Cine voi fi eu în 2015 – planuri și provocări de început de an

E timpul să fac planuri pentru noul an. Mai bine zis, să le scriu aici pe blog ca să pot la finalul anului să văd cât de mult am făcut din ceea ce îmi propun.
Pe Facebook am scris deja câte ceva despre 2015 și despre însemnătatea pe care vreau să i-o dăruiesc.
Mi-am pus în minte ca anul acesta să fie anul provocărilor asumate. Al provocărilor în toate aspectele vieții mele. Al schimbărilor treptate.
De ce? Pentru că de provocări asumate simt că am nevoie acum. Ca să devin mai bună.
O mămică mai bună și mai conștientă de sarcina importantă în viața copiliței mele. O soție mai bună și mai dăruită iubitului meu soț. O fiică mai bună și mai recunoscătoare părinților mei. O soră mai bună și mai apropiată fratelui meu. O femeie mai bună și mai atentă la aspectul fizic și la evoluția personală. O PRistă mai bună și mai informată și mai activă în branșă. O organizatoare de evenimente mai bună și mai meticuloasă. O bloggeriță mai bună și mai activă în ceea ce privește revizuirea la laptop a articolelor scrise de pe telefon. O fostă studentă, elevă, mai recunoscătoare dascălilor care m-au format. O persoană mai bună și mai implicată în comunitate. O prietenă mai bună și mai deschisă întâlnirilor cu prietenii.
Așa am să fiu în 2015.
Iar acum să revin la provocările asumate pentru a deveni cum am spus mai sus. Fără să vreau, în primele 3 zile ale anului, îmi schițam cam ceea ce îmi doresc și ceea ce trebuie să mă apuc să fac ca lurcrurile să meargă pe făgașul dorit de mine. Am început și mi-am creat niște obiective, însă în loc de tactici și tehnici de a face ceva pentru obiective, mi-a venit ideea să fac din toată treaba asta, o provocare. Așa că fiecare chestie o voi bifa până la sfârșitul anului prin mai multe provocări. Le voi înșirui rând pe rând, în ordinea în care îmi vin în minte, deși poate nu va fi cea mai logică și reușită.


 1. Provocarea introspecției Naikan – este provocarea prin care vreau să examinez mereu câte un aspect al vieții mele, câte o perioadă de timp, dar mai ales comportamentul meu. Această provocare se bazează pe trei întrebări: Ce am primit de la…? Prin răspuns trebuie să alcătuiesc lista cu darurile pe care le-am primit în ultimele 24 de ore. Ce i-am oferit lui…? Prin răspuns trebuie să alcătuiesc o listă cu ceea ce am oferit eu altora, pe parcursul ultimelor 24 de ore. Ce necazuri și dificultăți i-am cauzat lui…? Prin răspuns trebuie să alcătuiesc o listă cu neplaceri și dificultăți pe care le-am cauzat altora în ultimele 24 de ore. Ideea este că prin aceste întrebări voi deveni mai conștientă de unele lucruri pe care poate nu le iau în seama, voi învăța să apreciez lucrurile care până acum mi se păreau că vin de la sine, că mi se cuvin și voi fi mai atentă la comportamentul meu, să nu deranjeze pe cei din jurul meu. Sper ca introspecția să mă ajute să realizez starea de grație în care trăiesc.

 2. Provocarea #viataeatatdefrumoasa  este provocarea prin care vreau să scriu zilnic motivele mele pentru care consider că viața mea este atât de frumoasă. Această provocare se bazează pe o singură întrebare: ce mi s-a întâmplat frumos astăzi? Principiul pe care funcționează acestă provocare este simplu, așa cum spuneam și în acestă postare de pe blog: dacă noi ne dorim să vedem frumosul din viață, momentele vesele și senine, atunci vom pune în umbra negativismul…și vom simți că viața e atât de frumoasă. Practic, trebuie să mă gândesc la sfârșitul zilei la toate momentele care m-au bucurat sincer și din suflet.  Și să scriu despre ele, pentru a le putea reciti în momentele în care voi simți nevoia. Până acum, am mai scris despre aspectele care fac viața frumoasă, însă nu am reușit să fac asta zilnic, deși mi-am dorit. Anul acesta, sper ca acestă provocare să devină un obicei minunat, cu ajutorul căruia la finalul fiecărei zile, eu să știu că mi s-a întâmplat ceva frumos.

