Cântăreața cheală se joacă la Iași în cadrul campaniei Artiștii pentru artiști

Uniunea Teatrală din România – UNITER – în parteneriat cu teatre din București și din toată țara, a lansat cea de-a 13-a ediție a campaniei naționale “Artiști pentru artiști”.

Campania Națională „Artiștii pentru artiști” a fost inițiată în anul 2002 cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiștii vârstnici cu probleme de existență și sănătate din toată țară.

În urma apelului UNITER, 10 teatre din București și 16 din țară au programat pe tot parcursul lunii martie, și nu numai, spectacole ale căror încasări vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, constituit pentru întrajutorarea artiștilor cu probleme de sănătate și existență.teatrul national vasile alexandri iasi

De aceea la Iași, reprezentarea piesei teatrale Cântăreața cheală se va face sub semnul Campaniei „Artiștii pentru artiști”, iar sumele strânse din vânzarea de bilete vor fi direcționate către fondul special constituit, Fondul de Solidaritate Teatrală, Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Piața Amzei.

Teatrul Național “Vasile Alecsandri” Iași s-a alăturat acestui act caritabil, oferind publicului iubitor de teatru, vineri, 24 martie 2016, spectacolul Cântăreața cheală de Eugen Ionescu în regia lui Radu-Alexandru Nica și scenografia lui Adrian Damian. Din distribuție fac parte: Emil Coșeru, Tatiana Ionesi, Horia Veriveș, Petronela Grigorescu, Ada Lupu și Dumitru Năstrușnicu. Reprezentația va avea loc la Sala Teatru³ (Teatru la Cub), începând cu ora 19.00. Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 14 ani. Despre Cântăreața cheală regizorul spune ca va fi un spectacol ca un soi de “apocalipsă veselă”.

Prețul unui bilet la piesa Cântăreața cheală este de 32 lei, însă se fac reduceri pentru studenți, elevi și pensionari. Pentru grupuri organizate, este indicat să vă adresați Departamentului Marketing – Organizare, sunând la numărul de telefon 0232-255999. Biletele se pot achiziționa:

  • sunând la Agenția Teatrală la numărul de tel. 0232 255 999
  • mergând la sediul Agenției aflate în Str. Ștefan cel Mare nr. 4 (lângă BCR, în spatele Cubului)
  • de la casele de bilete ale sălilor de spectacol, cu o ora înaintea începerii piesei 

Dacă ești din Iași, alătură-te campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru și fă o faptă bună!
Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverență pentru munca actorilor, ci și un imens ajutor pentru cei care au nevoie.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.