Când pasiunea devine carieră?

Ca mai toți studenții, și noi, cei din echipa AsdMARK am participat la mai multe evenimente similare BizCamp, însă ce ne-a plăcut foarte mult la acest eveniment care a pus accentul pe pasiuni, a fost faptul ca a venit cu o temă care să ne inspire în dezvoltarea pașilor către o carieră frumoasă.

Fiecare am notat multe sfaturi foarte utile, pe care promitem să le împărtașim în următoarea noastra postare. Așa că fii cu ochii pe noi.

Deocamdată acum vom povesti pe larg despre tema discutată la conferință – Când pasiunea devine carieră.

Am ramas plăcut surprinși de discursurile speakerilor, oameni din diferite domenii și cu statuturi și conceptii diferite, deschiși la minte, care au povestit despre diferitele experiențe profesionale din viața lor care le-au adus succes.

Primul speaker este Mihai Pintilei, actor la Teatrul Fix. El ne-a vorbit despre pasiunea sa pentru teatru, despre Teatrul FiX astfel încat sa ne încurajeaze și motiveze să încercăm și noi să fim dispuși să facem toate eforturile necesare pentru pasiunea pe care o avem.

Mihai Pintilei: „Tot ce trebuie să faci e să încerci. Tot ce îți trebuie să reușești este să vrei.”

Al doilea invitat este Adrian Mironescu, fondator Idegrafo. El ne-a vorbit despre cum după un liceu de informatică a ajuns sa facă branding către diverse companii. Ne-a arătat o parte din portofoliul său tocmai prin prisma faptului că este important să facem ceva concret pentru pasiunea pe care o avem, așa cum a făcut și el.

Adrian Mironescu: „Pasiunea o ai încă de mic, chiar dacă nu o conștientizezi, ea e acolo.”

Al treilea speaker este Emanuel Martoncă, Managing Director ThinSlices. El a pus sub semnul întrebării legătura dintre pasiune și carieră. Passion is the key. Or not. Ne-a vorbit despre cum și pentru ce ne pregătește facultatea, dar și despre norocul pe care-l avem atunci când reușim să profităm de oportunități, stagii, internshipuri.

Emanuel Martoncă: Cum să … în 8 pași:

  1. Nu vă împotriviți schimbării.
  2. Învățați cum să învățați. ( Learn how to google. )
  3. Alegeți întotdeauna compania sau locul în care să învățați (locul unde puteți învața cel mai mult).
  4. Insistența și determinarea vor învinge întodeauna talentul.
  5. Să nu vă fie frică de ceea ce nu știți să faceți.
  6. Învățați să vă vindeți ideile.
  7. Folosiți efectele networkingului.
  8. Don’t bring me problems, bring me solutions.

Următorul speaker a fost Anca Gîlcă, Coordonator Regional Educativa Iași. Ea ne-a vorbit despre pasiunea de a face ceea ce ne place și despre beneficii ale studiului în străinătate. Ne-a spus despre cum ar trebui să ne alegem un program potrivit, astfel în cât să fie în rezonanță cu pasiunile noastre.

 Anca Gîlcă: „Ce îți place să faci? Ai o înclinație spre un anumit domeniu?”

Ultimul invitat a fost Claudiu Florea, Managing Partner WunderKid. El ne-a vorbit despre cum trebuie să încercăm în fiecare zi să fim mai buni în ceea ce facem, să facem ceea ce ne place indiferent de părerile celor din jurul nostru și despre dorința de a ne îmunătăți profesional constant.

Claudiu Florea: „Nu există sau nu ar trebui să ai niciun plan. Trebuie doar să vrei să te îmbunătățești.”

In ceea ce privește workshop-ul ținut de Irina Șubredu, Career Counsellor la Universitatea Alexandru Ioan Cuza vă putem spune ca informațiile pe care le-am aflat sunt pre-ți-oa-se! De ce? Pentru că am reușit să vedem cum stă treaba și practic. Am aplicat niște pași concreți pentru transformarea pasiunii noastr într-o carieră. Pe scurt, am aflat mai întâi care sunt pasiunile pe care le avem, care este atitudinea potivită convingerilor și valorilor din spatele pasiunilor. Apoi am decis asupra mediului de lucru pe care îl preferăm și …sfatul cel mai important a fost ”just do it”.

Irina Șubredu: ”A-ți ști valorile te ajută să îți alegi domeniul în care dorești să ai o carieră.”

Sperăm că o vom face. Însăși faptul ca facem parte din AsdMARK e un fel de a ne exersa pasiunea pentru marketing din nou, din nou și de câte ori este nevoie.

La final de eveniment putem spune că am primit într-adevar o ” pilulă” bună de orientare profesională și consiliere în carieră, de care cu toții aveam nevoie.

Ne-am simtit excelent, mulțumim Inspire Business pentru invitație și … oricând cu mare drag din nou!

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.