 3. Provocarea recunoștinței – este provocarea prin care vreau să scriu săptămânal despre recunoștința pe care o simt. Această provocare se bazează pe 52 de teme săptămânale, pe care le-am descoperit acum ceva timp. provocarea recunostintei - 52 de saptamani ale recunostintei

 4. Provocarea stimei de sine – este provocarea prin care vreau să îmi schimb unele păreri pe care le am despre mine și prin care vreau să evoluez. Această provocare simplă se bazează pe 12 de teme zilnice, pe care le pot repeta ori de câte ori simt nevoia. provocarea stimei de sine - 12 zile, 12 provocari iubeste-te pe tine

 5. Provocarea rugăciunii – este provocarea prin care vreau să mă rog mai des decât o fac deja. Mai ales Sfintei Cuvioase Parascheva, pentru care am o mare pietate.

 6. Provocarea marca cărții Secretul – este provocarea prin care vreau zilnic, seara, să reflectez și să scriu ceea ce simt despre tema zilei. Această provocare se bazează pe 7 teme zilnice, pentru fiecare săptămână, pe care le-am descoperit citind cartea Secretul, scrisă de Rhonda Byrne. Normal, în afară de temele propuse de autoare, ea îndeamnă cititorii să își stabilească o temă pentru fiecare zi a săptămânii, aceasta fiind  provocarea prin care să fie aplicată legea atracției.Eu am ales ca pentru început să folosesc temele propuse de ea, tocmai pentru că simt că fiecare dintre ele îmi aduce ceva potrivit, la momentul potrivit. Practic, eu trebuie:
  1. Să fac din fiecare zi de luni, ziua gândurilor bune. De aceea îmi propun ca în fiecare luni să scriu gânduri bune și pozitive. Sper ca astfel să reușesc să îmi dezvolt și mai mult înclinația de a vedea binele din jurul meu.
  2. Să fac din fiecare zi de marți, ziua aprecierii. De aceea îmi propun ca în fiecare marți să scriu gânduri de apreciere a momentelor sau a persoanelor care înseamnă ceva pentru mine.
  3. Să fac din fiecare zi de miercuri, ziua faptelor bune. Așa că în fiecare miercuri voi încerca să fac mai multe fapte bune decât de obicei și sper ca astfel să reușesc să fiu și mai altruista și să îi determin pe cei din jurul meu să fie și ei la rândul lor mai buni.
  4. Să fac din fiecare zi de joi, ziua faptelor recunoștinței. Deși pentru mine ziua recunoștinței este în sufletul meu mereu.. voi încerca să spun „Mulțumesc!” mai des decât de obicei și sper să mă țină provocarea de a face o listă pe care să o completez în fiecare joi, cu toate persoanele și evenimentele pentru care mă simt recunoscătoare.
  5. Să fac din fiecare zi de vineri, ziua sentimentelor pozitive. Așa că în fiecare vineri voi încerca să conștientizez și amplific toate sentimentele pozitive.
  6. Să fac din fiecare zi de sâmbătă, ziua eliberării. De aceea îmi propun ca fiecare sâmbătă să fie ziua de joacă, ziua de distracție și relaxare, ziua numai bună de plecat prin locurile frumoase din țară.
  7. Să fac din fiecare zi de duminică, ziua tuturor lucrurilor bune. În fiecare duminică îmi propun să-mi amintesc toate lucrurile bune care s-au întâmplat în săptămâna care s-a scurs.

