Despre

Bun găsit!

Numele meu este Anca Balaban (Popa-Iscu) și acesta este site-ul meu.

Îți mulțumesc mult pentru că te-ai oprit câteva clipe!

Blogul meu este un loc în care mi-am propus să-mi dezvolt vocea, prin postări despre tot ceea ce contează pentru mine.  Așa că tu vei găsi pe-aici o colecție de postări despre: voluntariat, scris, educație și formare continuă, responsabilitate civică, organizare, creativitate, comunicare, relații publice, organizarea de evenimente, marketing, locuri, localuri, evenimente, branduri, aplicații, servicii și multe alte pagini de „jurnal” scrise și ghidate de pasiunile și cunoștințele mele.

De-a lungul timpului am descoperit că reflecția și evoluția intenționată începe cu întrebări bune. Multe. Pe fiecare subiect posibil. Și că e necesară o atitudine pozitivă, dar fără a ocoli problemele dificile. Într-o introspecție atentă, impulsionată de dorința simplă de a explora și de a experimenta. Vestea bună este că oricine se poate bucura de reflecție și evoluție intenționată și conștientă. Este destul de simplu, până la urmă. Vestea proastă este că nu există o soluție unică, rapidă, nici o soluție ușoară în doi-trei pași pentru crearea unei vieți frumoase pe care s-o iubești.

În drumul meu spre creștere, am dat și de denivelări, și de momente în care a trebuit să fiu atentă, și de locuri netezite, și de momente în care am putut fi relaxată. Probabil ca și tine, de altfel. Drumul vieții, ah câte exemple aș putea găsi pentru asta! Însă importantă e destinația: să fiu o persoană care se dezvoltă mult și poate oferi mult! 

Dacă îți place ideea și căuți și tu o încurajare de-a lungul drumului, alătură-te blogului meu, unde mereu voi posta experiențe și experimente din viața mea de zi cu zi. De asemenea, postez des pe Facebook și Instagram și automat, se trimite tot ce scriu pe blog prin newsletter pe mail.

Iar acum, te invit să te simți ca acasă. Alege-ți ceva scris de pe blog și începe să citești. Dacă ai întrebări, comentează, scrie-mi. Mi-ar plăcea să aud de la tine o părere și sunt întotdeauna fericită să vorbesc cu cei care-mi acordă timpul lor.

Cele mai bune urări,
Anca

Numele. Numele meu după căsătorie este Anca Balaban, dar îmi place mai mult să mă prezint cu numele Anca Balaban Popa Iscu, pentru că-mi iubesc familia și îmi place mult numele de familie al părinților mei și poveștile pe care le-am aflat despre el. Sunt curioasă din fire și de multe ori caut să aflu semnificațiile numelor pe care le port, așa că, din când în când, postez tot ce aflu aici pe blog.


Alint. Prietenii mă mai cunosc și ca Ederra. Ederra provine din limba bască și înseamnă frumoasă. Și are legătură și cu un binecunoscut serial și cu melodia Edera. 🙂 Într-o vreme, pe rețelele de socializare foloseam numele Anca Ederra pentru că mi se părea că sună foarte bine.


Locurile natale. De loc sunt din Moinești, un orășel mic din județul Bacău. M-am născut la spitalul de la Comănești și-am crescut ca o micuță moineșteancă – am locuit în Lucăcești, am învățat în oraș și în vacanțe am mers la bunici în Lucăcești sat și în Poduri.


Locuri dragi. În studenție am prins drag de Iași, dar pentru că a urmat o etapă importantă în viața mea și am devenit soție și mamă, m-am întors acasă în Moinești. Așa mi-am dat seama că îmi place Moineștiul și mă leagă multe și de împrejurimile minunate de-aici. Acum locuiesc în acest municipiu cu valențe de stațiune turistică și încerc să mă bucur de toate locurile frumoase dimprejur. Sper să reușesc să și scriu despre ele, poate vă conving să treceți pe aici. 🙂


cropped-cropped-DSC045120241.jpg


Motto. Știu exact cine sunt și nimic din ce gândesc alții despre mine nu va schimba asta! este motto-ul care m-a însoțit încă de la liceu, care mă definește și mă caracterizează. Ideea acestui motto mi-a venit de la cântecul Știu cine sunt al celor de la Holograf. Totuși, de când am devenit mamă, am un nou credo, un nou motto care mă face pe mine și pe cei din jur să vedem lucrurile importante din viața noastră de zi cu zi. Este vorba despre Viața e atât  de frumoasă!, motto care are și hastag dedicat, #viataeatatdefrumoasa, care a fost premiat cu locul al doilea la secțiunea proiecte speciale inițiate de bloggerițe în cadrul galei Digital Divas Awards 2015.

viata e atat de frumoasa proiect castigator digital divas 2015 avon badge


Principii motivaționale.

