Despre durerile unei mame care luptă cu cancerul

Dacă suntem prieteni pe Facebook, deja știți că acum aproape două săptămâni am cunoscut o mamă care luptă cu cancerul. Este vorba despre doamna Maria Apetrei.

Eu, împreună cu alți oameni inimoși, ne dorim din tot sufletul să o ajutăm financiar pentru a-și putea face tratamentele cu citostatice, ne dorim din tot sufletul să o sprijinim moral pentru a lupta cu credință împotriva cancerului, pentru ca în definitiv să fie mamă cât mai mult timp pentru cei doi copilași drăgălași pe care-i are.

Acum două săptămâni am fost, așa cum am promis, să le ducem donațiile strânse. Și să știți că am rămas profund marcată de acea întâlnire. Acum privesc altfel viața! Și prețuiesc altfel sănătatea.

M-am șters cu mâneca bluzei de lacrimile ce mi-au curs pe-obraji. Și m-am oprit din suspinat abia când m-am lipit de Măriuca mea dragă când ne-am întors acasă după vizita făcută familiei Apetrei. M-au năvălit emoțiile. Și eu înainte, aveam impresia despre mine că sunt tare, că mă pot abține să plâng, că pot părea rece. Însă nu e așa. După ce-am ieșit pe poarta lor am început să oftez, iar când m-am urcat în mașină, nu au trecut câteva secunde, și am început să plâng de durere. Nu știu cum de am fost tare și nu am plâns când am văzut-o pe doamna Maria, cum stătea pe pat. Și e ceva ce nu pot să uit:

„E greu, nu mai pot să îi ajut, să scrie, să deseneze… Înainte toate astea le făceam împreună. Acum nu mai pot.” mi-a spus referindu-se la neputința pe care o simte.

Și îi dădeau lacrimile. Și nu știu cum de m-a ajutat Dumnezeu să nu izbucnesc și eu în plâns. E dureros să fii obișnuită să faci ceva împreună cu cei mici, și deodată să nu mai poți. Să fii țintuită de dureri și să vrei să îți ții în brațe copii, dar să nu poți… Să vrei să îi ajuți să facă liniuțe, bastonașe, dar să nu poți… E foarte dureros.
Nu vreau să mă gândesc că n-aș putea să o ajut și s-o călăuzesc pe Măriuca, mă doare sufletul. Cât de importantă e sănătatea!

Vă rog din suflet să prețuiți faptul că sunteți bine, că puteți să aveți grijă de ai voștri! Să prețuiți viața și sănătatea, să prețuiți orice moment de bucurie și veselie din sânul familiei! Să prețuiți că sunteți mame și puteți să fiți alături de minunile născute, să îi iubiți și să le acordați toată atenția!

Cu ocazia aceasta vrea să mulțumesc din nou tuturor celor care au contribuit în numele doamnei Maria: Vă mulțumesc! Să știți că prin fiecare bănuț donat ați adus zâmbete încărcate de emoții și lacrimi pe chipul doamnei, când a văzut că ne-am unit s-o ajutăm și s-o susținem în lupta pe care o duce!

În continuare dacă doriți să o ajutați, dar nu sunteți din Moinești, atunci puteți face depuneri în contul pe care l-a deschis soțul doamnei Maria Apetrei: 

Numele – Apetrei Dănuț și contul IBAN – RO63BTRLRONTRT0292441301

Dacă doriți să le faceți o surpriză celor mici care o așteaptă cu speranță acasă, le puteți  trimite colete cu cărți, jucării, hăinuțe sau orice considerați că i-ar bucura. Adresa este urmatoarea: Apetrei Dănuț, str. Mihai Eminescu, nr. 119, mun. Moinești, cod poștal 605400, jud. Bacău.

Detalii despre caz puteți citi pe site-ul Asociației Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă.

Poze de la evenimentul de colectă a donațiilor și de la vizita făcută puteți vedea răsfoind albumul de pe pagina Asociației Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.