Festivalul de Muzică și Film în aer liber >multicolor

festivalul-multicolor-2013-header-pr-anca-balaban.jpg

Cu o mulțime de studenți străini, Iașul este un oraș multicultural în care sunt prezente, sub diferite forme, culturile lumii. Creat din dorința de a promova atât culturile cât și cinematografia străină, Festivalul de Muzică și Film în aer liber <multicolor, organizat de asociația Inițiativa Erasmus Iași și de asociația AsdMARK, a ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție. Plimbările de seară, atmosfera relaxantă, muzica și filmele bune, precum și diversitatea culturală se întâlnesc în Copou, pe Esplanada Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, în perioada 17 – 25 mai 2013.

Un exemplu de interculturalitate, proiectul >multicolor dorește să promoveze 9 culturi și în special, muzica și filmul acestora prin activități adresate tuturor oamenilor pasionați de expediții culturale. Mai mult, festivalul include diverse activități complementare, cu scopul de a promova cele 9 culturi straine, adresându-se tuturor persoanelor pasionate de acest gen de experiențe culturale.

Cele 9 țări promovate în acest an sunt: Norvegia, Germania, Franța, Marea Britanie, Chile, Italia, Austria, Grecia și, bineînțeles, România.

Fiecare zi a festivaului va fi dedicată uneia dintre cele 9 țări, iar toate activitățile se vor desfășura în aer liber, tocmai pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de persoane. Astfel, începând de vineri, 17 mai, ieșenii care doresc să pătrundă în atmosfera multiculturală, sunt așteptați în parcul Copou. În timpul zilei vor fi difuzate melodii din repertoriul „țării zilei” pe strada Lăpușneanu și în librăriile Anticariat „Dumitru I.Grumăzescu”, iar seara după ora 20:00, în Copou, vor fi proiectate filme. Nu doar cinefilii se pot bucura de o experiență multiculturală.

Pentru participanți organizatorii au pregătit tombole cu premii surpriză în fiecare seară a festivalului.

Alte detalii, precum și programul festivalului pe zile le găsiți pe pagina web a evenimentului http://www.festivalulmulticolor.ro

Vă așteptăm.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.