March Women Bloggers Meeting Bacău – prima întâlnire a bloggerițelor din județul Bacău

Vreau să vă spun că de-a lungul timpului, de când m-am apucat de scris pe bloguri, am avut ocazia să particip la destule evenimente dedicate bloggerilor, așa că de pe la începutul anului mi-a venit ideea de a participa sau de a organiza o întâlnire dedicată bloggerițelor de la noi din zonă. De aceea, pe final de februarie, am început să anunț pe diferitele grupuri de bloggerițe, să propun o întâlnire în luna martie, că tot e luna femeii, cu ocazia căreia să ne cunoaștem mai bine și să ne apropiem mai mult. Și așa cum m-am așteptat, am reușit să le „corup” pe fete să ne vedem măcar o parte dintre noi. Dar să știți, pe viitor ne propunem să reunim cât mai multe bloggerițe din județul Bacău.

Eu nu știu să se fi organizat până acum blogmeet-uri special dedicate femeilor la noi în zonă, dar consider de la început că a meritat, fiindcă a fost interesant să cunosc bloggerițe pe care nu le știam decât de pe net. Și să vă povestesc despre cum am dat startul pe anul acesta pentru “Women Bloggers Meeting Bacău“, deși afară era o vreme ploioasă. Eu fiind din Moinești, am plecat înainte de ora pe care am stabilit-o împreună pentru a ajunge la timp la  Mignon Caffe, locația blogmeet-ului, o cafenea cochetă unde să ne simțim confortabil. Și ca să fac o mică mărturisire, pe drum am pregătit bilețelele de mulțumire pe care l-am dăruit la final de blogmeet fiecărei bloggerite care a fost alături de mine și de Adina.bilet de multumire pentru prezenta la eveniment thank you note for participating at the event

Ajunsă la Mignon Caffe am fost întâmpinată călduros de către personal și îndrumată căre „colțișorul” special rezervat pentru noi. Când le-am spus despre ce întâlnire este vorba, mi-au mulțumit pentru alegerea făcută și mi-au spus că sunt foarte curioși ce părere o să avem după și speră să mai revenim. Eu mărturisesc, pentru că îmi plac la nebunie călătoriile, am fost surprinsă de stilul designului interior, foarte chic și drăguț, cu influențe decorative travel. Mai ales că eu nu am mai fost acolo și am ales locația pentru blogmeet după recomandările primite de la fete.mignon caffe pasticeria bacau

Puțin mai târziu a ajuns și Elena Chira, o persoană cu experiență tare interesantă în ceea ce privește blogging-ul și mai ales, free-lancing-ul. Până să vină toată lumea, i-am mulțumit pentru prezență și am început deja să povestim despre noi, despre familie, despre job, despre timpul liber și despre blogurile noastre. Mi-a plăcut curajul cu care s-a decis să fie free-lancer pentru a reuși să-și facă singură programul în care lucrează astfel încât să se bucure de copilăria fiicei sale. E interesant să aflii despre o familie care are o afacere în mediul online. Spun asta pentru că soțul Elenei are firma de hosting SimpleNet.ro. Pe blog, mujo.ro, este femeia pasionată de shopping și fashion, care scrie despre noile trenduri, recomandă lucruri frumoase de cumpărat online și inspiră cititorii cu tot felul de idei legate de shopping.

Peste puțin timp a ajuns și Diana David, o persoană cu experiență în cadrul concursurilor specifice blogosferei, pe care am remarcat-o pe grupul  de pe Facebook, pe grupul SuperBlog. După ce am făcut cunoștință și ne-a spus de la ce vine alias-ul Rudia Sparks de pe Facebook, am început să vorbim puțin despre SuperBlog, despre concurs, despre juriu, despre participanți. Prin 2012 am participat și eu cu vechiul blog, însă după ce mi-am dat seama că se încarcă blogul de advertoriale, am renunțat. Acum eu sunt pe grup, urmăresc discuțiile și apreciez energia celor care participă. Am observat că prin intermediul cocursului desfășurat online s-au legat prietenii offline. Ceea ce este super, zic! Pe blog, unbalcialdesertaciunilor.wordpress.com, este o femeie ce se consideră un fel de Don Quijote în variantă feminină, însă eu tind să cred că de fapt este o femeie, simplă și complexă totodată, care scrie despre tot ceea ce ea consideră a fi neinspirațional, deși uneori postările sale se dovedesc a fi inspiraționale.

