Iulian Tănase – antrenorul primului atelier de storytelling dedicat copiilor

Astăzi am un anunț foarte drăguț de făcut, mai ales pentru părinții care-mi citesc blogul, pentru că în continuare vor afla informații despre un eveniment inedit care-și propune să ne facă să vedem de ce este cu adevărat importantă creativitatea în dezvoltarea copilului și cum îi putem stârni prin diferite strategii educaționale să fie creativi, să vorbească corect și să scape de emoții pe termen lung.

Tocmai am aflat despre cel mai nou proiect de parenting pe care îl organizează echipa BluParty în complicitate cu Iulian Tănase, despre care m-am decis să și scriu pe blog pentru că m-am gândit că va fi interesant pentru voi, cititorii mei. Este vorba despre primul atelier de storytelling dedicat copiilor fascinați de povești.

Atelierul este susținut de Iulian Tănase, om de radio și presă (Radio Guerrilla, Academia Cațavencu și Revista Kamikaze) și autorul mai multor cărți creative, printre care și cartea de parenting, Experimentul MAMATATA.

Dacă vreți să știți ce-l recomandă de fapt pe Iulian Tănase să vă antreneze copiii, atunci vreau să vă spun că este un om extraordinar, pe care am avut plăcerea să-l cunosc anul trecut prin luna mai când și-a lansat la Bacău cartea Teoria Tăcerii. 😀 Atunci am fost cu echipa de voluntari de la AICR pentru că am vrut să simtă că locuitorii orașului său natal îl susțin și-l apreciază, pentru că dacă nu știați, s-a născut la Moinești. Oricum, mai important de atât este faptul că este tatăl a doi copii minunați și experiența de părinte îl ajută să se înțeleagă cu micii cursanți. În ceeea ce privește legătura sa cu literatura, cu imaginația și poveștile, Iulian Tănase este un poet și scriitor care a primit premiul „Hubert Burda“ pentru tineri poeți din Europa de Est și Premiul 1 la concursul literar „1+1+1=1 Trinitate“. Momentan predă cursuri de creative writing (scriere creativă), însă cel mai mult îi place să se joace cu copiii lui, după cum spune:

„Acum, cel mai mult îmi place să mă joc cu copiii mei. Am o fetiță, Adora, în vârstă de 6 ani, și un băiețel, Sacha, în vârstă de 4 ani. Ei sunt cei mai buni prieteni ai mei, iar eu sunt clovnul lor de companie.”

De când începe atelierul de storytelling? — Pe 25, 26 și 27 martie începe această năstrușnicie prin care cei mici vor învăța să se exprime corect atât în scris, cât și verbal, prin jocuri și activități interactive.

Unde are loc atelierul? — Atelierul de storytelling are loc la Institutul pentru Fericire, la adresa Bd. Dacia nr. 14, etaj 6, interfon 17C, Sector 1, București (harta aici).

Cum îți poți înscrie prichindelul? — Părinții își pot înscrie copiii cu vârste între 5 -10 ani la atelier până pe data de 24 martie direct pe pagina atelierului, unde vor găsi mai multe informații despre program, activități și investiție.

Ce se va întâmpla în timpul atelierului de storytelling? — Atelierul urmărește să acopere o serie de activități interactive, sub formă de jocuri și exerciții, care să le antreneze imaginația celor mici. Copiii se vor distra cu jocuri cum ar fi Desenează o poveste, Ce se întâmplă dacă, Deschizi – nu deschizi și Jocul „Tribunal Copiilor“, unde aceștia vor avea ocazia să judece faptele unor personaje din anumite povești celebre. Pe lângă jocuri, aceștia vor face exerciții care să le stimuleze creativitatea, vor crea ghicitori, vor compune poezii din cuvinte decupate din reviste și vor construi povești cu personaje fantastice.

„Copiii sînt mult mai deștepți decît ne imaginăm noi, adulții. Imaginația este sora lor geamănă, doar că ea trebuie trezită din amorțire. Cu trezitul ăsta mă ocup eu la acest atelier.” Iulian Tănase

Când are loc atelierul de storytelling pentru copii? — Atelierul are loc în cadrul a cinci ședințe, ce durează câte o oră și jumătate fiecare, cu trei grupe diferite. Primul modul al atelierului va începe în datele de 25, 26 și 27 martie, iar programul va avea loc între orele 18:00 și 19:30 în timpul săptămânii, respectiv 11:00 – 12:30 în weekend.

Pe mine nu mă ajută nici distanța (între Moinești și București să tot fie 5 ore de mers cu mașina) și nici vârsta Măriucăi (mai avem de așteptat 2 ani jumătate). Aștept să crească și sper ca și atunci să fie organizate aceste ateliere faine. Până atunci, voi bucurați-vă de oportunitatea asta și înscrieți-vă copilașii. Succes și povești inedite!

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.