Lista destinatarilor ShoeBox Moinești – cadouri de la moineșteni pentru copii

– Voi face actualizări acestui articol la finalul fiecărei zile, așa cum v-am obișnuit deja pe Facebook. –

Pentru că vreau ca totul să fie transparent referitor la campania ShoeBox Moinești, m-am gândit că locul unde am anunțat această inițiativă este cel mai potrivit și pentru a face un raport zilnic, dar și pentru a prezenta mai detaliat lista destinatarilor care vor beneficia de cadourile strânse de la moineșteni.

mesaj motivational pentru donatori shoebox moinesti

De aceea, sunt la dispoziția dumneavoastră pentru a comunica pe tot parcursul campaniei în legatură cu lista beneficiarilor campaniei. Dacă aveți cunostință de copii din Moinești – fie institutionalizați, fie în familii sărace și cu probleme reale – care ar putea fi incluși pe listele de destinatari ai acestor daruri, contactați-mă. Puteți să îmi transmiteți o listă cu copiii cu situații dramatice despre care să ne spuneți numele și vârsta pentru a ști ce cutie să le dăruim întrucât fiecare donator de cadouri scrie pe cutie pentru ce vârstă unt potrivite cadourile. Dacă le-am putea face o bucurie înainte de Crăciun, ar fi minunat.

Până acum lista destinatarilor ShoeBox Moinești s-a extins în fiecare zi. Eu începusem campania având propus să bucurăm înainte de Crăciun copilașii de la Centrul Social din Lucăcești, dar între timp, am mai primit mesaje de la voi cu diferite cazuri sociale și sper, tot cu ajutorul vostru, al oamenilor minunați care donează cutii cu cadouri, că vom reuși să îi facem fericiți și pe aceștia:
1. copiii nevoiași ai chiriașilor înscriși în Centrul Social din Lucăcești la care m-am gâdit când am inițiat acțiunea:

 • 19 fete cu vârste cuprinse între câteva luni și 17 ani
 • 17 băieți cu vârste cuprinse între 1 an și 17 ani

2. copiii sărmani din satul Buleni, de care am aflat în prima zi a campaniei ShoeBox Moinești de la părintele Ștefan Pârjol prin intermediul unei mămici moineștence, Geanina Stoleriu:

Mă bucur că vreți să ajutați familiile din comunitatea noastră.

 • Fam. Bojoga Gheorghe și Mihaela cu 6 copii: Maricel- 1 an, Pavel- 3 ani, Denisa- 5 ani, Diana- 9 ani, Gheorghiță- 11 ani, Cosmin- 12 ani.
 • Fam. Cojocaru Ionela cu 2 copii: Ștefania – 4 ani, Alexandru – cls. a VI-a; sunt un caz special: mama este plecată în străinatate, despărțită de soț, iar copiii locuiesc cu bunica într-o singură încăpere și există nevoi aparte pentru fetiță.
 • Fam. Bantu cu o fetiță de 6 luni, caz cu condiții de locuit foarte precare.
 • Fam. Ghineț Emilia cu 3 copii: Edina-Gheorghiana-3 ani, Ștefan-10 ani, Cosmin-12 ani.
 • Fam. Stamate Octavian cu 2 copii: Adina-12 ani, Mihaela-13 ani 
 • Fam. Gavriluță cu 3 copii: Maria-Georgiana 3 ani, Florin-Andrei 8 ani, Elena-Mihaela 11 ani. sunt un caz special: parinții nu au servici și se întrețin cum pot.

Vă mulțumim anticipat pentru gânduri și ajutor. Vă stăm la dispoziție, pr. Ștefan Pârjol, 0755660124, Parohia Cornet, sat Buleni, Comuna Poduri.

Acesta este mesajul părintelui paroh al acestui sat foarte sărac ce are nevoie de ajutor. 

3. copiii sărmani din comuna Poduri, de care am aflat în a doua zi a campaniei ShoeBox Moinești de la doamna viceprimar Diana Narcisa Albu:

 • Familia Busuioc Iuliana cu 2 copii cu mari probleme: mama este singură, fetița ei Marta de 4 ani a fost cel mai mic pacient din România care suporta operația de transplant de ficat, iar baiatul Dan-Antonio are 11 ani. Recent, familia lor a fost părăsită de tată (puteți citi detalii despre acest caz care m-a impresionat profund dând click pe cuvintele roz din scurta prezentare făcută de doamna viceprimar).
 • Familia Balaban Alina cu 4 copii: 3 fete de 13, 12 si 8 ani și un băiat de 6 ani;sunt un caz special: acum câteva zile au fost alungați de acasă de tată fără absolut nimic (hainuțele și lucrușoarele lor), și au ajuns să stea într-o cameră din gradinița de la Brănești.

