajat trebuie sa te intrebi care sunt avantajele tale competitive in comparatie cu restul. Daca nu le identifici trebuie sa le dezvolti.
 10. Florin Mindiringiu: Atunci cand lucram cu un client trebuie sa transmitem intotdeauna un bagaj de cunostinte.
 11. Florin Mindirigiu: Pe masura ce ne dezvoltam in meseria care ne place va aparea Pasiunea si abia dupa, va aparea si Excelenta.
 12. Eugenia Dascalescu: Nu exista retete pentru reusita in cariera, reteta tine de dumneavoastra, tine de oportunitati, insa cel mai mult tine de vointa voastra.
 13. Eugenia Dascalescu: Daca vreti un job, nu trebuie decat sa munciti 8 ore pe zi, daca vreti o cariera trebuie sa faceti si cateva compromisuri pe plan personal. Asadar, vreti un job sau o cariera?
 14. Gabriela Boca: Din fiecare lucru pe care il faci poti invata cate ceva, trebuie doar sa te implici.
 15. Gabriela Nistor: Norocul inseamna sa profiti de oportunitati atunci cand acestea apar.
 16. Gabriela Vasilache: Putem avea succes, iar daca noi credem in acel succes vor crede si cei din jurul nostru.
 17. Gabriela Vasilache: Schimbarea o poti face atunci cand devii factor de conducere in sistemul public, ca simplu functionar poti doar sa trasezi jaloane.
 18. Ioan Nani: Nu este o arta sa ajungi intr-o functie de conducere, este o arta sa te mentii acolo.
 19. Ioan Nani: Nu esti un economist complet, daca nu te dezvolti in mai multe directii si nu ai contact cu mai multe domenii.
 20. Marius Alexa: Trebuie sa incercati sa vedeti oportunitatile si sa le fructificati cat mai repede.
 21. Marius Bodoga: Lucrul in mediul public este “o lupta cu morile de vant”, insa merita.
 22. Mirela Grosu: Un manager nu trebuie sa stie numai teorie, ci trebuie sa stie si lucruri practice. Conteaza foarte mult ca studentul sa participe la stagii de practica.
 23. Mirela Grosu: Dati-va seama ce va place. Daca desfasori o activitate care nu iti place, nu mergi cu drag la serviciu si incep sa apara diverse probleme.
 24. Ovidiu Diaconu: Modelul este punctul de referinta, exemplul de viata; iar daca nu va alegeti modele, va aleg ele pe voi.
 25. Paul Kmen: Intrebare: Managerii sunt nascuti sau facuti? Raspuns: Ambele variante trebuiesc imbinate, deoarece ai nevoie atat de atitudine, instinct, dar si de cursuri, training-uri sau un MBA.
 26. Petru Radu: Sa fii cel mai bun; n-are cum sa nu-ti vina idei.
 27. Petru Radu: Mai bine sa regreti ca ai facut, decat sa regreti ca nu ai facut.
 28. Rares Ciornei: Nu puteti avea satisfactii profesionale, fara satisfactii personale si ..invers. 
 29. Radu Gradinaru: Succesul nu aduce fericirea, dar fericirea este calea succesului.
 30. R. Mitocariu: Mintea noastra este precum plastilina. Daca o modelezi nu se intareste niciodata, dar daca o lasi deoparte si o iei dupa o luna nu mai poate fi folosita. Asa si mintea trebuie mereu modelata, antrenata.
 31. Razvan Mitocariu: Educatia aduce cele mai mari schimbari pozitive in evolutia unui om. Acelasi lucru este valabil pentru o afacere.
 32. Vasilica Tugui: Modul in care te formeaza specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune este de mare folos pentru ca poti face orice in mediul de afaceri.
 33. Vasilica Tugui: Matematicienii si economistii conduc lumea.
 34. Silviu Vasilache: Nu aveti o a doua sansa sa faceti o prima impresie buna.
 35. Sebastian Hugeanu: Pentru a incepe o afacere trebuie foarte multa munca, perseverenta, curaj si trebuie sa fiti dispusi la risc. Oportunitati se gasesc si in Romania.

As fi vrut sa adun 50 de sfaturi. Insa mai am de asteptat, mai sunt 8 conferinte. Cred ca voi reveni cu un update.

Anca Balaban

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.