Astăzi este Ziua Pământului!

Astăzi este Ziua Pământului! Și sunt sigură că știați asta, pentru că în fiecare an, la 22 aprilie, oameni de peste tot din lume participă la evenimente de Ziua Pământului.

Este cea mai mare mișcare de respectare civică din lume, iar scopul său este de a sensibiliza cu privire la problemele importante de mediu.

Dacă pănă acum nu am scris nimic despre asta pe blog, iată că acum vreau să mă alătur celor care răspândesc cuvântul despre această ocazie specială, să vă reamintesc și să vă transmit de Ziua Pământului un îndemn eco-friendly: ieșiți în natură, bucurați-vă de vremea minunată, plimbați-vă prin parcuri și admirați măreția naturii la început de primăvară.

Prietenii și familia știu cât de mult iubesc natura, cât de mult îmi place să admir cerul. Asta și pentru că mă comport uneori ca un soi de „meteororolog” de serviciu, de fiecare dată când simt că ar putea și alții să profite de vreme, de frumusețea cerului, postez un reminder scurt pe Facebook. Pentru că mă gândesc, că mulți dintre cei care-s online, cu ochii în telefon sau la laptop, au nevoie de cineva să le reamintească să-și schimbe direcția privirii, măcar pentru câteva clipe. Îmi place să cred că așa cum mă bucur eu noaptea de stelele de pe cerul senin sau de frumusețea copacilor înverziți, sigur mai am am prieteni care simt aceeași bucurie.

Revenind la subiectul acestei postări, pentru a sărbători Ziua Pământului, nu numai acum, ci și în perioada următoare, vă recomand să plantați copăcei, să ajutați la curățarea unui parc din zona voastră, sau să vă implicați cu responsabilitate la evenimentele ecologice locale din apropierea voastră.

Personal, plănuiesc ca după programul de la serviciu să merg acasă și să-i scot pe ai mei în Parcul Osoiu, să vedem copăceii adoptați de moineșteni în cadrul campaniei Pui de om, pui de pom, să udăm cât de mult vom reuși și să admirăm Moineștiul de la înălțime.

La mulți ani de ziua Pământului!

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.