Felicitări, sunt în asentimentul oamenilor care au inițiative de acest fel. Viceprimar Comuna Poduri, Diana Albu

Acestea sunt mesajele doamnei viceprimar al acestei comune din apropierea Moineștiului.

4. copiii de la Centrul Educațional de Zi din Zemeș, de care am aflat în a șaptea zi a campaniei ShoeBox Moinești de la doamna preoteasă Aniculoaie Silvia:

 • 14 fete cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani
 • 16 băieți cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani

Acestea sunt datele de pe lista celor 30 de copii pe care am primit-o de la doamna preoteasă.

5. copiii familiei Beta din Luăcești, de care am aflat în a 8-a zi de campanie ShoeBox Moinești de la mămica moineșteancă, Geanina Stoleriu:

Încă un caz umanitar – familia Beta sau doamna cu cei 4 copilași ce o întâlnim deseori pe stradă în Moinești. E din Lucăcești, soțul lucrează când găsește și trăieste mai mult din mila oamenilor cu suflet mare! Copiii sunt în numar de 4:

 • un băiat de 7 ani
 • o fetiță de 8 ani
 • un băiat de 12 ani
 • o fetiță de 13 ani

Doamne ajută!

Acesta este mesajul mămicii de pe pagina de facebook a campaniei.

5. copiii familiilor Vrânceanu și Macadan, de care am aflat în a 9-a zi de campanie ShoeBox Moinești de la o moineșteancă foarte sufletistă, Marcela Zaharia:

Încă un caz care merită atenția în această perioadă – familia Vrânceanu care locuiește pe strada Alexandru Ioan Cuza cu cei 5 copilași:

 • Izabela de 10 ani
 • Valentin de 8 ani
 • Antonia de 4 ani
 • Constantin de 5 ani
 • Elena de 2 ani

De asemenea, o altă familie care locuiește pe str. Schelei, ai căror copii fac naveta pe jos la școală ar avea nevoie de puțin ajutor. Sunt 2 fete în clasa a III-a, deci au aproape 9 ani și 3 băieței de 5 ani,3 ani și 1 an.

De daruri s-ar bucura și fetițele de 1 an și de 3 ani care sunt îngrijite doar de mama lor, Dascălu Alina Roxana.

Aceasta este lista primită prin mama mea de la colega ei, Marcela Zaharia.

 

– Important: actualizări ai listei de destinatari ShoeBox vor fi efectuate ori de câte ori voi primi mesaje despre cazuri sociale de copilași nevoiași din Moinești și împrejurimi –

Totodată vreau să lansez un apel educatorilor, învățătorilor și profesorilor, preoților din Moinești și împrejurimi. Puteți să îmi transmiteți o listă cu copilașii cu situații dramatice ai clasei/parohiei dvs.

Copilăria este cu siguranță cea mai prețioasă perioadă a vieții. Când ești copil abia aștepți să vină iarna, abia aștepți prima zăpadă, sărbătorile de Crăciun, împodobitul bradului, abia aștepți să te joci și să desfaci cadouri cu fratele, surioara, părinții, sau cu bunicii sau verișorii. Gândiți-vă însă ce așteptări poate avea un copil dintr-o familie nevoiașă. Și-ar dori poate… un Moș de ciocolată, niște dulciuri, fructe și hăinuțe noi, poate chiar și-o jucărie. Măcar asta i-ar aduce un zâmbet pe față. Din păcate, există copilași care nu au ce cadouri să desfacă în ziua de Crăciun. Tare-aș vrea să schimbăm acest lucru, să facem ca dorințele lor să devină realitate, să le dăruim cutii cu cadouri!

Puteți ajuta, puteți dărui cutii cu cadouri pentru acești copii. Îi puteți face fericiți. Trebuie doar să vreți cu toată inima să faceți un copil să zâmbească de sărbători! Donați și așa veți ajuta!

În numele tuturor copiilor care vor beneficia de sprijinul vostru, vă mulțumesc! Vă mulțumesc pentru interesul vostru, pentru încrederea voastră, pentru bunătatea voastră, dar mai ales pentru dorința de a face bine dezinteresat.

Moinești, let’s ShoeBox together this december!!!

— Pentru orice fel de nelămuriri, sugestii sau propuneri legate de campanie, vă rog să mă contactați folosind adresa de e-mail hello@ancabalaban sau telefonic la 0757.253.214 —

Anca Balaban

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.