Dedicat celor care nu înteleg de ce postez poze sau povestiri mărunte din viața noastră alături de Măriuca

De mult timp vreau să scriu un articol pentru cei care nu înțeleg cu nici un chip de ce postez poze sau povestiri mărunte din viața noastră alături de Măriuca, aici pe net, pe Facebook, pe blog sau pe Instagram.

Am tot amânat …și-am amânat și publicarea unor postări personale tot din pricina asta. Nu am apucat să scriu eu gândurile pe care le voi împărtăși mai jos, însă mă regăsesc întru totul în cuvintele domnului Iulian Tănase.

Vă invit să citiți în liniște și după să-mi spuneți ce simțiți voi…de ce postați, de ce nu postați, cum e mai bine?!?

„Se găsește uneori cîte cineva care să mă întrebe, în privat, cum de o persoană inteligentă ca mine pune pe FB poze cu propriii copii. În astfel de momente, IQ-ul meu scade îngrijorător de mult. Nu înțeleg întrebarea. Scriu despre copiii mei pentru că de la ei învăț mai mult decît de la oricine altcineva. Pun poze cu ei pentru că sînt îndrăgostit de ei. Eu sînt, în primul rînd, tată. E drept că am scris niște cărți, dar ele mi se par total neimportante pe lîngă copiii mei. Îi înțeleg perfect pe părinții care postează poze cu copiii lor, eu dau like la toate pozele cu copii care îmi apar în news feed. Copiii, atunci cînd apar, îți împart viața în „înainte“ și „după“. Exact ca Iisus. Copiii te transformă într-o cu totul altă persoană decît cea/cel care ai fost înainte de apariția lor. Amintirile de dinainte de ei devin neclare, nici măcar nu mai înțelegi cum a fost posibil să fi existat o vreme cînd nu erai tată sau mamă.

Ieri, am trimis la editură manuscrisul cărții „Experimentul Mamatata“, care va fi ilustrat cu desene de-ale Adorei și ale lui Sacha. Astăzi, i-am rugat să îmi facă niște desene pentru carte. Printre altele, le-am spus că aș vrea să îl deseneze pe Dumnezeu, din imaginație. Adora, cumva contrariată, mi-a spus:
– Pe Dumnezeu nu îl desenezi din imaginație, trebuie să îl desenezi corect. Tata, o să mă chinui să îl desenez cît mai corect pe Dumnezeu, îți promit!”

Anca Balaban

2 Comments

  1. „Pe Dumnezeu trebuie să-l desenezi corect!” 🙂
    Tocmai mi-ai dat o idee pentru petrecerea în pijamale din seara asta! 🙂
    Eu nu prea postez din lipsă de tim. Dar de fiecare dată când face ceva ieșit din comun, îmi vine să spun tuturor asta! E rău? E bine? Habar nu am. Atâta vreme cât nu-l expun prostește…

    • Și eu sunt foarte atentă la ce postez astfel încât peste ani, când va fi adultă să aibă lucruri frumoase de citit și văzut, să poată să spună că e bucuroasă când află mici chestii banale dar drăgălașe și în același timp să nu fie deranjată că am scris / postat povești care să o dezavantajeze.
      Cât despre activitatea de la petrecerea în pijamale, mi-a plăcut replica băiatului. Se vede ce gândire logică are. Pupici! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.