Programul SAMAS – Cum a fost la cursul despre diversificarea alimentației

program samas curs despre diversificarea corecta la sugari moinesti

Vinerea ce tocmai a trecut am beneficiat de un curs despre diversificarea corecta a sugarului. Mi s-a parut utila intalnirea noastra, a mamicilor, mai ales pentru ca asa am mai  schimbat informatii intre noi, si nu numai despre diversificare. Am vorbit si despre alaptat, despre somnul bebelusilor, despre tot felul de intrebari care ne-au trecut atunci prin minte.

Mariuca mea are 5 luni si aproape o saptamana, deci a picat numai bine cursul, pentru ca diversificarea este recomandata a se face incepand de la 4 luni cel mai devreme sau de la 6 luni cel mai tarziu.

Organizația Mondială a Sănătații recomandă mamelor să-și alăpteze bebelușii exclusiv primele 6 luni de viață. După ce copilul tău a împlinit 6 luni este recomandat să începi să îi diversifici alimentația, în paralel cu alăptarea.

Intalnirea noastra cu Stefana Bosoanca, asistenta SAMAS in formare, a inceput prin a ne cunoaste. Ne-am prezentat fiecare si am vorbit si despre copii. Concluzia mea a fost ca mamicile deja o cunosteau pe Mariuca de pe facebook. :)) Apoi Stefana ne-a dat indicatii referitoare la cand, cum si cu ce incepem diversificarea alimentatiei. Din tot ce s-a discutat, voi posta aici pe blog doar cateva sfaturi, care mie mi se par utile si sper sa fie utile oricarei mamici este nedumerita in legatura cu asta.

Anca Balaban

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.