Ce înseamnă frumusețea pentru femeile din generația Millennials?

Nu știu dacă ați aflat, dar Marionnaud Paris a realizat de curând un studiu etnografic pentru a descoperi cum s-a schimbat percepția asupra frumuseții  în rândul femeilor din generația Millennials, ca parte a campaniei Mămicile au Stil, proiect aniversar ce marchează 6 ani pe piața din România a binecunoscutei companii franceze.

Și pentru că Marionnaud Paris sărbătorește 6 ani de prezență pe piața din România, unde deține o rețea de 30 de magazine, vreau să mă alătur celor care le doresc cât mai mulți ani și cât mai multe cliente fidele. La mulți ani!

Revenind la studiu, mi se pare foarte interesant faptul că studiul a evidențiat nevoia acută a tinerelor femei (25-35 de ani) de a echilibra frumusețea interioară cu cea exterioară, într-un context social care pretinde o reală “performanță” a frumuseții. Eu la 25 de ani, împliniți de foarte curând, mămică de 2 ani și 3 luni, chiar am observat de-a lungul timpului și în comportamentul meu și în gândirea mea diferențe în ceea ce privește conceputul de frumusețe. Am avut perioade și perioade, însă abia acum pot spune că-mi cunosc atu-urile și punctele slabe și pot să pun în evidență doar ceea ce doresc. Prea puțin importantă pentru mine frumusețea exterioară, eu am pus dintotdeauna accentul pe partea ascunsă a personalității, pe frumusețea interioară. Atât la mine, cât și la ceilalți.

Dar nu vreau să vă povestesc despre mine, ci vreau să vă invit să vizualizați și voi infograficul de mai jos și să-mi spuneți cum vi se pare faptul că de la o generație la alta a scăzut vârsta la care femeile încep să se machieze, de la 25-27 ani la 14-15 ani. Eu la 14/15 ani nu mă machiam. Ce-i drept, nici acum la 25 nu mă machiez decât atunci când simt nevoia, adică foarte rar, sau atunci când o cere situația, cât mai natural, adică la evenimente sau întâlniri unde prezența și look-ul sunt importante.
Infografic_Perceptii frumusete

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.