Infografic – 5 lucruri pe care să le știi când vrei să iei permisul auto


Care sunt cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le stii daca vrei sa obtii carnetul de sofer?

Cei de la RCA Ieftin te ajuta sa le afli cu ajutorul unui infografic, care sintetizeaza  aceste lucruri.

“Permisul auto se ia foarte greu” – Desi acceptiunea generala spune ca permisul auto se ia destul de usor, cel mai bine ar fi sa citesti cartea cu legislatia rutiera, sa iti subliniezi si sa recitesti de mai multe ori, ca sa faci fata cu brio examenului care poate fi destul de greu, aprope la fel de greu ca un examen din sesiune.

“Antreneaza-te pe cat mai multe chestionare” – Marea majoritate a persoanelor care merg la sala pica pentru ca se grabesc si nu citesc intrebarile, dar mai ales pentru ca nu au exersat de-acasa rezolvarea chestionarelor auto online! Cel mai important ar fi sa incerci sa efectuezi cat mai multe chestionare online, dar in afara de cantitate, sa tii cont si de calitate: sa citesti atent fiecare dintre intrebari, sa notezi ceea ce nu intelegi si sa intrebi instructorul, pentru a intelege si pentru a evita o greseala la examenul propriu-zis.

“Nu lipsi la cursurile de pregatire practica” – Efectuarea cursurilor de condus reprezinta practic partea cea mai importanta a pregatirii, in vederea sustinerii examenului auto. Sub supravegherea atenta a instructorului vei invata cam tot ce trebuie sa stii despre functiile masinii, dar cel mai important este ca vei invata sa controlezi masina ca sa poti sa o conduci in conditii de siguranta: vei invata sa faci viraje, parcari, garari, intoarceri, plecari din rampa, etc.

“Dormi bine si linisteste-te inainte de examen” – Elimina pe cat posibil stressul dinainte de examen. Amana pana dupa examen discutiile despre posibilul rezultat. Adopta o atitudine pozitiva: ai invatat, esti pregatit, rezultatele la testele simulate pe calculator sunt bune, vei conduce foarte bine in timpul examenului. Pentru a avea rezultate bune la un examen, este necesar ca inainte sa dormi: somnul te ajuta sa nu fii confuz la examenul din sala si sa ai reflexele asa cum trebuie cand trebuie la examenul la oras.

“La examen, adu-ti aminte de simularile de examen ale instructorului” – Nu intra in panica la examen! Daca la prima vedere te vei simti coplesit, asteapta cateva minute pentru a-ti limpezi mintea. Detaseaza-te si fii concentrat.

Anca Balaban

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.