 7. Provocarea marca cărții Magia – este provocarea prin care vreau zilnic, să pun în aplicare sfaturile și exercițiile prezentate la sfârșitul fiecarui capitol. Această provocare se bazează pe 28 teme zilnice, pentru fiecare zi, pe care le-am descoperit citind cartea Magia, scrisă de Rhonda Byrne. Ideea este că această provocare pune foarte mult accentul pe principiul Recunoștinței. Practic, eu trebuie să:
   • Ziua 1. Enumerarea binecuvântărilor – De îndată ce încep ziua, trebuie să fac o listă cu zece binecuvântări din viața mea pentru care mă simt recunoscătoare și să notez de ce simt asta, urmând ca după fiecare binecuvântare  să mulțumesc și să conștientizez cât mai intens recunoștința. Acest pas îl voi repeta în următoarele zile.
   • Ziua 2. Piatra magică – Trebuie să caut o piatră care să mi se pară potrivită și să o folosesc ca piatră a recunoștinței, urmând ca în fiecare seară, chiar înainte de culcare să iau piatra și să o strâng tare și să-mi amintesc toate lucrurile bune și să rostesc „mulțumesc” pentru cel mai bun lucru pentru care mă simt recunoscătoare. Acest pas îl voi repeta în următoarele zile.
   • Ziua 3. Relațiile magice – Aleg  trei dintre cele mai strânse relații și selectez fotografiile mele preferate, după care scriu câte cinci motive pentru care sunt recunoscătoare pentru aceste legături speciale.
   • Ziua 4. Sănătatea magică – Iau o foaie de hârtie și scriu „ Darul sănătății mă menține în viață.”, iar de-a lungul zilei voi citi și voi conștientiza cât mai profund că sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru sănătatea oferită, urmând ca în fiecare zi după, să port la mine acest bilețel.
   • Ziua 5. Banii magici – Îmi amintesc de zilele copilăriei și de toate ocaziile în care altcineva a plătitt pentru mine, spun din toată inima „mulțumesc”, iar apoi iau o bancnotă și scriu „Mulțumesc pentru toți banii pe care i-am primit de-a lungul vieții mele.”, iar de-a lungul zilei voi citi și voi conștientiza cât mai profund că sunt recunoscătoare pentru toți banii primiți, urmând ca în fiecare zi după, să port la mine în portofel bancnota.
   • Ziua 6. Munca magică – Îmi imaginez că am un șef invizibil care mă urmărește non-stop și ține evidența tuturor gândurilor și sentimentelor mele, legate de ceea ce fac, iar de fiecare dată când descopăr un nou motiv pentru care sunt recunoscătoare îmi voi exprima recunoștința.
   • Ziua 7. Ieșirea magică din starea de negativitate – Aleg o problemă din viața mea pe care trebuie să o rezolv și întocmesc în scris o listă cu zece motive de recunoștință legate de situația respectivă, după care trebuie să mulțumesc pentru soluția problemei. De asemenea, nu trebuie să fac nicio afirmație negativă de-a lungul zilei.
   • Ziua 8. Ingredientul magic – Înainte de a mânca sau de a bea ceva, trebuie să privesc masa îmcărcată cu ceea ce voi servi și voi mulțumi pentru ceea ce urmează să mănânc.
   • Ziua 9. Magnetul care atrage banii – Caut zece facturi mai vechi pe care le-am plătit și să scriu pe ele „mulțumesc – plătită” pentru a-mi exprima recunoștința că am avut bani să le plătesc.
   • Ziua 10. Praf magic asupra tuturor – Trebuie să mulțumesc direct sau în sinea mea unui număr de zece persoane pentru serviciile de care am beneficiat.
   • Ziua 11. O dimineață magică – De îndată ce mă trezesc voi spune „mulțumesc” înainte de  face orice altceva. La fel și pe parcursul zilei. Câte un mulțumesc pentru tot ceea ce fac și pentru toate obiectele pe care le folosesc.
   • Ziua 12. Oameni magici care au făcut diferența – Fac o listă cu trei persoane  care au jucat un rol decisiv în viața mea, scriu de ce le sunt recunoscătoare și cât de mult mi-au schimbat cursul vieții.
