#ÎmpreunăAjutăm – Meciuri caritabile organizate de echipa AICR pentru Tudor

meciuri demonstrative de fotbal in scop caritabil tudor flescan aicr moinesti

Duminică, 17 aprilie 2016, începând cu ora 13.00, pe terenul de Sport al Liceului Teoretic Spiru Haret din Moinești, eu împreună cu echipa AICR, vă așteptăm la prima ediție a evenimentului “Împreună ajutăm”. De data aceasta detaliile sunt despre meciurile de fotbal cu scop caritabil organizate special pentru Tudor Fleșcan.

Meciurile demonstrative vor fi susținute de tineri din Moinești care studiază atât la Spiru, cât și la Cobălcescu, și vor fi arbitrate de către Lucian Toma, delegat din Lotul de arbitri al Asociației Județene de Fotbal Bacău. Echipele și-au ales singure componența, mulți dintre jucători fiind prieteni și dorindu-și să participe și să ajute. Dintre voluntarii AICR vor juca Florin Dîrlău, Iustin Popoiu și Eduard Lăcătușu. În pauza dintre meciurile demonstrative și finala mare, spectatorii vor beneficia de o importantă demonstrație live de powerlifting, susținută de Marius Mihai Manda, care ne-a spus că v-a încerca să ridice 300 de kg pentru Tudor în mod special, dar și pentru cei care sunt alături de el.

Biletele sunt disponibile la voluntarii AICR, în special la amabasadorii campaniei demarate pentru Tudor, adică la Speranța, Florin și Diana, dar și la mine și la Cristi. Prețul unui bilet este de minim 10 lei, în funcție de dorința fiecărui donator.

Trei meciuri, momente spectaculoase pe teren și multă voie bună. #ÎmpreunăAjutăm este un eveniment care își propune să aibă un impact pozitiv în societate prin intermediul muzicii, dansului, dar și al sportului și mai ales al carității. Această ediție #ÎmpreunăAjutăm are ca scop strângerea de fonduri pentru tratamentul lui Tudor, un copil din Moinești cu vârsta de 8 ani, care luptă cu tetrapareza spastică.

Numit de către voluntarii AICR „cel mai intens proiect caritabil”, întreaga campanie #ÎmpreunăAjutăm și evenimentele suport care-i poartă numele, a debutat de la stadiul de idee în urma unui semnal primit de mine de la dna Rodica Ilioaia pe Facebook la o serie de evenimente pe parcursul unei singure zile, foarte rapid. Ne-am mobilizat și astfel am atras alături de noi tineri din Moinești care au suflet bun și au vrut să ne fie alături pentru o bună desfășurare. Pornind de la deviza aceastei campanii vă invit să fiți alături de Tudor și alături de echipa AICR atât meciurile caritabile, cât și la spectacolul caritabil. #ÎmpreunăAjutăm!

Vă aștept să fiți alături de Tudor, alături de tinerii moineșteni ce-l sprijină pe Tudor și alături de echipa noastră care a muncit mult în ultima perioadă pentru ca acest eveniment să fie unul de neuitat pentru Tudor și pentru mama sa. Noi, AICR, ne dorim să ajutăm, însă fără ajutorul vostru, fără organizarea unui eveniment de amploare care să unească locuitorii din zona noastră, nu am reuși. În 17 aprilie ne-am propus construirea unei familii de sprijin pentru Tudor, ne-am propus să simtă că suntem alături de el din toată inima și să-l sărbătorim prin mișcare, fotbal, dar și prin muzică, artă și cultură.

#ÎmpreunăAjutăm este o campanie de strângere de fonduri în beneficiul lui Tudor, pentru a-i putea facilita viitoarele operații care sperăm din tot sufletul că-l vor ajuta să scape de problemele sale. Ne vedem duminică la amiază într-o companie foarte dornică să ajute!
Promitem momente frumoase ca să reușim să-l ajutăm pe Tudor!

Despre Tudor: În continuare vă invit să citiți câteva date despre Tudor (preluate din cotidianul Deșteptarea de Bacău și confirmate de mama și sora lui):

Tudor este un băiat isteț și vesel, de 8 ani, dar care suferă de tetrapareză spastică, adică nu-și poate folosi mâinile și picioarele. După multe tratamente de toate felurile, care au dus la progrese minore, familia a descoperit că există totuși o speranță și că Tudor poate trece într-o oarecare măsură peste această boală.
Este vorba de o metodă relativ nouă, numită miofibrotomie subcutanată și se efectuează la Chișinău. Această operație presupune, de fapt, mai multe intervenții chirurgicale – mici incizii prin intermediul cărora se pătrunde subcutanat miofibrotomia mușchiului.
Pe 13 martie, Tudor a fost consultat de un medic echipa de la Chișinău și a primit vestea că poate fi operat, cu șanse mari de recuperare.
Prima intervenție va fi programată cel mai probabil în luna mai, dar ulterior, în funcție de cum va reacționa organismul copilului, vor urma alte intervenții îmbinate, obligatoriu, cu un program de recuperare ce cuprinde kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală.
În urma acestor intervenții, există posibilitatea că Tudor să înceapă să meargă, să își folosească mâinile pentru a mânca, pentru a scrie, a desena, sau, pur și simplu, pentru a mângâia.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.