Femeile din online-ul românesc recunoscute la Gala Forbes Woman 2016

Joia aceasta, 17 martie 2016, la Athénée Palace Hilton în București, va avea loc cea de-a cincea ediție a Galei Forbes Woman în România. Nimic nou, până acum.

Așa cum bine știți, evenimentul celebrează reușitele elitelor feminine din România, indiferent de domeniul în care acestea activează. Scopul asumat al Galei este promovarea modelelor autentice, puternice, fie că acestea s-au făcut cunoscute în mediul de afaceri, în politică, filantropie, relații publice, educație, sport sau orice alt domeniu important. Desigur, organizarea evenimentului prilejuiește și prezentarea celei de-a cincea ediții a Topului 50 cele mai influente femei din România, publicat de Forbes România, ca extensie a proiectului internațional inițiat de Forbes US: The World’s 100 Most Powerful Women. Nimic nou, nici în ceea ce am scris până acum.

Noutatea e că pentru prima oară, ediția revistei Forbes, care va reflecta topul celor 50 cele mai influente femei din Romania, va include o noua secțiune dedicata femeilor cu influență în comunitatea social media din România. 

Nu e așa că e o veste bunăfemeile din online-ul românesc sunt recunoscute la Gala Forbes Woman? Eu una m-am bucurat când am citit asta în comunicatul de presă, și dacă la început nu eram foarte decisă dacă postez ceva despre eveniment, acest punct despre online m-a convins.

Trăim într-o societate a online-ului, într-o societate în a fi conectat non-stop la rețelele de socializare e ceva normal. Nu mai suntem necunoscuți, ci suntem ușor de descoperit, pentru că comunicăm despre noi pe rețelele sociale și pe paginile personale. Printr-o simplă fotografie alăturată unui text postat pe blog, printr-o postare pe Facebook sau Instagram, putem transmite despre noi înșine un mesaj mai puternic decât orice scrisoare de intenție sau CV elaborat.

Dar să revenim la influența din online, pentru că vreau să readuc în atenție ce înseamnă un influencer — o persoană care poate influența alte persoane în deciziile lor. Altfel spus, este acea persoană care ne poate convinge direct sau indirect să acționăm într-un anumit fel, să alegem un anumit produs sau un serviciu, să mergem în anumite locuri, și exemplele pot continua.

Acum, sincer sunt curioasă care sunt acele femei din online care prin activitatea lor de până acum vor fi incluse în Top 50 cele mai influente femei din România. Și vineri voi afla și voi scrie din nou pe blog să vedem cu toții rezultatele. 🙂

Partenerii Galei Forbes Woman, ediția 2016, sunt: BMW Romania, Nespresso, Allianz Tiriac, Le Midi, iStyle si Casa de blanuri MG.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Floraria Iris, Grace Couture Cupcakes, Domeniile Samburesti, Leonidas, Bvlgari, Roc si Brigada de voluntari.

Mai multe detalii despre eveniment puteti citi chiar pe site-ul Forbes România:

http://www.forbes.ro/evenimente/gala-forbes-50-woman-2016

Anca Balaban

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.