Între timp, cât am mai schimbat noi tot felul de informații, a ajuns și Roxana Neculcea, verișoara mea de gradul al doilea, despre care, ca bloggeriță, pot să vă spun că mi se pare încântător jurnalul ei de mămică. După ce a ajuns, ne-a povestit puțin despre Roxalia, despre ce-a mai făcut (de când nu ne-am mai văzut noi două). La Roxănici apreciez pasiunea pe fotografie pe care o împărtășesc și eu cu același mare entuziasm. Cred că e ceva la noi în familie pentru asta. Și pentru cei care ne cunosc mai bine, pot divulga și faptul că apreciez faptul că îi place să se înscrie la concursuri, dovedind astfel cârcotașilor că nu trebuiesc pile pentru a câștiga, ci creativitate sau dorința de a participa, mai ales că este știut că dacă vrei să câștigi, trebuie să participi. Și eu, ca și ea, particip des la concursuri și câștig tot la fel de des pe cât particip. E ca un „viciu” pe care îl alimentează fiecare premiu câștigat. Pe blog, roxalia.wordpress.com, este femeia pasionată de autocunoaștere și de mothering, care scrie despre cărți, filme, povestește dialoguri comice pe care le are cu fiica ei și tot felul de subiecte care la un anumit moment dat se află pe buzele tuturor.

Scăpate de picăturile de ploaie și cu zâmbete pe buze au ajuns și bloggerițele Andreea Huțu și Adina Spiridon. Despre Andreea Huțu pot spune că este o persoană specială, mai ales pentru faptul că ales calea virtuala de-a scrie și de a posta gânduri și sentimente care sunt atât de personale, dar care transmit atât de multe. Mi-a plăcut deschiderea cu care a venit la blogmeet, dornică să ne cunoască pe noi, dornică să descopere povești. Pe blog, deea-d.blogspot.ro, este o femeie care își revarsă sufletul în cuvinte tastate într-o fereastră, pe paginile blogului.

Adina S. este bloggerița cu care am colaborat foarte bine pentru a reuși să ne surprindem invitatele. Cu ea am pus la punct toate detaliile care erau necesare pentru blogmeet. Mi-am dat seama că este o persoană foarte comunicativă, …bine, dacă stau să mă gândesc, toate suntem, prin prisma faptului că avem „curaj” să scriem pe blog. Adina este mereu cu zâmbetul la purtător, dornică de momente hazlii și de a-și spune părerile sale celor care sunt dispuși să o asculte. Ea a fost cea care s-a ocupat de surprizele pe care ne-am dorit să le facem bloggerițelor. M-a ajutat astfel, pentru că eu, cu cea mică pe lângă mine mereu, chiar nu aș fi avut timp să mă ocup de asta. Și ne-am înțeles de minune. Mi-a plăcut cum m-a ajutat, cum mi-a făcut unele recomandări. Mă bucur că am schimbat idei, mai ales despre blogging, nu doar despre beauty or fashion. Pe blog, septembriejoi.com, este femeia care scrie despre toate plăcerile superficiale de zi cu zi, care scrie despre preocupările pe care le are, momentele de răsfăț și despre tot ce o face să scoată banii din portofel.

