Leapșa despre îngrijirea tenului ~ the skin care tag

De multișor nu a mai circulat printre bloggerițe o leapșă. Sau cel puțin, nu pe blogurile pe care obișnuiesc eu să le citesc. Astăzi însă, prietena și bloggerița Laura Braniște, m-a provocat la the skin care tag cum i se spune in english. Am zis că-i super, pentru că nu am mai completat una de mult și m-am bucurat mai ales că-i chiar depre un subiect feminin, despre îngrijirea tenului. Un subiect despre care nu am scris niciodată pe blog până acum. De fapt, ar fi interesant ca din când în când să mai scriu și despre astfel de lucruri care ne preocupă pe noi, ca femei, mai ales că toate ne dorim să ne respectăm, să fim îngrijite, frumoase și pozitive. De când mă știu, eu cred că chipul în primul rând, dar și mâinile sunt un fel de carte de vizită. Care vorbește instant despre tine ca femeie, despre grija pe care ți-o acorzi pentru felul în care arați. În definitiv, frumusețea înseamnă îngrijire!

Revenind la această leapșă primită, vă spun că am încercat să refac firul, să văd de la cine-a pornit, însă nu am reușit. Cert este că probabil a pornit pe un blog de beauty și am primit-o de la Laura.

Vreau să profit de ocazie și să împărtășesc unul din citatele mele preferate despre îngrijire, care susține faptul că o femeie este mai frumoasă când se îngrijește și are încredere în ea:

Nu neglijați darurile pe care vi le-a făcut natura. Răsfățați-vă cu mai multe zile petrecute la spa. Găsiți momente în care să stați liniștite și să reflectați. Jamie Cat Callan în Bonjour Fericire

De asemenea, am să profit de ocazie și să împărtășesc unul din infograficele mele preferate despre îngrijirea tenului înainte de aplicarea oricărui make-up, indiferent că e doar un pic de rimel, un pic de balsam de buze sau un machiaj mai complex, care infografic pregatirea si ingrijirea tenului pentru aplicarea machiajului mario badescuinclude și fond de ten, și farduri, etc (click dreapta pe infografic, apoi selectează open image in new tab, pentru o rezoluție mare):

1. Descrie rutina ta de îngrijire în 5 cuvinte.

Curățare, tonifiere, hidratare, exfoliere (periodică) și-un zâmbet!

2. Care este tipul tău de ten?

Din fericire, am un ten normal, cu câteva puncte negre pe nas, de care reușesc să scap aplicând periodic o mască. De obicei mi-l mențin cu ajutorul unei creme ușor hidratante și matifiante.

3. Care este cel mai bun inamic împotriva coșurilor?

Din experiența mea de până acum, nu am găsit un inamic bun împotriva coșurilor. Știu că în perioada pubertății când și-au făcut damblaua coșurile pe fața mea, am reușit să găsesc o gamă de îngrijire Artistry de la Amway care m-a ajutat să scap de ele. Practic, dacă mă gândesc bine, nu am avut o luptă grea de dus împotriva coșurilor. Atunci am scăpat repede de ele. Iar acum, mai apare răzleț câte-un coș în perioadele în care sunt stresată maxim sau în perioadele în care hormonii își fac de cap.

portret fara makeup anca balaban (4)4. Care este produsul tău preferat pentru îngrijirea tenului?

De ceva vreme sunt consumatoare fidelă a produselor pentru îngrijirea tenului de la brandurile Farmec și Nivea. De la Farmec folosesc și apreciez foarte mult emulsia cu lăptișor de matcă, iar de la Nivea îmi place mult cum se comportă crema BB Cream. Dacă ar fi să fac un top 3 produse preferate pentru ten, acestea două ar sta cu siguranță pe locul 1 pentru mine.

5. Șervețele demachiante: da sau nu?

Sincer, am folosit șervețele demachiante în micile călătorii de-un weekend, când nu am vrut să îmi încarc prea mult bagajul, cu toată trusa de chestii utile pentru îngrijire.

6. Toner: da sau nu?

Curățarea și tonifierea sunt două aspecte destul de importante ale rutinei de îngrijire zilnice. Așa că as zice da. Pentru că dacă curățarea îndepărteaza excesul de grăsime și celulele moarte, sau știu eu, machiajul dacă a fost folosit, atunci tonifierea completează pasul de curățare, asigurând împrospătarea tenului.

portret fara makeup anca balaban (3)7. Produse high-end pentru ten sau produse high-end de machiaj?

Prefer produsele high-end pentru ten și nu de machiaj. Și logica răspunsului meu este că prefer să fiu sigură că tenul este frumos și sănătos. Dacă tenul este curat și sănătos, atunci cu siguranță pot apela și la produse high-end de machiaj.

8. Care e cel mai ciudat produs pe care l-ai folosit în îngrijirea tenului tău?

Sincer, nu prea am folosit produse ciudate. Am încercat mai demult să îmi fac o mască homemade, dar cum planul mi-a eșuat, nici nu am folosit-o. De atunci prefer să cumpăr măștile, sau să mi le aplice cosmeticiana.

9. Care sunt cele mai bune sfaturi pentru un ten frumos?

Cred că o rutină zilnică care să includă o cremă hidratantă, o cremă de noapte și una pentru ochi, alături ocazionalele tratamente săptămânale speciale precum măștile este poate unul dintre cei mai importanți pași pentru un ten frumos, curat și sănătos. Apoi, neapărat, este necesară și protecția față de radiațiile soarelui. De asemenea, indiferent că dacă este aplicat sau nu machiaj pe ten, dacă nu este curățat periodic tenul de impurități, porii se vor închide în cele din urmă.

portret cu makeup anca balabanLa final doresc să-i mulțumesc Laurei pentru provocare, mi-a dat ocazia să „scormonesc” printre poze, să caut câteva portrete, câteva așa cum sunt de obicei, naturală, și măcar una cu machiaj, pentru că eu de obicei nu mă machiez.

Cât despre leapșă, doresc la rândul meu să le provoc pe Alexandra, AncaRaluca și Andreea pentru că sunt curioasă să citesc ce părere au despre îngrijirea tenului, dar și despre întrebările de mai sus, iar pe voi va provoc să îmi răspundeți în comentarii! Așadar, voi cum vă îngrijiți tenul?

Anca Balaban

10 Comments

 1. Am si eu puncte negre pe nas care ma enerveaza la culme. In rest sunt fericita cu fata mea si cu faptul ca nu e nevoie sa ma dau peste cap ca sa pot scoate capul in lume :))

  • Bun venit in club. :)) Si eu tot la fel ca tine, nu fac eforturi prea mari ca sa arate ok tenul si asta este un lucru super!
   Sa ai un weekend placut!

 2. Infuzia de musetel rece, aplicata dimineata cu o discheta demachianta sau spalat pe fata cu infuzie, fara stergere. Face minuni pentru orice ten obosit. Curata, catifeleaza, inchide porii. E un secret de la mama mea, ramane intre noi, fetele:)

  • Si eu iti multumesc pentru vizita draga Alexa! :*
   Ma bucur ca ti-au placut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.