Jurnalul de viitoare mămică — Astăzi i-am auzit inima bebelușului!

Dacă ieri povesteam că ne-am văzut bebelușul, astăzi am de împartășit o experiență care pe mine m-a copleșit: astăzi i-am auzit inima bebelușului!

Și ce repede îi bate!! I-am văzut ochișorii micuți și mi-a arătat domnul doctor toate organele, rând pe rând. A fost frumos,apoi a început să se joace :)), dădea din mâini și din picioare ca și cum s-ar cățăra. Am lacrimat. E un moment unic, e frumos. Cristi era foarte fericit, ca și mine.

Experiența de ieri nu m-a făcut să am mai puține emoții, ci dimpotrivă. Am fost foarte emoționată și bucuroasă. Nici nu știu cum să descriu ce am simțit când am auzit bătăile rapide ale inimii. Puișorul nostru trăieste! Totul se datorează faptului că eu și Cristian suntem îndrăgostiți, e clar!

Eu sunt fericită acum, căci deși la noi nu a fost nimic planificat, acum amândoi ne bucurăm de tot ceea ce ne așteaptă. Pentru ca într-adevar, sunt momente unice, pe care le vom ține minte o viață întreagă.

Deja Cristi mă face să mă simt ca o regină. Așa multă grijă are de mine.

Cât despre cum arăt, nici nu se vede că sunt însărcinată. Abia așteptăm să mai crească puțintel burtica să începem să facem poze. Chiar vreau să fac destule cât să am amintiri pentru când îmi va fi dor de burtică.

Am și primit un mesaj pe facebook de la o persoană care nu mă cunoaște personal, dar care a citit postarea mea de ieri.

Doamna Viitoare mămică cu burtică! Nu vă cunosc, dar mesajul transmis prin acest articol mi-a redat pe bune energia voastră pozitivă! Să vă crească Mare și Sănătos! ^^

Mă bucur că se vede energia pozitivă și sincer, cred că din cauza fericirii am vrut să și împartașesc clipele astea unice.

În plus, astăzi am mai luat o hotărâre legata de ce o sa mai postez pe blog de-acum incolo: o sa creez o nouă categorie care se va numi Frământări de viitoare mamică. În cadrul acestei categorii voi posta când voi considera sentimente și gânduri ce mă încearcă cât timp sunt însărcinată, și de ce nu, sfaturi pe care le voi primi de la doctori, căci poate le vor fi utile altor mămici care vor vedea postările.

Apropo de doctori, eu fiind din Moinești am decis să nasc la mine în localitate pentru că spitalul din orașul nostru este în top 5 spitale din România. De când am bănuit că sunt însarcinată am început să mă interesez ce medici primari în obstetrică și ginecologie sunt la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti și în urma părerilor pe care le-am obținut de la cunoscuți am decis ca voi merge pe mâna doamnei doctor Elena Botnari.

Ieri la control, doamna doctor ne-a recomandat să mergem la Iași la domnul doctor Gheorghe Iliev pentru a face niste analize mai amănunțite, specifice perioadei în care sunt: dublu test și morfologia fetală transvaginală de la 11-12 saptamani.

Despre dublu test în trimestrul I de sarcină mi-a spus ca este bine să îl fac, căci este un test considerat obligatoriu pentru gravide care ajută la depistarea unor eventuale afecțiuni sau malformații congenitale ale fătului. Din fericire dublu test ne-a luat o grijă de pe suflet: bebelușul nostru este sănătos!

Morfologia fetală în trimestrul I de sarcină ne-a fost recomandată pentru o mai bună vizualizare a anumitor structuri fetale, pentru aprecierea vitalității fetale (mișcări, activitatea cardiacă etc), pentru o analiză mai amanunțită a organelor fătului, dar și pentru estimarea greutății fetale și a vârstei sarcinii.

Încă ceva de notat: bebe are 12 săptămâni și 5 zile și mie una mi se pare că seamănă foarte mult cu Cristian. 🙂

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.