   • Ziua 13. Transformă-ți toate dorințele în realitate – Creez o listă cu zece dorințe principale, apoi trebuie să scriu de trei ori „mulțumesc” înaintea fiecăreia, ca și cum acestea ar fi deja împlinite. De asemenea, trebuie să răspund cât mai detaliat la trei întrebări, în gând, folosindu-mi imaginația: I – ce emoții ai simțit atunci când dorința ți-a fost îndeplinită? II – care a fost prima persoană căreia i-ai spus că dorința ți-a fost îndeplinită și cum te-ai exprimat? III – care  este primul lucru pe care l-ai făcut, când ai aflat că dorința ți-a fost îndeplinită?
   • Ziua 14. Trăiește o zi magică – De îndată ce mă trezesc voi face o listă a planurilor mele, apoi va trebui să mulțumesc din inimă ca și cum planurile s-au desfășurat la fix, iar după aceea trebuie să mulțumesc anticipat pentru toate veștile foarte bune pe care le voi primi.
   • Ziua 15. Vindecă-ți relațiile într-o manieră magică – Trebuie să aleg o relație dificilă, problematică sau destrămată pe care doresc să o vindec, după care trebuie să fac o listă cu zece lucruri pentru care mă simt recunoscătoare persoanei în cauză.
   • Ziua 16. Magie și miracole vindecătoare – Trebuie să mă gândesc la trei momente în care m-am simțit la apogeu, la cele cinci funcții corporale care operează normal și să fiu mulțumitoare pentru fiecare. În continuare, trebuie să aleg un aspect corporal pe care doresc  să îl îmbunătățesc și să mulțumesc anticipat ca și când aș fi reușit deja să fac ce mi-am propus.
   • Ziua 17. Cecul magic – Trebuie să completez un Cec Magic cu suma de bani pe care doresc să o primesc, împreună cu numele și data zilei, să mă gândesc șa ce aș vrea să fac cu banii, să simt cât mai multă fericire și recunoștință, urmând ca în fiecare zi după, să port la mine în portofel cecul. Când voi primi banii, trebuie să completez un alt cec și tot așa.
   • Ziua 18. Lista magică a lucrurilor de făcut – Fac o listă scrisă a tuturor lucrurilor importante din viața mea care aș dori să se rezolve de la sine și apoi trebuie să-mi imaginez că fiecare situați s-a rezolvat ca prin magie  și să fiu recunoscătoare anticipat.
   • Ziua 19. Pașii magici – La fiecare pas făcut trebuie să repet în gând cuvântul magic „mulțumesc”.
   • Ziua 20. Magia inimii – Trebuie să îmi focașizez atenția și să recitesc lista celor zece dorințe principale, iar la sfârșit trebuie să îmchid ochii și să mulțumesc.
   • Ziua 21. Rezultate fabuloase – Trebuie să aleg trei situașii diferite care sunt foarte importante pentru mine și în care doresc să obțin rezultate fabuloase, să notez totul și să aplic puterea magică a recunoștinței.
   • Ziua 22. Chiar în fața ochilor – De îndată ce mă trezesc voi lua Lista Principalelor Zece Dorințe, voi reciti fiecare dorință și îmi voi imagina că fiecare dorință s-a îndeplinit și mă voi bucura, urmând ca pe parcursul zilei să mulțumesc anticipat pentru fiecare împlinire.
   • Ziua 23. Aerul magic – Trebuie să devin mai conștientă de aerul pe care îl respir, de existența mea și de minunatul dar de la Dumnezeu.
   • Ziua 24. Bagheta magică – Trebuie să mulțumesc anticipat pentru sănătatea, prosperitatea și fericirea pe care le-o doresc unor apropiați.
   • Ziua 25. Căutarea indiciilor magice – Trebuie să devin mai conștientă de mesajele transmise de Univers, să încerc să sesizez cel puțin șapte indicii magice.
   • Ziua 26. Transformarea magică a greșelilor în binecuvântări – Trebuie să aleg o greșeală pe care am făcut-o și să caut zece binecuvântări pentru care mă simt recunoscătoare în urma greșelii făcute, dar și să răspund la două întrebări: I – ce am învățat din această greșeală? II- ce lucruri bune au rezultat în urma ei?
   • Ziua 27. Oglinda magică – Ori de câte ori mă uit în oglindă, trebuie să spun din inimă „mulțumesc” și trei motive pentru care mă simt recunoscătoare că exist.
   • Ziua 28. Amintește-ți de magie – Trebuie să-mi notez răspunsul la întrebarea ce lucruri bune mi s-au întâmplat și pe măsură ce-mi amintesc trebuie să mulțumesc.

