#ÎmpreunăAjutăm — spectacolul caritabil organizat de echipa AICR pentru Tudor

AFIS spectacol caritabil impreuna ajutam tudor flescan moinesti

Duminică, 17 aprilie 2016, începând cu ora 17.00, pe scena Sălii de Festivități a Primăriei din Moinești, eu împreună cu echipa AICR, vă așteptăm la prima ediție a evenimentului “Împreună ajutăm”. Concert caritabil organizat special pentru Tudor Fleșcan.

Recitalul va fi susținut de tineri artiști din Moinești și din împrejurimi: Ștefan Orheanu, din Comănești, semifinalistul de la “Românii au talent” ediția 2013,  Mălina Avasiloaie, din Moinești, participanta de la “X Factor” ediția 2015, Ștefan Marius, din Bacău și grupurile de dans Sonnenschein de la Liceul Teoretic Spiru Haret din Moinești și No name de la Zemeș.

Biletele sunt disponibile la voluntarii AICR, în special la amabasadorii campaniei demarate pentru Tudor, adică la Speranța, Florin și Diana, dar și la mine și la Cristi. Prețul unui bilet este de minim 10 lei, în funcție de dorința fiecăruia.

Ștefan Orheanu – numit de către redactorii Adevărul „micul maestru al dansului irlandez” a debutat la 13 ani la Românii au talent și astfel a obținut atenția publicului de la noi, și nu numai, primind la scurt timp după participarea sa la acest concurs talent-show o invitație la „The Gathering Ireland 2013”, unde a avut șansa să evolueze reprezentînd România la una din cele mai importante manifestări ale dansului irlandez din lume. De-a lungul ultimilor 3 ani, Ștefan a fost singurul român prezent la Campionatele Mondiale de Dans Irlandez. În cadrul spectacolului #ÎmpreunăAjutăm, Șefan va susține un moment de muzică și dans cu specific irlandez.

Ștefan Marius – tânărul băcăuan pasionat de mentalism și iluzionism, a devenit cunoscut de mai bine de 5 ani pentru momentele sale speciale în care pune în lumina reflectoarelor arta prestidigitației. A susținut cu succes și originalitate o mulțime de evenimente până acum și la noi la Moinești este invitat pentru prima dată de către echipa noastră, AICR Moinești, să se joace cu atenția spectatorilor care vor veni să-l susțină pe Tudor prin susținerea unui moment de magie și iluzionism ce îmbină umorul și creativitatea.

Grupul de dans german Sonnenschein al Liceului Teoretic Spiru Haret Moinești – tineri elevi ambasadoari ai culturii germane pe meleaguri moldovenești, cunoscuți și admirați pentru contribuția lor la promovarea acestei culturi. Grupul de elevi este îndrumat de prof. Alina Popa și este considerat a fi una dintre cele mai implicate trupe artistice ale liceului. Noi ne bucurăm pentru deschiderea la colaborare și abia așteptăm să vedem momentul special cu dansurile tradiționale germane.

Grupul de dans stilizat și cabaret No name din Zemeș – sunt o mână de fete foarte pasionate de dans și muzică, ce reușesc cu brio, fără coregraf sau alt tip de îndrumător, să participe constant la concursuri de dans și să-și dezvolte abilitățile extraordinare pe care le au încă din copilărie. Numeroasele premii obținute în competiții județene și naționale, precum și prestațiile foarte bune în cadrul evenimentelor la care participă le-au transformat-o într-un vector important al dansului în zona noastră. Pentru toate aceste realizări, le felicit și le mulțumesc că-și fac timp și vor să fie alături de Tudor și alături de echipa AICR la spectacolul caritabil #ÎmpreunăAjutăm.

Vă aștept să fiți alături de Tudor, alături de tinerii artiști ce-l sprijină pe Tudor și alături de echipa noastră care a muncit mult în ultima perioadă pentru ca acest eveniment să fie unul de neuitat pentru Tudor și pentru mama sa. Noi, AICR, ne dorim să ajutăm, însă fără ajutorul vostru, fără organizarea unui eveniment de amploare care să unească locuitorii din zona noastră, nu am reuși. În 17 aprilie ne-am propus construirea unei familii de sprijin pentru Tudor, ne-am propus să simtă că suntem alături de el din toată inima și să-l sărbătorim prin muzică, artă, cultură și mișcare, într-un efort comun de mobilizare și conștientizare și, în același timp, a darului cel mai de preț – sănătatea, pe care nu o prețuim, deși o avem.

#ÎmpreunăAjutăm este o campanie de strângere de fonduri în beneficiul lui Tudor, pentru a-i putea facilita viitoarele operații care sperăm din tot sufletul că-l vor ajuta să scape de problemele sale. Ne vedem duminică seara într-o companie foarte plăcută!
Promitem momente frumoase ca să reușim să-l ajutăm pe Tudor!

Despre Tudor: În continuare vă invit să citiți câteva date despre Tudor (preluate din cotidianul Deșteptarea de Bacău și confirmate de mama și sora lui):

Tudor este un băiat isteț și vesel, de 8 ani, dar care suferă de tetrapareză spastică, adică nu-și poate folosi mâinile și picioarele. După multe tratamente de toate felurile, care au dus la progrese minore, familia a descoperit că există totuși o speranță și că Tudor poate trece într-o oarecare măsură peste această boală.
Este vorba de o metodă relativ nouă, numită miofibrotomie subcutanată și se efectuează la Chișinău. Această operație presupune, de fapt, mai multe intervenții chirurgicale – mici incizii prin intermediul cărora se pătrunde subcutanat miofibrotomia mușchiului.
Pe 13 martie, Tudor a fost consultat de un medic echipa de la Chișinău și a primit vestea că poate fi operat, cu șanse mari de recuperare.
Prima intervenție va fi programată cel mai probabil în luna mai, dar ulterior, în funcție de cum va reacționa organismul copilului, vor urma alte intervenții îmbinate, obligatoriu, cu un program de recuperare ce cuprinde kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală.
În urma acestor intervenții, există posibilitatea că Tudor să înceapă să meargă, să își folosească mâinile pentru a mânca, pentru a scrie, a desena, sau, pur și simplu, pentru a mângâia.

Despre Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă: AICR Moinești, ONG-ul pe care-l conduc de mai bine de-un an, se implică negreșit în derularea de programe sociale, pentru susținerea financiară și morală a membrilor comunității moineștene care au nevoie de ajutor.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.