Carte pocket business pentru marketeri și nu numai – Marketing direct

Recent mi-a picat pe mâini cartea pocket business “Marketing direct – Secretele corespondenței și comunicării de succes”, scrisă de Wolf R. Hirschmann.

Este o cărticică ușoară de citit, chiar și formatul acesta de buzunar contribuind mult la alegerea cu lejeritate a momentului când să o citești. Am deschis cartea în timp ce Maria se juca pe lângă mine, am început să o citesc și mi-a fost ușor să o las pentru scurt timp și să-i acord atenție Mariei. Ideile exprimate de autor sunt structurate bine și-așa mi-a fost ușor să reiau de unde rămân fără să am senzația că pierd din informații. ja ajunsesem la mai mult de jumătate. Fiecare capitol abordează elemente importante ale marketingului direct, de la bazele dialogului direct, identificarea clienților de succes, formele de publicitate de la print la web, fidelizarea clienților valoroși, până la control și studii de caz și sfaturi. O dată cu această carte mi-am reconfirmat cât de importantă este planificarea în general în marketing, dar și în succesul în afaceri.

După ce am parcurs toată cartea mi-am dat seama că este un fel de carte-basic care pledează pentru a face marketingul direct foarte atent planificat, se adresează mai ales marketerilor la început de carieră. Recomand așadar lecturarea cărții cu prioritate în cazul în care ești un tânăr marketer și vrei să cunoști câteva din elementele de bază ale corespondenței și comunicării de afaceri. Oricum, o consider utilă și antreprenorilor care nu au tangență cu marketingul, dar vor să se ocupe ei înșiși la începutul start-up-ului de sarcinile care pot aduce noi clienți.

De asemenea, m-am mobilizat să realizez un material vizual despre ea, care să includă cele mai importante idei și sfaturi pe care le-am descoperit eu citind cartea pocket business Marketing direct, în ideea că și de acum încolo asta ar trebui să devină o parte importantă a postărilor pe care le voi realiza despre cărțile citite.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.