Carte inspirațională pentru antreprenori și nu numai – Rework

Vreau să dau un restart blogului și de acum încolo să postez mai des despre cărțile pe care le citesc. Iar motivația e simplă: #viataeatatdefrumoasa când #citestisidaimaideparte.

Recent mi-a fost recomandată cartea “Rework – Re-think everything you do”, scrisă de Jason Fried & David Heinemeier Hansson.

La început mă gândeam că nu o să am timp de citit, pentru că deja aveam un program încărcat și multe responsabilități care nu-mi lăsau timp liber aproape de loc. Însă mare mi-a fost mirarea când am deschis cartea înainte de somn cu gândul să citesc măcar câteva pagini, de fapt am fost captivată și tot citind, ideile exprimate fiind atât de simple transmise, deja ajunsesem la mai mult de jumătate. Este o carte care se citește ușor, în care fiecare capitol transmite ceva, o idee nouă care pune într-o altă lumină modalitatea de gândire de până atunci referitor la un anumit aspect despre muncă, despre eficiența la lucru, despre productivitate sau despre smart management. Asta m-a făcut să realizez că o dată cu această carte trebuie să dau curs unei noi provocări: aceea de a termina cartea repede-repede și de a aplica mesajele pe care le transmite.cartea rework editura publica jurnal de lectura

Esențialul cu care am rămas după ce am citit cartea este faptul că oricând o privire din altă perspectivă a problemelor și proiectelor de făcut poate ajuta și poate conduce la rezultate mai bune și mai eficiente, la soluții care sunt mai la îndemână decât poate părea inițial.

După ce am parcurs toată cartea mi-am dat seama că este un fel de carte-manifest care pledează pentru a face lucrurile diferit, se adresează mai ales antreprenorilor, fiind bazată chiar pe experiența autorilor în ceea ce privește drumul în lumea businessului. Practic, este pentru cei care vor mai mult de la ei înșiși sau de la afacerea pe care încearcă să o construiască temeinic. Recomand așadar lecturarea cărții cu prioritate în cazul în care ești un tânăr antreprenor și vrei să îți crești și să îți promovezi cât mai eficient propria afacere. Oricum, o consider utilă oricui. Sunt idei simple care pot fi aplicate în orice activitate.

De aceea am ales să realizez un material vizual despre ea, mai ales că mi-am dat seama că cele mai importante idei pe care le-am descoperit eu citind Rework au potențialul să schimbe ceva în bine, poate ca mentalitate de business, poate ca productivitate profesională sau personală.

Voi ați citit cartea Rework? Mi-ar face plăcere să aflu cu ce lucruri importante ai rămas din ea. Aștept păreri la comentarii. 🙂 Să avem spor la citit!

Anca Balaban

One Comment

  1. Esti minunata, iar tot ceea ce scrii ma fascineaza, ma inspira si ma schimba in bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.