Folosește mediul online în favoarea ta. Construiește-ți brandul personal

Dupa cum spuneam, a fost greu sa decid la care workshop din cadrul proiectului Ateliere sa particip, insa, m-am bazat pe faptul ca merge si Mariana la altul si facem info-exchange dupa. Asa am ales primul workshop, cel sustinut de Ines Prodan. Asta si ca sa pot sa ii spun lui Dan ce a “pierdut”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa inceput ne-am cunoscut, am discutat despre cine suntem, ce asteptari avem si “ne-am laudat” cu un lucru important facut in online. Asta pentru incalzire, caci am fost apoi impartiti in echipe si pusi la treaba pe niste brief-uri, dupa ce am discutat despre cum sa ne construim brandul personal cu ajutorul mediului online. Iata cateva puncte dezbatute inainte de lucrul pe echipe:

Ce inseamna sa iti construiesti brandul personal?

  • munca constanta, nu inseamna doar o campanie si gata
  • nu inseamna sa fii prezent doar in online

Care sunt etapele unei campanii pentru brandul personal pe online?

  1. setarea de obiective clare ( de exemplu 7 obiective)
  2. gandirea mesajelor campaniei ( 2 persoane pot avea aceeasi idee, de aceea e important sa gandesti un mod mai “spectaculos” de a-ti transmite ideile)
  3. studierea campaniilor similare
  4. gandirea modalitatilor de diferentiere (atentie la persistenta mesajelor; atentie la limbajul utilizat pentru mesajele campaniei – trebuie sa fie pe intelesul targetului)
  5. setarea canalelor de promovare online
  6. sustinerea campaniei cu diferite activitati care sa sustina mesajul (de exemplu distribuirea de articole din domeniul in care vrei sa te pozitionezi ca specialist, prezenta la evenimentele specifice domeniului, etc)
  7. stabilirea mijloacelor de masurare a rezultatelor campaniei

Ceea ce am scris mai sus este, bineinteles, doar o mica parte din ceea ce s-a discutat. S-au spus enorm de multe lucruri interesante si demne de toata atentia. Pot spune ca am aflat o multime de lucruri interesante (pentru ca sunt abia la inceput si inca mai am de invatat).

Felicitari sincere pentru organizare celor de la Prime Iasi.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.