Gânduri pentru fiecare zi

„În fiecare dimineață, înainte de orice activitate, reculegeți-vă un moment, în ideea de a introduce în voi pacea și armonia, legându-vă de Creator și consacrându-I, prin rugăciune și meditație, această zi care începe.
Esențial este începutul. Aici, la început, forțele noi se declanșează și se orientează. Pentru a acționa corect, trebuie, întotdeauna, să începeți prin a căuta Lumina. Când vine noaptea, nu vă grăbiți, în întuneric, să luați un obiect sau să începeți vreo activitate; aprindeți mai întâi o lampă și apoi acționați Ei bine, pentru orice activitate în viață, mai întâi aveți nevoie să aprindeți lumina, adică să vă concentrați, să vă reculegeți, înainte de a ști cum să acționați. Dacă nu aveți această lumină, veți orbecăi, la stânga sau la dreapta, veți bate la toate porțile, dar nu veți face nimic bun.
Întreaga zi se va înscrie pe făgașul pe care îl veți da, chiar de dimineață, gândurilor voastre. Ca urmare a faptului că sunteți sau nu atenți și vigilenți, vă veți deschide drumul sau, din contră, vi-l veți bloca cu tot felul de lucruri inutile, sau chiar nocive. Discipolul Științei Inițiatice știe cum să-și înceapă ziua, dacă dorește ca ea să fie fructuoasă, plină de mila lui Dumnezeu, până când va putea răspândi această milostenie în jurul lui, asupra tuturor făpturilor. El știe că trebuie să aibă, încă de dimineață, o gândire fundamentală, în jurul căreia vor gravita, în timpul zilei, toate celelalte gânduri.
Dacă aveți pentru fiecare zi un scop precis, o orientare precisă, un ideal de atins, toate activitățile vi se vor ordona, încet-încet, se vor organiza și vor contribui la realizarea acestui ideal. Chiar dacă unele gânduri și sentimente străine, negative, vor încerca să pătrundă în voi, ele vor fi orientate și puse în slujba Lumii Divine, vor fi obligate să meargă în direcția pe care ați ales-o. Astfel, mulțumită acestui gând fundamental pe care vi l-ați pus dis-de-dimineață în minte, în inimă, veți putea înscrie această zi în Marea Carte a Vieții.
Cum totul se înregistrează, odată ce ați trăit o zi minunată, o zi a Vieții Veșnice, nu numai că ea va fi înregistrată, nu numai că nu va muri, dar va încerca să antreneze și celelalte zile pe urmele ei, pentru a-i semăna. încercați, cel puțin, să trăiți bine o singură zi, căci ea le va influența pe celelalte: le va invita să le vorbească și să le convingă să fie asemenea ei: echilibrate, ordonate, armonioase.”

Omraam Mikhael Aivanhov

Anca Balaban

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.