 1. Bucură-te de viață cât mai mult!
 2. Nimic nu e imposibil dacă crezi cu adevărat!
 3. Lasă-ți imaginația să hoinărească peste tot!
 4. Concentrează-te pe ceea ce este cu adevărat important în viață!
 5. Ajută-i pe ceilalți cu ceea ce ai învățat tu! 

Citate inspiraționale.

 1. „Lacul se umple cu apă, focul se aprinde cu foc, iar sufletul omului se modelează datorită sufletului altui om.” – Tagore;
 2. „Dacă nu simți atunci când te rogi, roagă-teins înainte, că Dumnezeu îți va trimite simțirea inimii.” – Părintele Gherasim de la Sitaru;
 3. Pasul indispensabil pentru a obține lucrurile pe care ți le dorești în viață este acesta: hotărăște-te ce vrei.” – Ben Stein.

Background educațional și profesional. Din trecut spre prezent, îmi aduc aminte cu drag de timpul petrecut la grădiniță sub îndrumarea unei persoane de excepție, d-na educatoare Elena Vrânceanu de la Grădinița nr. 3 din Lucăcești și de lecțiile primite de la d-na învățătoare și de la profesorii pe care i-am avut în Școala Generală nr. 1 din oraș. La liceu am intrat în lumea matematicii și-a literaturii sub atenta grijă a două doamne profesoare foarte exigente, pe care le prețuiesc enorm pentru tot ce m-au învățat — d-na dirigintă Aneta Mătășel, d-na profesoară Rodica Barbălată. Facultatea m-a format să gândesc mai independent și mai indiferent de prejudecățile celor din jur. Am început Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și apoi mi-am dat seama că nu mi se potrivește. Am renunțat la ea, așa că am absolvit în cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea Filosofie și Științe Social-Politice, specializându-mă într-un domeniu drag mie: comunicarea și relațiile publice. La momentul respectiv, pasiunea mea cea mai importantă era organizarea de evenimente și beneficiind și de cunoștințele mele din experiența practică în acest domeniu, mi-a fost ușor ca tema lucrării mele de licență să fie chiar organizarea de evenimente. Sunt chiar mândră de asta, pentru că am avut parte de o comisie cu profesori renumiți pentru exigența lor, dar prezentarea proiectului și răspunsurile mele la întrebările primite legate de cunoștințele fundamentale și de specialitate i-au făcut să mă considere o studentă care s-a pregătit și merită notă maximă! Asta m-a motivat pe mai departe și ușor-ușor, am reușit să-mi găsesc echilibrul pe plan profesional. Într-o lume în care greu îți găsești un loc în care să lucrezi și să fii pasionat de asta.

Practic PR-ul clasic și Digital PR din 2011, din al doilea an de facultate, de când mi-am dat seama că mi-e bine dacă fac ceva ce îmi place, dar mai ales ceva la care mă pricep. Experiența mea din ultimii ani ceea ce privește domeniul relațiilor publice include: planificare strategică de relații publice, dezvoltarea de campanii de PR, comunicare online, organizarea de evenimente, comunicarea de marketing, PR pentru ONG-uri, social media pentru PR, lobby și PR pentru fundraising.

Practic marketingul din 2015, după ce am încheiat primul concediu de creștere a fiicei mele Maria, de când marketingul m-a ales și mi-a oferit oportunitatea de a îmi pune în evidență gândirea strategică, creativitatea și capacitatea de înțelege psihologia consumatorilor. Experiența mea din ultimii ani ceea ce privește domeniul marketingului include:  elaborarea strategiilor și a planurilor de marketing, marketing internațional, marketing digital, identitate și comunicare corporativă, planificarea și organizarea evenimentelor corporative, planificarea și segmentarea pieței, branding, managementul așteptărilor și nevoilor stakeholderilor și partenerilor de business.