 8. Provocarea panoului dorințelor – este provocarea prin care vreau să-i implic și pe Cristi și mai târziu și pe Măriuca. Este o provocare pentru familie și este de fapt un joc al vizualizării anticipate, o provocare prin care să ne focalizam pe ceea ce ne dorim.  Pe panou va trebui să lipim mai ales imagini asociate cu dorințele și cuvintele magice „Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!”.  Zilele astea am să pregătesc panoul nostru pentru 2015. Deja am cumpărat suportul de plută. Cred că undeva pe lângă frigider îl pun. Ca să vină în completarea organizatorului magnetic de pe frigider.provocarea panoului magic al dorintelor - secretul magia rhonda byrne

 9. Provocarea cititului – este provocarea prin care încerc să bifez toată lista propusă de Popsugar. Pe lângă alte cărți (despre parenting, despre dezvoltare personală, pe comunicare sau marketing, sau pur și simplu beletristică) pe care le am de mai demult pe lista de citit, ar fi super să țin cont de sugestiile acestea. De asemenea, am în vedere dezvoltarea pe termen lung a vorbirii și a vocabularului Măriucăi. Vreau ca anul acesta să-i citim zilnic, câte 25 de minute, și eu și Cristi, împreună cu intonație, frumos. Pentru asta vreau și să pregătim un colț unde stăm cât citim, ca aceste 25 de minute să devină un ritual zilnic de familie, o plăcere pentru Maria. Ca și chestie legată de citit și de provocări, vă zic că și Mark Zuckerberg a spus că a decis că provocarea sa pentru 2015 va fi să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni, punând accentul pe învățarea unor lucruri noi despre diferite culturi, credințe, istorii și tehnologii. Așadar, vă zic și vouă s-aveti poftă de citit. Și aștept recomandări de cărți interesante de la voi. provocarea cititului in 2015 - lista - de citit- reading challenge

 10. Provocarea scrisului – prin această provocare vreau să scriu mai mult aici pe blog. Sper să reușesc. Pentru asta mi-am propus ca să realizez un fel de program săptămânal al blogului de care să încerc să mă țin. Vreau să păstrez direcția pe care i-am dat-o blogului de când am anunțat că voi deveni mămică, prin urmare îi păstrez titlul de blog de mamă fericită, însă pe lângă parenting, vreau să revin din când în când la pasiunea mea legată de on-line, comunicare și relații publice. Nu știu dacă e bine să le amestec prea tare, dar dacă mă voi referi la viziunea de părinte asupra ceea ce se întâmplă pe net voi păstra vocea de mămică. Revenind, aș vrea să stabilesc aici programul orientativ săptămânal sau lunar de care să țin cont. Prin urmare:
  • Luni, ziua în care de obicei voi scrie liste.  De asemenea, dacă s-a petrecut ceva ce merită povestit în weekend, tot luni voi încerca să scriu și despre weekend.
  • Marți, ziua în care de obicei voi scrie despre momentele dulci alături de Măriuca, noutăți din viața de mămică, pagini de jurnal și introspecții din suflet de mămică.
  • Miercuri, ziua în care mi-aș dori să scriu recenzii pentru cărțile citite.
  • Joi, ziua în care voi scrie despre recunoștință. 
  • Vineri, ziua în care voi scrie articole care vor fi pe principiul tutorialelor „cum să …”
  • Sâmbătă, ziua în care voi scrie despre ce bloguri citesc eu, ce site-uri de resurse utile descoper sau diferite interviuri.
  • Duminică, ziua în care voi scrie despre orice îmi va trece prin minte și sper să realizez un bilanț al întâmplărilor și noutăților din viața de familie.

