Gânduri frumoase …de iarnă

Calendaristic, deja e iarna. Insa daca ma uit pe geam si nu vad zapada, parca nu imi vine sa cred.

Iasi, 8 decembrie 2012. Astept sa ninga. Imi doresc sa ninga. Vreau sa imi fie drag sa ies din casa chiar daca e frig. Sa ies sa ma plimb printre fulgi mari si  jucausi.

Astept sa ninga. Mi-e dor sa fac un om de zapada. Sa ma joc si sa scriu tot felul de mesaje frumoase in zapada. Abia astept sa mergem la o saniuta.

Cutiuta de amintiri mi-a starnit melancolia. Uite ce frumos e iarna!!! Asta e o poza mai veche care imi aduce aminte ce frumos e iarna. E facuta de fratele meu, intr-un ianuarie geros, intr-o duminica, cand am fost la gratar si sanius in “Dumbrava minunata” (un loc cu peisaje faine din Moinesti…o dumbrava).

Astept sa ninga ca sa pot impodobi bradutul, sa stau acasa, confortabil, fara alte responsabilitati. Ce frumos va fi cand o sa punem sub brad cadourile, incercand sa ne ferim unii de ceilalti ca sa fie totul o surpriza.

Mi-ar placea sa fiu acasa acum. Dar trebuie sa am rabdare, ca orice student…sa plec acasa de sarbatori. Pentru ca aici la Iasi nu am televizor, cred ca mi-ar placea si sa stau pe canapea, tolanita si sa ma uit la filme, iar simturile sa imi fie rasfatate cu un vinut fiert.

Cel mai mult m-ar incanta sa stiu ca vor fi niste sarbatori linistite, alaturi de cei dragi. Am si-un indemn pentru iarna aceasta:

ganduri frumoase de iarna

Anca Balaban

9 Comments

  1. Vino în Victoria (lângă vama Sculeni) și o să vezi zăpadă multă, multă. Străzile, casele, totul este alb și frumos, dar e și foarte frig! Aici ninge de ierii noapte continuu! 😀

  2. partia din copou e functionabila? s-a deschis una aproape de Iasi insa am googleit tot internetul si nu am gasit “nici urma”..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.