De-atunci, am continuat să mă dezvolt și să mă educ în aceste domenii care-mi sunt dragi și așa am ajuns ca în 2019, într-un an plin pe plan familial, să reușesc să urmez un program post-universitar de pregătire pe marketing și managementul marketingului, la Business Academy, parte a companiei internaționale LINK group, ce funcționează prin Departamentul de Examinări Internaționale al Cambridge University. De asemenea, am absolvit și un program post-universitar care m-a provocat și mi-a plăcut enorm, programul de marketing digital al Saïd Business School, University of Oxford’s, cu tematica strategiilor disruptive de marketing, axate pe mediul digital.

Un lucru mai trebuie să adaug. După 9 ani de lucru în domeniul trainingurilor, workshop-urilor și activităților de formare, finalul lui 2019 a adus momentul perfect pentru oficializarea competențelor mele. Așa că m-am pregătit și am susținut examenul pentru certificarea ca formator. Și l-am luat, cu brio!

Am pregătirea actuală datorită unor persoane care au avut încredere în mine și care mi-au acordat proiecte în unele momente în care poate nu aveam pregătirea necesară, dar am facut tot ceea ce îmi stătea în putere ca rezultatul final să fie cel așteptat. Aici e locul potrivit să le mulțumesc: Vă mulțumesc!

Profesional vorbind, multe detalii despre activitatea mea se regăsesc pe contul meu de LinkedIn (e actualizat la zi) sau de BestJobs (e nevoie să-l actualizez). Obiectivul meu pe termen lung este să am un job care îmi va permite să utilizez abilitățile mele creative, aptitudinile organizatorice, background-ul educațional, precum și capacitatea de a lucra foarte bine cu oamenii.


Pasiuni. Îmi place să încerc lucruri noi pe care alte persoane sunt mulțumite să nu le încerce niciodată. În general, mă inspiră cărțile și muzica. Cred că cel mai des ascult muzică comercială, de radio, dar cu toate astea țin foarte mult să precizez ca inima mea e dată la capitolul muzică către Holograf și Horia Brenciu. Citesc cam tot ce îmi pică în mână, dar cel mai mult îmi plac cărțile care mă provoacă să-mi pun întrebări. Îmi plac filmele cu acțiune, care să mă țină cu ochii pe ecran, comediile care să ma ajute să scap de stres și filmele gen CSI, în care se rezolvă crime. În ultimul timp am început să urmăresc și multe seriale care scot la suprafață adevăruri despre viața politică sau viața oamenilor care lucrează în marketing. 😀 La sfârșit de săptămână îmi place să merg să cutreier locuri necunoscute sau locuri dragi. Dacă aș avea timp aș merge peste tot, aș scrie despre călătoriile mele… Și recunosc, uneori mă răsfăț cu ore neîntrerupte de somn. Dacă e weekend… iuțeală sau leneveală să fie…ori plecată de-acasă în plimbare…ori dormind în patul moale… Cred că vacanța mea de vis este luna de miere. A fost o călătorie minunată: zile pline de zâmbete ștrengare și pupici îndrăgostiți. Cele mai importante pasiuni care nu au legătură cu latura profesională sunt pictura, muzica tradițională românească, folclorul, cititul, fotografiatul, iar cele care au tangență cu ceea ce vreau să fac pe viitor sunt: online-ul, comunicarea, organizarea creativității.


Background personal. Sunt cea mai fericită când sunt înconjurată de iubirea celor dragi și de zâmbetele inocente ale copilașilor. Alint și-mi place să fiu alintată. Familia este foarte importantă pentru mine. Mama e suportul meu moral atunci când e nevoie, e șutul în fund care mă face să merg mai departe atunci când nu mai văd niciun drum! Tata este meșterul Manole, la el pot apela oricând pentru că sigur mă poate ajuta cu orice: asta admir la el cel mai mult! Asta și faptul că a ridicat o casă singur! Fratele meu e un șmecher la capitolul tehnologie și IT :)) sau cel puțin așa îl văd eu… oricum îmi e drag că la unele chestiuțe semănăm. Soțul meu este cel căruia îi mulțumesc pentru că îmi este alături, pentru că mă iubește și pentru că prin felul lui de a fi și de a se comporta îmi dă dozele zilnice de fericire și iubire de care am atât de multă nevoie. Maria și Teodor sunt minunile mele, îngerașii pe care mi i-a dăruit Dumnezeu ca să îmi facă zilele mult mai frumoase. Dacă aș câstiga la loto aș folosi banii ca să construim un complex… o casă maaare unde să locuiesc eu, puiuții mei, părinții noștrii și fratele meu. Deși îmi place să merg în vizită, nu-i mai bine să-i am pe toți aproape? Ar fi frumos! Dar pentru asta ar trebui mai întâi să joc la loto. :))