 11. Provocarea scrisului de mână – este provocarea la care m-am gândit după ce mi-am dat seama că în ultima vreme am scris mai mult la laptop, pe telefon, însă nu de mână și parcă mi s-a făcut dor. Aș vrea să scriu într-un jurnal pe care să-l recitesc peste un timp, să scriu felicitări de sărbători, sau scrisori pe care să le trimit prin poștă, cărți poștale.. Așa că m-am gândit ca periodic, să scriu o scrisoare de mână, pe care dacă tot o scriu să o scanez sau o să-i fac o poză și o să o postez aici pe blog sau o să o trimit pentru a fi expusă în cadrul provocării unei generații, pe care au pornit-o Gardienii Culturii. Ah, încă o chestie cu privire la scrisul de mană pe care vreau să o menționez: se spune că dorințele scrise de mână, așternute în cuvinte pe hârtie au șansele cele mai mari să se împlinească!

 12. Provocarea jurnalului de familie – m-am gandit ca pe lângă jurnalul mamei pentru primii cinci ani de viață pe care l-am primit de la Andreea și pe care-l completez de mână, să scriu un jurnal de familie, în care să însemnez în fiecare săptămână despre Măriuca, despre noi, despre viața noastră de familie. Pentru că mi-am dat seama că timpul trece repede și uităm foarte ușor momentele magice trăite împreună. Cu ajutorul acestei provocări voi atinge și scopul de a scrie de mână mai mult. Ca și idei pe care vreau să le includ în jurnal, m-am gândit la: ce mai învață Măriuca, cum s-a mai jucat, ce activități educative am mai făcut cu ea, momente perfecte mamă-fiică, momente perfecte tată-fiică, un moment pentru care aș fi oprit timpul în loc, planuri pentru viitor.

 13. Provocarea Montessori – este provocarea prin care vreau să încep să aplic treptat principiile Mariei Montessori în activitățile zilnice ale Mariucăi. Pentru cele care nu știu despre ce este vorba, abordarea Montessori a educației se bazează pe câteva principii fundamentale: I – Copiii au nevoi diferite la momente diferite ale vieții lor, prin urmare există un moment unic în viața fiecărui copil în care el este capabil să facă un anume pas din procesul de dezvoltare. II – Copiii au un mod special de a învăța, iar mai ales în primii 6 ani de viață mintea tânără pare să absoarbă pur și simplu totul din lumea înconjurătoare. III – Copiii au o pornire naturală spre a învăța, de aceea din momentul în care se nasc, bebelușii se străduiesc să se orienteze și să exploreze lucrurile din lumea lor. Ei încearcă să extragă înțelesuri din tot ceea ce li se întâmplă, să fie independenți și vor să găsească un mod de a comunica cu oamenii din jurul lor. Ei simt chemarea de a manipula lucruri cu mâinile pentru a le cunoaște, de a se concentra asupra activităților care se află în fața lor și de a repeta pentru a se perfecționa din ce în ce mai mult. IV – Copiii au perioade unice de învățare în care sunt sensibili în mod special la anumite lucruri care se petrec în jurul lor. În primii șase ani de viață simt impulsul de a căuta acele activități care îi ajută să învețe limbajul, să își coordoneze mișcările și să-și dezvolte mintea cu care să înțeleagă lumea din jurul lor.

 14. Provocarea listelor – este provocarea prin care vreau să îmi organizez puțin sistemele de liste pe care le am, să fac unele liste în format grafic pe calculator și să le printez ori de câte ori am nevoie. Am și să postez câteva dintre ele aici, lunea, când este ziua listelor pe blog.

 15. Provocarea alcătuirii bucket list-ului – este provocarea prin care vreau să-mi fac lista lucrurilor pe care vreau să le fac până mor.

 16. Provocarea plimbărilor în natură – este provocarea prin care vreau să încerc săptămânal atunci când vremea o permite să ne plimbăm împreună cu Măriuca în natură.

 17. Provocarea razelor soarelui – este provocarea prin care vreau să mă trezesc dimineața mai devreme, pentru a mă bucura de razele soarelui.

 18. Provocarea proiectelor fotografice – este provocarea prin care vreau să duc mai departe micile mele proiecte fotografice mai departe. Anul acesta va trebui să facem fotografia cu cele 4 generații din mamă în fiică, după Paște, și să mai recreez câteva fotografii de când eram eu mică. În plus vreau să redau prin câteva fotografii niște povești de suflet.

