Gânduri de 1 decembrie

E 1 decembrie, târziu…dar am câteva gânduri ce trebuiesc spuse.

Ce frumos ar fi dacă fiecare român ar vrea binele României!

Ce frumos ar fi dacă fiecare român ar vrea binele celorlalți români!

Ce frumos ar fi dacă fiecare român ar avea în minte doar intenții pozitive, care să dea și mai multă valoare României!

Ce frumos ar fi dacă fiecare român ar face doar lucruri prin care să contribuie cu adevărat la binele României! Cam cum face de fiecare dată când face ceea ce e mai bine pentru sine!

Există multe dorințe pe care le simțim cu adevărat cu speranță în suflet, noi românii.

Eu vă doresc tuturor să fiți fericiți și împliniți, aici, în România! Pentru că asta îmi doresc și mie și alor mei.

Să ne bucurăm de viață, cu bune și rele, pentru că niciodată nu e totul extraordinar de bine. Să fim sănătoși, să avem caracter, să iubim și să sădim cele mai alese sentimente în tot ceea ce facem, zi de zi, pentru că reprezintă de fapt amprenta pe care o lăsăm trecând prin viață.

Să acționăm cu înțelepciune și bunătate, fiind conștienți de impactul pe care îl putem avea. Să avem reușite cât mai multe, împreună. Să vedem lucrurile și situațiile în esența și simplitatea lor.

Să fim sinceri și onești, mai întâi pentru noi înșine, și mai apoi pentru că așa ar fi frumos față de ceilalți. Să nu uităm cine suntem cu adevărat și să nu uităm că și gândurile sunt la fel de importante ca și acțiunile.

Să ne bucurăm de lucrurile simple, care constituie esența unei vieți frumoase, de fapt. Să fim mai buni cu ceilalți din tot sufletul, să dăruim din tot sufletul și să avem încredere.

Să fim implicați, responsabili și să ne asumăm pe deplin tot ceea ce facem. Să ne susținem unii pe ceilalți, să nu mai așteptăm să facă altcineva pentru noi – trebuie să facem noi!

Haideți să ne asumăm un rol activ acolo unde suntem, fiecare din noi!

Haideți să vrem binele României, binele locului unde suntem, cu adevărat!

Mi-a venit să scriu postarea asta tot citind și auzind păreri ori prea bune, ori prea lipsite de entuziasm legate de mândria de a fi român. Eu una sunt mândră că sunt româncă, însă cred că am un grad mare de pragmatism când spun asta.

Și dacă decembrie tot a venit, vă doresc să-l petreceți așa cum va doriți!

Anca Balaban

One Comment

  1. Cu siguranta! Pentru 1 Decembrie am cele mai pozitive ganduri: de modernizare, de reconstruire, de reevaluare a unor principii, respect reciproc stat-cetatean, etc..
    La multi ani de 1 Decembrie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.