Ce părere cred că au ceilalți despre mine. Aș minți dacă aș spune că nu mă interesează părerea celorlalți.. asta pentru că, fiind pasionată de marketing și de comunicare mi-e imposibil să nu mă gândesc la brandul personal. Mi s-a întâmplat ca la o întâlnire, o persoană să-mi spună ”Nu esti tu cumva fata cu 4 nume? Asta face parte din brandul tău personal?” iar eu am zâmbit atunci, pentru că deși în online folosesc 4 nume = Anca Balaban Popa Iscu, la început când le-am utilizat, nu m-am gândit ce efect de diferențiere vor avea. 🙂 Cred că în afară de asta mă știu toți ca fiind o persoană foarte sociabilă, prietenoasă, sensibilă, puternică, curajoasă, atentă și creativă. Mie îmi place să am în viața mea oameni calzi, creativi, iubăreți, spontani și zâmbăreți. 😀 Asta poate pentru că nu las și nu vreau să creez situații când negativismul altora să mă copleșească. Tu ce părere ți-ai făcut din descrierea pe care mi-am făcut-o singură? Ai zâmbit azi? Poate-ar mai fi câte ceva de spus despre mine, dar te las să descoperi ce poți printre rândurile articolelor mele! Dacă vrei să citești toate postările mele, o poți face aici. Îți mulțumesc pentru că îmi citești blogul și cercetezi pagina despre mine.

***Pagina „Despre” a blogului ancabalaban.ro a fost actualizată pe 25 noiembrie 2019.

25 Comments

  • Da? Ma bucur mult, chiar daca numai virtual.

   Iti multumesc pentru apeciere, sper ca o sa mai treci ”pe la mine”.
   Si tu ai un blog foarte interesant. Cele mai faine postari sunt poeziile tale.
   Multa inspiratie!

  • E asa de amanuntita pentrru ca m-am gandit ca daca tot scriu sa scriu cat mai sincer, pentru mine. Pentru ca incerc sa tin cont de ceea ce scrie sub titlul blogului – stiu cine sunt.
   Mai rar persoane care stau sa citeasca descrieri asa lungi…asa ca iti multumesc! 😀
   Daca ti-a placut descrierea sper sa iti placa si ce mai scriu din cand in cand.

 1. Felicitari pentru site si pentru ceea ce faci Anca, imi doresc ca tot mai multi oameni din Romania sa aiba valori asemanatoare cu ale tale. Mult succes!

  • Multumesc Stefan! De-asemenea felicitari si tie pentru site-ul tau. Are un concept ft interesant. 😉
   Daca e sa vorbim de valori, cred ca poate de unele nici nu eram constienta pana de curand. Ideea e ca mi-au influentat viata si asa mi-am dat seama care sunt si ma definesc. In ceea ce ii priveste pe ceilalti, eu sper macar sa isi dea seama ca valorile sunt un factor important in conturarea stiului lor de viata, in alegerea prietenilor, in felul in care isi petrec timpul liber, in felul in care iau decizii care le pot influenta cariera, etc.

  • Multumesc Elena pentru aprecieri!
   De frumos nu e cine stie ce, dar speranta mea e ca ce poti gasi aici e interesant si merita citit.
   Te mai astept pe aici. 😉

 2. Anca, m-am bucurat mult sa descopar blogul tau si de acum te voi citi cu drag. Am vazut cateva lucruri scrise de tine pe un grup de pe Facebook si uite asa mi-am dorit sa aflu mai multe despre tine si iata-ma aici. 🙂
  Mult spor la scris in continuare!

  • Bun venit pe blogul meu Raluca. Sper ca iti place casuta mea virtuala.
   Iti multumesc pentru vizita.
   Acum sunt si eu intr-o perioada mai aglomerata, dar mi-ar placea sa mai discutam, chiar pe faceook. Acolo postez mai des decat pe blog. 🙂

  • Buna Claudia!
   Imi cer scuze ca iti raspund abia acum, insa astazi am fost plecata in drumetie. 🙂
   Iti multumesc pentru vizita si pentru aprecieri si te mai astept pe-aici!
   Mult succes si tie, in tot ce iti propui.

 3. Fain! Apropo…..in jud. Galati este o localitate cu numele de Balabanesti, deci ……acolo este originea numelui de familie si mai exista in Rep. Moldova un sat cu acelasi nume… Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.