L-am prins pe Marian Dumitru cu un articol 100% copiat

Asa cum se vede si-n titlu, l-am prins pe Marian Dumitru cu un articol copiat de la mine.

Am intrat intamplator pe un grup de pe facebook si am vazut titlul si m-am gandit sa intru sa citesc. Imediat am realizat ca de fapt citesc un articol pe care l-am scris chiar eu prin iarna trecuta. Copiat cuvant cu cuvant, nu doar unele pasaje.

Dovada o am si o postez aici pentru a arata ca este chiar copy paste dintr-un articol pe care eu l-am scris in ianuarie.

Fragmentul pe care l-am marcat cu galben arata clar ca domnul Marian Dumitru nici macar nu s-a gandit sa aduca cel mai mic retus articolului — a copiat textul si nu a schimbat exprimarea de la genul feminin! — practic, articolul mi-a fost copiat 100%.

Captura Marian Dumitru fura articoleToate ca toate, dar acest domn copy paste se si autointituleaza Social Media Trainer & Consultant Blogger, in ciuda actiunilor sale, care nu demonstreaza acest lucru.

As fi inteles daca domnul Marian Dumitu Copy Paste ar fi scris despre acelasi subiect, cu ideile sale, pornind de la ceea ce am spus eu, folosind un paragraf, doua, dar asa, nu pot sa inteleg. Care este scopul copierii integrale a articolului?

Poate nu ar trebui sa ma deranjeze ca a copiat un articol care nu e cine stie ce. Cred ca mai tare ma deranjeaza furtul, si minciuna. Ma deranjeaza ca cineva minte si se preface ca este ceva, cand de fapt actiunile sale nu demonstreaza  ca stie ceva despre domeniul in care spune ca este trainer si consultant.

Initial, i-am dat un comentariu in care l-am rugat sa precizeze sursa, dar cum nu s-a sinchisit sa faca asta si mi-a sters comentariul am postat pe facebook situatia si l-am dat in vileag. Iata reactiile care nu au intarziat sa apara (postez doar cateva, pentru ca mai sunt discutii starnite pe grupurile de bloggeri):

reactii marian dumitru fura articolreactii marian dumitru articol copiatreactii marian dumitru copy paste

Ca sa poti vedea imaginile la rezolutie mai mare, da click dreapta si apoi open link in new tab.

La inceput am vrut sa ignor intamplarea, dar mi-am dat seama ca atitudinea mea i-ar incuraja si pe altii sa copieze in continuare texte.

In final, va rog sa distribuiti aceasta postare, ca sa vada cat mai multa lume ce fel de “Social Media Trainer & Consultant Blogger” este domnul Marian Dumitru Copy Paste.

De asemenea, recomand citirea acestor articole despre dreptul de autor, texte copiate si SEO si ce sa faci cand cineva fura articole de pe blogul tau.