Cum m-am implicat în organizarea cursului festiv de absolvire a facultății

Au trecut deja câteva zile de când am încheiat un capitol important pentru mine, am avut ultimul curs ținut de domnii profesori de la facultate și a fost poate, ultima întalnire relaxată cu colegii. Astăzi am avut ceva mai mult timp și am reușit să fac și o selecție de fotografii. De aceea vreau să și scriu câte ceva despre organizarea cursului festiv. Pentru că poate, cine o să dea de postarea asta, va avea ceva de învățat din ceea ce urmează să scriu.

M-am implicat în organizare, deși aș fi preferat să se ocupe colegii care au mai mult timp decât mine, atunci când mi-am dat seama că unele persoane nu duc la îndeplinire ceea ce au de făcut și că treburile nu ies bine. Nu că aș fi eu perfecționistă sau ceva de genul, dar m-am gândit că ar fi urât din partea noastră, ca absolvenți la comunicare și relații publice, să nu reușim să ne unim forțele și să ne organizăm propriul curs festiv așa cum trebuie.

Din tot ceea ce a fost de făcut, eu m-am ocupat de închirierea robelor, închirierea tocilor, cumpărarea eșarfelor personalizate, realizarea invitațiilor, designul diplomelor, asigurarea locației unde s-a desfășurat, logistica și de contractarea unui fotograf. Alți colegi s-au ocupat de strângerea banilor pentru protocolul care a fost servit la cocktailul de după curs, alții de cumpărăturile aferente, alții de strângerea banilor și cumpărarea florilor, alții de înmânarea invitațiilor sau au ținut legătura cu profesorii invitați, iar trei colege de contactul cu secretara.

De unde am închiriat robe & toci și am cumpărat eșarfele personalizate?

La acest capitol am mizat pe o experiență reușită pe care am avut-o anterior cu firma Artasociation cu care am colaborat la cursul festiv pe care l-am organizat eu și o colegă la absolvirea liceului. Apropo de asta, atunci nu au fost atât de multe probleme. De fapt, nu au fost deloc. Am fost felicitate după cursul festiv pentru modul în care l-am organizat,mai ales că eram abia la liceu și ne-am gândit la absolut toate detaliile. Dar să revin la robă, tocă și eșarfă. Totul a fost stabilit telefonic cu Adriana Cioclin. 0741.198.335 este numărul ei,în cazul în care o să aveți nevoie de consultanță profesionistă pentru aceste aspecte. Pe net, despre firma și detalii despre ceea ce oferă pentru absolvire puteți să vedeți pe site-ul lor.

Care a fost culoarea eșarfelor personalizate cu care am rămas drept mărturie de la cursul festiv?

Culoarea eșarfelor a fost vișiniu și am ales-o deoarece este o culoare care în combinație cu negrul robelor captează atenția imediat și totodată pentru că exprimă maiestozitatea, grandoarea și elevarea, evoluția.

roba toca esarfa personalizata flori curs festiv absolvire

Cum ne-am anuntat profesorii ca sunt invitati la cursul festiv de absolvire a facultății?

Dupa ce m-am consultat cu colegele si colegii, am hotărât să fac chiar eu modelul invitației pentru că am vrut altceva decât clasicele modele pe care le pun la dispoziție firmele care se ocupă cu organizarea cursului festiv. Am scris chiar eu textul invitatiei, o colegă l-a corectat, apoi l-am aplicat pe un background simplu, am cumparat de la o papetărie plicuri simple și asta este ceea ce a ieșit.

invitatie la cursul festiv de absolvire a facultatii crp

Iată și designul conceput de mine pentru diplomele de absolvire:

DIPLOMA curs festiv absolvire facultatea de comunicare si relatii publice

Ce presupun problemele logisticii și locației la un curs festiv? Ce am făcut mai exact:

  • Pe primele rânduri din sală am pus călăreți cu textul „Rezervat” ca toți care ajung în sală să nu ocupe primele scaune, căci acelea le-am gândit potrivite pentru profesorii invitați.
  • Pe masa de prezidiu am așezat trandafirii roșii pe care urma să-i primim noi și buchetele de trandafiri cumpărați din partea noastră pentru profesorii care ne-au onorat cu prezența.
  • În cafeneaua din fața sălii am pregătit cocktailul pe care l-am servit după ce s-a încheiat cursul festiv.
  • Pentru că locația s-a schimbat cu 3 zile înainte de cursul festiv, din cauza slabei comunicări între colega care s-a ocupat de rezervarea unei săli pentru curs și secretara de la facultate, am fost nevoiți să dăm telefoane profesorilor să-i anunțăm și ne-am gândit totuși să punem pe ușa sălii anunțate un afiș în care să ne cerem scuze pentru neplăcerea creată de schimbarea sălii și să redirecționăm către alt corp al universității. Norocul nostru a fost că eu am rezolvat criza rapid, am mers la Corpul R al UAIC, i-am prezentat administratorei pățania cu sala și pentru că eu am mai colaborat cu dânsa pentru organizarea altor evenimente acolo și totul a fost ok, mi-a spus că putem conta pe sala mare de la etajul 5 și cafeneaua din hol. În fața mea a notat pe tabelul de luna asta, că pe 14 de la ora 14 la ora 16 maxim, se desfășoară cursul festiv. Mi-a fost ciudă că nu s-au luat în considerare de la început propunerile mele în legătură cu sala. Dar bine că am rezolvat încurcatura.
  • La intrarea în corpul R am pus un poster cu textul „Vă așteptăm la etajul 5 unde se desfășoară cursul festiv al absolvenților de la CRP”.
  • La ieșirea din lift la etajul 5 am pus postere cu săgeți indicatoare „ ← Spre curs festiv”.
  • La intrarea în sală am pus un mic semn de mulțumire:

afis de multumire curs festiv absolvire comunicare si relatii publice

De fotografii s-a ocupat Tudor Ghioc, un binecunoscut foto-reporter. Așa arată dvd-urile de la cursul festiv:

dvd-uri curs festiv absolvirea facultatii

Ce am învățat după cursul festiv?

Chiar dacă uneori nu îți dorești să te implici în organizare, este mai bine să o faci dacă ai experiență în organizarea de evenimente. Ție ți-ar lua mai puțin timp și resurse decât unui coleg care nu are o experiență în prealabil și nu are contactele pe care le ai tu. Așadar, implică-te. E în joc reputația grupei, a ta până la urmă. Căci profesorii vor spune: „A,dar știam că între voi sunt persoane cu experiență..de ce nu s-au implicat să iasă totul bine?”

Cam atât despre organizarea cursului festiv. Vreau să vă arăt pozeee! Și pentru că deja postarea aceasta este prea lungă, am să fac alta. Însă ca să stârnesc curiozitatea am să vă arăt un colaj.

bebe la 10 luni absolvent cu toca si esarfa - Mariuca Balabancurs festiv absolvire portret de familie

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.