Dincolo de bine, dincoace de rău, despre iubire

Totul este sincer și ușor de înțeles dincolo de bine, dincoace de rău, despre iubire. 

Merită să citești și tu cartea.

Primul lucru pe care vreau să ți-l spun despre această carte este că…te schimbă. Și te face să înțelegi. Cu cuvinte simple. Nu e nimic complicat în ea. Doar poate gândurile noastre când ne gândim la iubire.

Nu mai știu câți ani aveam e primul răspuns care-mi vine-n minte. Știu doar că eram la vârsta îndrăgostelii, la timpul fulgilor care te gâdilă pe buze să spui ”te iubesc și mi-e dor de tine”. Iubeam intens și citeam despre iubire. Era o plăcere pntru mine să mă regăsesc în cuvintele așezate pe pagina din fața mea…cuvintele altcuiva.

Cuvinte scrise de Alice Năstase și de Aurora Liiceanu. Cuvinte care pun în fața mea senzații trăite, care m-au făcut să mă gândesc la iubire.

Personal, îmi imaginam cam tot pe măsură ce citeam. Și îmi notam în agenda mea cu colecția de citate dragi sufletului meu ceea ce îmi plăcea.

Recunosc, atunci când eram mică, visam la Printi și Feți-Frumoși care să vină pe-un cal alb și să mă poarte printr-o poveste de dragoste nemuritoare.

Însă crescusem, așa că treceam prin adevărate încercări, prin bune și rele, prin crize și reveniri…până când mi-am dat seama ca nu există Feți-Frumoși perfecți și că ne amăgim cu cei care trec prin viața noastră.

Asta nu m-a făcut să încetez, însă, la speranță că există acea dragoste sublimă, perfectă, la nunta mea de basm și la iubirea mea care să dăinuie până la adânci bătrâneți.

Câteva dintre aceste citatele interesante care mi-au plăcut cel mai mult le pot dezvălui aici… pe celelalte le voi păstra pentru mine.

“Uneori alegem prea repede despărțirea.”

“Bărbații mint mai mult, pentru că înșeală mai mult. Pentru că disimulează adesea, încercând să pară altceva. […] Ei se prefac că spun adevărul, noi ne prefacem că-i credem.”

“Odată cu ispita libertății începe sfârșitul iubirii.”

“Iubirile mari și fericite n-au nevoie de martori, n-au nevoie de moarte.”

“Atașamentul este o nevoie primară pe care mulți o numesc iubire. Deși legăturile de atașament sunt atât de importante, pentru o iubire aproape perfectă mai sunt necesare și grija – păsarea, deci inversul nepăsarii – și atracția sexuală. Cine le are pe toate?”

“Am devenit prea analitici, prea conștienți și lucizi, pentru a fi deschiși la iubire.”

“Cine greșeste mai mult, cine iubește mai mult, cine înșeală mai iute și trădează mai fără de scrupule, cine minte mai zdravăn, cine răneste mai adânc, cine uita mai repede și mai nemilos?”

“Separarea ne lasă răni pe suflet.”

“E tarziu, mi-e frica de nopti fara imbratisare,…”

Atât. Doar de citatele astea cred că e nevoie ca să te conving. Citește și tu!

Nu uita: O carte despre iubire.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.