Jurnal de viitoare mămică – seara în Copou în săptămâna 28 de sarcină

Sufletul meu de copil m-a îndemnat în seara asta să mă plimb prin Parcul Copou, să o plimb pe Măriuca, să mă regăsesc pe mine printre gânduri.

Abia aștept să-i pot povesti atunci când va fi mare că demult, când era în burtica mea, fetiță mică, într-o seară de iunie, m-am plimbat prin Copou, am mângâiat-o și i-am vorbit despre mine, despre viața mea de viitoare mămică, depre tăticul ei de care mi-e dor, despre acasă, despre…o să vadă ea, încet-încet.

Acum mă pregătesc de culcare. Ca orice copil ascultător, simt că Măriuca mi se cuibărește sub inimă pe-undeva, pentru că simte deja că stăm în pat, cu veioza aprinsă, uitându-mă la colecția mea de poze din perioada asta minunată.

Abia aștept că peste timp, s-o țin strâns la piept, să-i citesc din cartea ei de povești preferată și să îi alint suvița de păr de pe frunte sau piciorușele calde.

Gata, mă retrag la somn. Mai am câteva săptămâni bune până atunci, căci sunt abia în săptămâna 28 de sarcină. Până atunci pot doar să visez și să-mi imaginez clipele astea ce vor veni.

saptamana 28 de sarcina

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.