Eveniment dedicat părinților și dascălilor la Bacău – Concurs: câștigă o invitație!

Astăzi am un anunț de făcut, mai ales pentru părinții și dascălii care-mi citesc blogul, pentru că în continuare vor afla informații despre un eveniment care-și propune să ne facă să vedem cunoaștem mai multe tehnici și strategii pedagogice pentru integrarea gândirii, a emoției, a corpului și a spiritului în dezvoltarea copiilor, acasă și la clasă, pe termen lung.

Tocmai am aflat despre cel mai nou proiect de parenting, despre care m-am decis să și scriu pe blog pentru că m-am gândit că va fi interesant pentru voi, cititorii mei. Este vorba despre un eveniniment educațional dedicat părinților și dascălilor interesați cu adevărat de dezvoltarea copiilor.

Seminarul este susținut de Oana Moraru, consultant educațional (în domeniul școlilor private și publice în România), formator didactic, fondator Vocea părinților, publicist pe teme educaționale, manager și fondator Școala Helikon Călărași (grădiniță, ciclu primar, gimnazial și liceal – școală acreditată), dar și coordonator al Agenției pentru Mentorat Educațional „Helikon” (furnizor cursuri /ateliere pentru copii, părinți și profesori).

Dacă vreți să știți ce o recomandă de fapt pe Oana Moraru să vă vorbească despre creșterea copiilor, atunci vreau să vă spun că este un om extraordinar, pe care am avut plăcerea să o citesc scriind pe această temă, încă de după ce am avut-o pe Măriuca, deci de aproape 4 ani. Pentru cei puțini care nu o cunosc, aș spune doar că Oana Moraru este la momentul la care vorbim una dintre cele mai importante voci a educației moderne din România! Este și mamă, și profesor, și director, și formator, și administrator de firmă, și om de relații cu publicul – toate în același timp! Cu o experiență de peste douăzeci de ani în educație, implicată deopotrivă în sectorul școlilor de stat, cât și în sectorul școlilor private, cunoaște foarte bine sistemul didactic și a colaborat cu mulți părinți pentru îmbunătățirea relațiilor pe care le au aceștia cu copiii lor. 😀 În 2016 a primit premiul de Femeia Anului la categoria Excelență în educație pentru activitatea de mentorat educațional în sprijinul elevilor, părinților și profesorilor și pentru agregarea unei comunități de părinți educați  și informați care să producă schimbarea pentru o educație de calitate. Momentan susține seminarii de parenting și educație (pedagogia pentru copilul de astăzi), după cum spune într-un interviu acordat lui Gáspár György, pentru https://paginadepsihologie.ro:

„Cât despre „Dialogurile transformării”, am ales să nu mai vorbesc așa mult în timpul conferințelor și să am alături de mine, în fața oamenilor, și alți invitați în dialog, inclusiv părinți din sală. Am avut debutul acestui proiect recent, la Constanța – am luat cu mine două învățătoare din două modele diferite de educație, am tras întrebări din urnă și am transformat vibrația spectatorilor în dezbatere. Este cu mult mai antrenant așa – oamenii ajung să-și răspundă singuri la întrebări, să aibă momente bune cu lacrimi, cu râsete, cu sprijin reciproc.”

Când va fi susținut seminarul educațional? — Pe 24 februarie va avea loc acest eveniment prin care se vor „scoate la tablă”convingerile sau conflictele sufletești pe care le avem ca părinți sau chiar ca profesori în fața noilor generații de copii.

Unde are loc întâlnirea? — Seminarul are loc la Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău, Facultatea de Inginerie, corp B, unit de corpul D, în cadrul amfiteatrului BI30.

Cum te poți înscrie ? — Părinții sau dascălii se pot înscrie la seminar direct prin mail la voceaparintilor@gmail.com sau telefonic la organizatorul local – dl profesor Nick Munteanu: 0746026074. Biletul de participare este de 120 lei/persoană.

Ce se va întâmpla în timpul seminarului? — Seminarul urmărește să deschidă un dialog interactiv, cu intervenții directe și spontane din partea celor prezenți, sub formă de întrebări și răspunsuri, care să îi antreneze atât pe părinți, cât și pe profesori.

Având în vedere că Teuțu are abia 5 luni atunci și e mai dificil cu programul, și mai ales că nu îl pot lua cu mine în sala de desfășurare, nu pot spune că voi putea povesti după eveniment cum a fost.

Totuși, dacă voi reuși să ajung, abia aștept discuțiile despre motivațiile adevărate, nevoia de a afla și bucuria de a face lucruri importante în viață pe care le are copilul.

Cum observ, aflu și onorez particularitățile copilului meu? Cum evaluez cine e copilul meu și încotro se îndreaptă el? Ce pot face eu, ca părinte, și ce pot face profesorii pentru devenirea lui? Cum suplinesc acasă ce nu reușește școala? Ca profesor, cum sprijin o generație de copii, uneori, insuficient susținută de familie? sunt câteva dintre întrebările la care cei prezenți vor dezbate răspunsurile în cele 4 ore de seminar.

Mai multe detalii despre eveniment puteți urmări pe Facebook.

„De la guverne, sistem și administrații n-o să vină niciodată schimbarea. Toți oamenii de acolo trăiesc bine din dezastrul actual. Au interes să îl cultive. Singura schimbare vine de la consumator. De la părinții care știu ce e bine pentru viitor.” Oana Moraru, cu referire la schimbarea prin educația generațiilor de mâine

Sunt convinsă că cei mai mulți dintre voi o știți, ați auzit-o vorbind sau ați citit articolele ei și, de asemenea, știu că sunteți entuziasmați de noul seminar de la Bacău susținut de Oana. De aceea, sunt mai mult decât onorată să vă invit la concurs, pentru că am o invitație de dăruit!

Lăsați un comentariu la acest articol până vineri, 15 februarie (cu o adresă de email validă, ca să vă pot contacta după) cu răspunsul vostru la invitația de a adresa în scris întrebările care vă frământă și la care ați vrea să aflați un răspuns în cadrul seminarului! Astfel, acum este acel moment în care voi întrebați și eu voi face în așa fel încât întrebările voastre să fie trecute pe lista to discuss about la evenimentul susținut de Oana Moraru.

Pe 15 februarie aleg cel mai interesant comentariu și anunț câștigătorul invitației la seminarul Oanei Moraru, prin email și up-date la această postare. Așadar, succes! Aștept cu mare drag și curiozitate comentariile voastre! Sper să o descoperim pe Oana Moraru împreună la seminar!

ACTUALIZARE – 15 februarie: câștigătoarea invitației la seminarul susținut de Oana Moraru pe 24 februarie la Bacău este d-na Andreea Martin

***Blogul AncaBalaban.ro este partener media al Seminarului „Noua pedagogie a minții și a inimii pentru părinți și dascăli” susținut de Oana Moraru.

Anca Balaban

5 Comments

  1. De unde putem începe noi, părinții crescuți prin condiționare să nu mai folosim recompensele în relația cu copiii noștri?

  2. Întrebări pentru Oana ar fi multe, de exemplu „Cum îi facem pe copii să aibă încredere în ei?” sau „Cât de departe îi ținem de telefon, tabletă, etc?” sau „Câtă încredere putem avea în sistemul de învățământ de stat?”, „Ce facem atunci când învățătorul sau profesorul copilului nostru nu are un comportament demn de funcția pe care o are?” „

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.