Cronologia activității mele în blogging

De ce mi-am făcut blog?

E simplu. Pentru mine, blogul este o istorie scrisă a ceea ce am realizat. 

Ce postez pe blog?

În 2009 am scris puțin, foarte puțin și doar despre lucrurile care mă interesau: multe concursuri și evenimente. De fapt, am participat la multe concursuri despre care nici nu am mai scris. Scriam rar și doar când eram foarte, foarte entuziasmată de ceva anume. Blogul era pe platforma blog.com, iar adresa pe care o aveam era popaiscuanca.blog.com.

În 2010, blogul s-a transformat într-un mod eficient și rapid de a comunica cu colegii de la facultate, mai ales că eram șefa lor de grupă. Era mai simplu și mai ușor să transmit tot ceea ce aflam astfel încât colegii să fie și ei informați din timp. Postam ceea ce trebuia ca fiecare dintre ei să afle, apoi puneam linkul la statusul de pe messenger și îi atenționam printr-un mass-message. Pe parcurs, am mai scris și unele lucruri pe care normal poate le-aș scrie într-un jurnal de …hai să-i zic de dezvoltare personală. Pe perioada studenției am descoperit și am scris despre câteva dintre metodele pe care le-am folosit ca să mă dezvolt. Ba chiar credeam că după ce voi termina cu studiile, o să continuu să scriu despre dezvoltarea personală, pentru că este un subiect care mă interesează și mă preocupă. Însă momentan prioritățile mele s-au schimbat, căci acum scriu despre mine, ca mămică.

În 2011, am făcut un pas important: am trecut pe platforma wordpress. Mi-am schimbat adresa blogului și cred că și stilul postărilor. Pe ancapopaiscu.wordpress.com am scris fragmente din cărțile pe care le citeam și mă impresionau, despre voluntariatul în asociațiile studențești și despre evenimentele special gândite pentru studenți. O dată cu această schimbare, am început să fac primii bani din blog, scriind rar, atunci când eram solicitată, advertoriale. Atunci a început să îmi placă și mai mult faptul că am blog. Așa se face că în acea perioadă am scris câte ceva și despre blogging, social media și comunicare. Și chiar am ținut câteva workshopuri & traininguri pe aceste teme. Nu știu dacă eram chiar eu cea mai potrivită, dar dacă am fost solicitată, nu am refuzat să împărtășesc din experiențele și greșelile din care am învățat eu, altora.

În 2012, cu câteva luni înainte de a mă căsători, am trecut din nou, printr-o schimbare care a început chiar cu adresa. Am început să scriu pe ancabalaban.wordpress.com. Oricum, din cauza fericirii în doze mari pe care o capătam atunci în febra pregătirilor de nuntă de la domnul ales al inimii mele, am început să împărtășesc pe blog mai ales gânduri de mireasă… și mai apoi, după nuntă, blogul a devenit un jurnal de soție îndrăgostită. Așa au apărut diferitele colaborări cu firme care comercializau bijuterii sau haine. A fost o etapă și mai fructuasă de pe urma colaborărilor de genul advertorialelor, bannerelor afișate pe blog sau linkurilor puse în blogroll.

Acum am realizat că anul trecut, pe 24 aprilie 2013, am făcut un pas mai important: am trecut la domeniul propriu, pe ancabalaban.ro și l-am impulsionat și pe Cristi, soțul meu, șă-și facă blog. Adresa bogului lui este cristianbalaban.ro. Speram ca acea nouă etapă din viața mea să se reflecte cât mai frumos posibil și să reușesc să creez un jurnal al frământărilor mele de viitoare mămică. Și cred că am scris, dar prea puțin. Încă mai am drafturi din acea perioadă. Poate-ar fi bine să le dau publish. Mă mai gândesc.

Acum, în 2014, de fapt din septembrie 2013, blogul a devenit un jurnal al preocupărilor de mămică fericită în mare parte. Un fel de poveste a vieții alături de Maria, Cristi și ceilalți. Un fel de poveste cu imagini, pentru că de fiecare dată când postez ceva, aleg fotografii speciale pentru mine. Așa au apărut diferitele colaborări cu firme care comercializau produse pentru bebeluși, cadouri, cosmetice, bijuterii, etc.

În final, vreau să mulțumesc prietenilor care au intrat și-au citit postările mele de-a lungul timpului, celor care mi-au spus că ceea ce am scris i-a influențat sau i-a ajutat, celor care mi-au apreciat cuvintele înșiruite aici, celor care au dorit ca eu să le testez produsele pentru a-mi spune părerea sinceră, celor care mi-au propus colaborări la care nici nu mă gândeam, celor care m-au invitat să vorbesc la evenimentele pe care le organizau, pe scurt, celor care mi-au arătat prin reacțiile lor că e bine că am blog.

profil de blogger - experienta in blogging - anca balaban popa iscu

Am scris acest mic istoric al experienței mele ca bloggeriță pentru că zilele acestea fac bilanțul anilor care-au trecut, pentru că mă apropii de frumoasa vârstă de 24 de ani. Vreau să trag linia și să văd ce-am făcut pe fiecare plan în parte. Iar bilanțul legat de blog nu puteam să-l fac decât rememorând fiecare perioadă, chiar aici, pe blog.

Cu această ocazie, îmi propun ca de acum încolo să sărbătoresc și ziua blogului, pe 24 aprilie. Cum, veți vedea. Mai e până atunci. Deocamdată, au mai rămas 19 zile până pe 5 noiembrie când voi împlini 24 de ani.

Anca Balaban

9 Comments

 1. frumoasa evolutie, frumoasa varsta (Doamne ce mult a trecut de cand aveam eu 24 ani!) si frumos blog..felicitari pt. tot! esti o infuzie de bine, frumos si tanar..esti foarte tonica!

  • Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase, doamnă Adnia! Mă bucur că o persoană deosebită, ca dvs, mă vede așa. 🙂

 2. Ce evolutie frumoasa a avut blogul tau, a crescut odata cu tine. 🙂
  Mult spor la scris in continuare, cred ca va fi interesant peste ani sa citesti blogul si sa redescoperi particele din viata ta. Iar ideea cu sarbatoritul blogului mi se pare tare buna, cred ca o voi aplica si eu.
  Sa ai un weekend frumos!

 3. Chiar zici bine ca a crescut pe masura ce am crescut si eu. Iti multumesc.
  Weekend cat mai frumos si tie si minunii tale mici!
  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.