Fotografiile din copilărie recreate după mai bine de 2 decenii

Îmi plac fotografiile vechi. Și asta nu doar pentru că am câteva de genul, chiar și cu mine. Îmi plac pentru că provoacă mintea să călătorească cu mult timp în urmă. Mi-a spus mama că ei nu aveau aparat foto pe vremea când eram eu mititică și din când în când chemau un fotograf acasă, ca să ne facă poze măcar în momentele  importante. De fiecare dată când mă uit la album, îmi vin în minte o grămadă de întrebări. proiect fotografic amintiri de familieDin vreme în vreme îmi petrec timpul admirând fotografiile pe care le am în album sau în calculator. Îmi face bine. Mă încarcă cu o energie pe care nu pot să o explic. De asemenea, îmi place foarte mult să fac fotografii. Acum câteva luni, am decis să refac niște fotografii vechi de-ale mele. Deci, am luat camera, am pregătit recuzita și asta e ceea ce a ieșit: proiect fotografic generatii mama si fiica Acest micuț proiect fotografic m-a făcut să realizez că viitorul nostru sunt copiii. Timpul trece. Trece repede. Momentele mici de astăzi devin mâine momente prețioase, amintiri de neuitat. Acum mai bine de 2 decenii, când nici măcar nu împlinisem 1 an, mama a chemat fotograful acasă, pentru câteva poze. Dintre toate cea care îmi place cel mai mult este cea în care m-a așezat în ghiozdanul cu cărți. ♥ La 23 de ani diferență, fetița mea Maria a „călătorit în timp” și m-a făcut pe mine să trăiesc emoțiile pe care le-a simțit mama mea. Acum a fost rândul meu să așez aceeași cuvertură, același ghiozdan și câteva cărți pentru a o fotografia pe fiica mea. Pot spune că a fost și amuzant și copleșitor să îmi văd fiica într-o ipostază în care am fost și eu. Oare așa eram și eu de entuziasmată de cărți? Măriuca încerca să le răsfoiască, era curioasă. Doar pentru câteva secunde am facut-o să lase carțile și să se uite la mine, la aparat.

Acum, pentru mine, aceste fotografii au o mare încărcătura sufletească. Sper să pun bazele unui proiect care să ajute la păstrarea cu grijă a fotografiilor de familie pentru generațiile următoare, din mamă în fiică. Ar fi frumos și foarte special, ca peste ani și ani, să se adune o colecție mare de fotografii, făcute cam în aceeași atmosferă, doar că de fiecare dată cu alt personaj principal, altă fetiță din familie, fetița fetiței ….fetiței fiicei mele. Nu o să apuc eu să văd asta, dar cred că ar fi ceva impresionant și valoros pentru familie.

Abia aștept ocazia perfectă de a mai descoperi poze drăguțe de refăcut din teancurile de fotografii de familie și sper să realizez ceva semnificativ împreună cu Măriuca.

Fotografia exceptionala tine de adancimea sentimentului, spunea Peter Adams.
Mai jos am ales 3 fotografii cu Maria, care ține în mână sursa mea de inspirație, fotografia de când eram eu mititică.
proiect fotografii vechi

Anca Balaban

5 Comments

  1. frumoase pozele..viata zboara pe langa noi si daca nu am imortaliza momente din viata, am crede ca am sait etape din existenta noastra.

    • Iti multumesc mult Maria! Tu ai copii? 😀 Daca da, iti doresc acelasi lucru! O saptamana frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.