Asociații din Moinești – oportunitățile de voluntariat locale

Esti din Moinesti si ti-ai dori sa dai o mana de ajutor, sa voluntariezi? Ei bine, si eu sunt curioasa care-ar fi raspunsul la intrebarea „Unde-as putea sa fac voluntariat, aici, la noi in Moinesti?” Asa ca m-am gandit sa intreb si sa ma interesez legat de ong-urile existente, pentru ca desi nu-i un oras foarte mare, eu cred ca voluntariatul poate influenta pozitiv si poate aduce multe beneficii comunitatii, atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

De fapt, nu numai comunitatii, caci poate fi un mare ajutor si pentru voluntar, de asemenea! Motivul principal ar fi acela ca voluntariatul aduce un sentiment de satisfactie si poate ajuta voluntarul sa se simta util comunitatii din care face parte si apreciat de catre ceilalti. De asemenea, voluntariatul este o oportunitate prin care se pot capata sau dezvolta noi abilitati si de a intalni oameni noi. Asta asa, pe scurt.

In Moinesti sunt mai multe asociatii, dar cele active si cu activitati constante sunt mai putine. De-asta le voi prezenta pe scurt doar pe cele care cred eu ca merita atentia si sprijinul nostru in demersurile pe care le intreprind.

logo_asociatia activ moinesti

Voi incepe cu cea mai cunoscuta asociatie din Moinesti, Asociatia ACTIV, care pe scurt poate fi descrisa ca un grup de oameni care nu mai vor sa astepte de la altii lucruri pe care ei insisi pot sa le faca pentru a imbunatati viata comunitatii moinestene. Principalele activitati in care te poti implica sunt competitiile de mountain biking organizate de asociatie anual, activitatile sportive, activitatile cu specific ecologic, targuri, ateliere de creatie, diferite campanii caritabile organizate in preajma celor mai importante sarbatori din an. Mai multe informatii despre asociatia ACTIV poti vedea pe site-ul asociatiei – http://www.activmoinesti.ro/ – dar si pe pagina de Facebook, unde sunt postate mereu noutati – click aici.

logo_familialuchian_marginPentru ca am invatat la Scoala Gimnaziala Stefan Luchian, voi continua prin a prezenta pe scurt Asociatia Familia Luchian. „Familia luchianilor” incearca sa sprijine crearea unui cadru propice in care copiii sa poata beneficia de toate drepturile si libertatile ce li se cuvin, sa se dezvolte liber, creativ, in acord cu interesele, competentele și nevoile lor. Principalele proiecte ale asociatiei sunt spectacolele periodice, atelierele de lucru si activitatile de ecologizare. Daca esti fost elev al Scolii “Stefan Luchian” ( Nr. 1) Moinesti atunci te poti inscrie in Clubul Alumni. Astfel poti face voluntariat pentru institutia de invatamant in care te-ai format, antrenindu-i pe elevii de acum in activitati interesante, intr-o scoala de la o zi la alta mai primitoare. Mai multe informatii despre asociatia Familia Luchian poti vedea pe site-ul scolii – http://www.scoalastefanluchian.ro/ – dar si pe profilul de Facebook administrat de catre vicepresedinta asociatiei – click aici.

Daca tu stii si alte asociatii din Moinesti, da-mi de stire si voi adauga informatile in acest articol.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.