 19. Provocarea organizării personale – este provocarea prin care vreau să devin eu mai organizată, să-mi creez un sistem propriu care să mă ajute zi de zi, săptămânal, lunar să nu uit ce am de făcut, de scris, de contactat, de cumpărat, de plătit. Pe pinterest mi-am făcut un board plin despre sugestii de plannere și agende.

 20. Provocarea organizării acasă – este provocarea prin care vreau să fac o mare schimbare acasă astfel încât toate lucrurile să fie mai organizate pentru fiecare în parte. Voi începe să fac ordine din nou în dulăpiorul Măriucăi, să-i sortez hainuțele, apoi voi face o sortare a jucăriilor, după care am să mă ocup de hainele mele, de bijuterii, de cosmetice, de genți și de pantofi. Iar pentru lucrurile lui Cristi, o să își facă el, ca să aleagă exact ce știe că mai poartă sau nu. După am să pornesc operațiunea de curățenie generală, cameră după cameră. Cam asta ar fi.

 21. Provocarea economisirii – este provocarea prin care împreună vrem ca săptămânal să punem bani în cutiuța de economii. Provocarea aceasta am început-o deja din prima săptămână a lui ianuarie 2015. 🙂

 22. Provocarea gătitului – este provocarea prin care vreau să învăț să gătesc din ce în ce mai des și mai bine, mai sănătos.

 23. Provocarea stil de viață mai activ – este provocarea prin care vreau să îmi reiau obiceiul de a face mai multă mișcare, de a alerga, de a merge la sală, pentru a-mi tonifia organismul.

 24. Provocarea surprizelor de zilele de naștere – este provocarea prin care vreau să îmi surprind persoanele care mi-s dragi cu diferite surprize la care nu se așteaptă atunci când își sărbătoresc zilele de naștere.

 25. Provocarea aniversării caritabile – este provocarea prin care vreau să-mi transform ziua mea de pe 5 noiembrie într-o aniversare caritabilă. Încă mă gândesc exact la format, însă din start îmi doresc ca anul acesta de ziua mea să fac bine altora, în semn de mulțumire pentru binele pe care îl trăiesc zi de zi.

Hm, sunt puțin..uimită de mine. De faptul că trăgând linie, am de dus la capăt 25 de provocări. Fix câți ani împlinesc anul acesta în noiembrie. 25 de provocări de făcut până la 25 de ani. Sună tare-tare haios. :))

Tu ce provocări îți vei propune pentru 2015? Te îndemn să te gândești și tu. Și să scrii despre asta.

Anca Balaban

4 Comments

  • Bine ca ma intrebi. Dupa parerea mea sunt bine. La unele mai aman, dar de unele m-am tinut in fiecare zi. Nu am reusit sa ma apuc de sala, deci asta ar fi un minus, ca nu m-am tinut de provocarea unui stil de viata mai sanatos. Oricum, cunoscutii imi spun ca nici nu trebuie sa ma stresez cu asta. De gatit, am iceput sa gatesc mai des, si progresez. De economisit am reusit sa pun cate 100 de lei saptamanal in cutiuta de economii. Cu proiectele fotografice stau mai prost. Dar astept sa vina vremea buna sa pot pune in aplicare ideile. Am inceput sa scriu un jurnal de familie. Uneori postez si pe Facebook ceea ce scriu cu hashtag-ul #jurnalulfamilieiBalaban. In ceea ce priveste scrsul pe blog, am incercat sa scriu mai des, dar nu prea mi-a iesit. Cea mica imi sare in brate cand vede ca ma asez la birou, si atunci trebuie sa inchid totul…
   Sunt multumita de provocarea cititului. Am adaugat pe lista de carti citite cateva foarte interesante. Si de restul provocarilor m-am tinut. Chiar mi-am facut un obicei din naikan. Si din #viataeatatdefrumoasa. Inainte sa adorm, mereu ma gandesc la ziua care a trecut si analizez ceea ce am facut.
   Sunt curioasa, cum de ai dat de postarea mea? 🙂
   Iti multumesc pentru vizita si pentru interes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.