E o oportunitate să citești “carți vii”

Suna ciudat termenul de “carti vii”? Poate ca da, daca nu ai mai auzit pana acum de “biblioteca vie”.

Tot ce trebuie sa stii ca sa intelegi este ca de fapt, biblioteca vie este o metoda de educatie nonformala foarte atractiva. Practic, biblioteca vie are un  bibliotecar, caruia cititorii ii cer cu imprumut cartile pe care si le doresc. Cartile imprumutate de fapt sunt oameni care isi spun povestile de viata.

Sincer, pana acum nu am participat la nici un eveniment de acest gen, nu pentru ca nu as fi avut ocazia ci pentru ca nu am avut sau nu mi-am facut timpul necesar. De-asta cred ca am ratat pana acum o experienta unica de invatare, intr-o modalitate inedita.

Vestea buna e ca, ma gandesc sa profit de oportunitatea pe care o ofera Centrul de Cariera al UAIC:

Centrul de Carieră al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași (CIPO – Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră și Plasament) organizează miercuri, 12 decembrie, începând cu ora 17.00, a șasea ediție a evenimentului Biblioteca vie – “Citește” un profesionist. Evenimentul se va desfășura  la Librăria Orest Tafrali, situată în Corpul A al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Afis Biblioteca Vie, editia a VI-a

”Cărțile” invitate la această ediție sunt: Emanuel Martoncă, Managing Director la ThinSlices, Claudiu Florea, Managing Partner la Wunderkid, Cosmin Vaman, Redactor promovare la departamentul de Marketing Educațional al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Adrian Cantemir, Psihoterapeut și Psihiatru la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași și la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Socola” din Iași și Marius Lupu, Director la Continental Automotive România – punct de lucru Iași.

A doua veste buna este ca participarea este gratuita.

Accesul la eveniment se face pe baza de inscriere online, prin completarea formularului de pe site-ul Centrului de cariera (https://cariera.uaic.ro/2012/11/30/inscrie-te-la-biblioteca-vie-editia-a-vi-a).

Eu m-am inscris si voi participa pentru ca ma gandesc ca este o oportunitate sa citesc o carte vie, un specialist, o persoana care a avut succes in activitatile pe care le-a desfasurat, o oportunitate de a invata din experienta pe care o are, intr-o atmosfera informala.

Ne vedem la Biblioteca vie?

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.