Cum a fost la ”Antrenează-ți creativitatea!”

Spuneam ca atunci cand voi avea timp mai mult voi scrie despre workshop cateva detalii. Am ales ca in timpul alocat sa pun pe tapet diferite exercitii si strategii de gandire care sa ajute participantii in antrenamentul creierului pentru a fi mai creativi, dar si sa creez un dialog intre ei ca sa faca cat mai mult schimb de informatii.

Zilele Marketerului Anca Balaban Antreneaza-ti creativitatea!Am pornit de la raspunsurile lor legate de ce este creativitatea si am ajuns la o concluzie cu totii – si anume – creativitatea este de fapt gasirea de noi metode de a rezolva probleme si situatii. Apoi am determinat care sunt factorii care impiedica o persoana sa fie creativa, pentru ca …exista si multi nu stiu cum sa iasa din acele situatii. De-aceea unii oameni par sa fie, in mod natural, mult mai creativi decat altii. Dar asta nu inseamna ca persoanele care cred despre ei ca nu sunt creativi, nu isi pot antrena creativitatea. Toti avem in noi potential de a fi creativi! Trebuie doar sa depasim barierele, iar cea mai simpla cale pe care o putem folosi este pozitivand problemele pe care le intampinam. Nu voi intra in detalii, pentru ca partea cea mai cuprinzatoare a workshopului a fost despre cele mai interesante metode prin care putem deveni mai creativi, iar eu cred ca ar fi mai bine sa dezvolt ideile despre fiecare in parte in cate-un articol de acum incolo. 

  1. Metoda reformularii problemei sau situtiei
  2. Metoda lantului de cuvinte
  3. Metoda multiplelor perspective ale lui Da Vinci
  4. Metoda reprezentarii grafice a mintii 
  5. Metoda brainstormingului 
  6. Metoda amanarii judecatii
  7. Idei venite in minte „din senin” 
  8. Metoda jurnalului de idei 
  9. Metoda PMI – plusuri minusuri si interesant.
  10. Metoda celor 6 palarii ganditoare

In ceea ce priveste feedback-ul participantilor, pot posta cateva fragmente:

Am invatat sa cream un jurnal al ideilor, pentru a avea unde apela cand simtim ca suntem in criza de idei. Am identificat motivele ce ne impiedica sa fim creativi (Starea emotionala, vointa, zona de confort). Am lucrat in echipa si am aplicat metoda lui da Vinci. Cel mai mult mi-a placut sa desenez harta mintii care deja am inceput sa o aplic in practica. Felicitari Anca si asteptam cu mare drag alte  workshopuri cat mai creative. (Victoria)

Mi-a placut cum te-ai descurcat si am fost placut surprins sa vad ca cei prezenti in sala erau entuzasmati sa descopere cum isi pot dezvolta sau descoperi creativitatea. Am invatat ca e important sa imi las imaginatia sa zburde si sa imi notez orice idee intr-un jurnal. Eu am un perete plin de citate stranse de-a lungul timpului. Jocul cu palarii a fost interesant si pentru 10 minute am fost o echipa unde fiecare avea o sarcina si a fost destul de ok. Am invatat ca daca visurile tale nu te sperie inseamna ca nu sunt destul de mari, si ca obiectivele mici imi pot aduce rezultate mici. In final pot spune: Mai Creativ = Mai Interesant,  Mai Creativ = Mai Bine !!! (Corneliu)

Eu din pacate am fost doar miercuri la Zilele Marketerului, dar pot sa spun ca mi-a placut foarte mult cum s-au desfasurat cele doua workshop-uri, pentru ca au fost multe activitati care i-au implicat si pe participanti. Pot sa spun ca am avut multe de invatat,  si cu ocazia asta vreau sa te felicit pe tine. De exemplu harta mintii despre care ai vorbit tu, am folosit-o si eu si inca o data am constatat ca este o metoda care da roade foarte bune. Urmeaza sa pun in aplicare jurnalul de idei. (Bianca)

Mi-e mi-a placut. Am fost la multe la workshopuri, dar al tau a fost foarte interactiv, ceea ce e de bine. Mi s-a parut foarte tare ideea cu Jurnalul ideiilor. A fost fain ca ne-ai dat sfaturi utile…pe care chiar poti sa le aplici. Am notat cam tot ce mi s-a parut interesant. (Daniela)

Felicitari, Anca! A fost suuper azi, iar tu esti o persoana deosebita! 🙂 Iti multumesc pentru cele 2 ore pline de creativitate si voie buna! (Andreea)

Revin in curand cu detalii pentru fiecare metoda, cu fotografii si exemple.

Anca Balaban

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.