Am fost încântată să văd bucuria bloggerițelor care desfăceau fiecare punguță de cadou primită. La rândul meu, am descoperit cu multă bucurie un produs pe care îl aveam trecut pe wishlist-ul meu de produse de îngrijire, pe care sper să-mi fac timp și să-l public și pe blog, așa cum mi-a fost sugerat. Este vorba despre soluția micelară pentru curățarea și demachierea zilnică a pielii sensibile, Sensibio H2O, de la brandul Bioderma România. Știam despre soluție că este foarte delicată în acțiunea de curățare a feței și a conturului ochilor și că este foarte bună pentru a îndepărta machiajul rezistent la apă. Am apreciat și micuțul #beautybox dăruit cu mult drag de către doamna de la magazinul Alice Cosmetics, cu produse cadou de la brandul Seventeen Cosmetics. În cutiuță erau așezate: Un mini-fond de ten Seventeen Matt Plus lichid pentru un efect mat definitiv,  ce rezistă pe tot parcursul zilei, care are și filtre solare cu SPF 20 pentru protectie antirid și foarte important, nu conține parabeni. Un lac de unghii Seventeen Supreme, despre care Adina ne-a spus că are acoperire perfectă și rezistență îndelungată și o pilă pentru unghii Juliet for Hand and Nails. Mi-a plăcut că pe lângă surprizele din cutiuță am găsit și câteva pliante cu produsele pe care le putem găsi în magazin. Mi-e clar acum că la următorul drum prin Bacău la shopping o să trec și pe la prietenele de la Alice, mai ales că într-o discuție mi-au spus că mă așteaptă cu mare drag să mă ajute cu lista mea de produse de îngrijire și înfrumusețare pe care trebuie să mi le achiziționez.poza cadouri bioderma alice cosmetics bloggerite march women blogmeet bacau

Probabil hilizelile noastre în timp ce pozam minunățiile primite l-au făcut pe managerul cafenelei Mignon, Adrian Vârlan, să vină personal să ne cunoască și să ne spună că nu știa de întâlnirea noastră, dar că se bucură mult și ne mulțumește pentru că noi am ales să ne vedem acolo. Iar noi, am profitat de ocazie să-l rugăm să ne ajute să facem câteva poze de grup.

poza de grup bloggerite march women blogmeet bacauedit

de la stânga la dreapta: Roxana, Adina, Andreea, Diana, eu & Elena

Cred că discuțiile ne-au făcut să ne cunoaștem mai bine, să discutam despre blogurile noastre, despre cum am vrea să fie următorul blogmeet. Sunt convinsă că cele peste 3 ore de taclale au fost pe placul tuturor, cel puțin eu asta am simțit. Mi-a plăcut că am ajuns să vorbim și despre tot ce ține de stilul nostru de viață, de grija pe care o acordăm felului în care arătăm, de grija pentru cei din familie, de atenția noastră la detalii și despre tendința de a încerca în permanență să tindem către mai bine, către perfecțiune.

Știu că toate ne ziceam din când în când că mai discutăm puțin și gata, mergem, că suntem așteptate de iubiți, daaaar, așa cum fac femeile de obicei, mai găsesc câte ceva interesant de spus. De-asta nici nu am simțit cum trece timpul.

Și pentru că au fost menționate cu mare drag la întâlnire, vreau să le transmit Alexandrei și Andreei că discuțiile de pe grupul de bloggerițe au fost stârnite și live de către noi la blogmeet: am vorbit și despre ajutorul tehnic pe care Alexandra îl acordă mereu și pentru care este atât de apreciată, despre problema comentariilor pe blog sau mai bine zis despre lipsa lor și despre multitudinea de spam, de grupuri de spam, care ne preocupă pe mine și pe Oana mai ales.

Și ca să închei, căci mi-ar trebui mult ca să povestesc totul detaliat, mă bucur că bloggerițele au răspuns pozitiv invitației mele și au avut plăcerea de a veni la blogmeet într-o zi capricioasă și ploioasă de primăvară. De aceea, le mulțumesc! Așa cum le-am promis, următorul blogmeet pe care l-am fixat pentru vineri seara, pe 8 mai, se lasă cu alte surprize. Doresc să trimit mulțumiri pentru atențiile delicioase și minunățiile pe care le vom folosi pentru răsfățul nostru: Mignon Caffe PasticeriaBioderma Romania & Alice Cosmetics. Nu m-am putut abține și-am început deja să testez o parte dintre produsele primite și sunt bucuroasă de câteva descoperiri.

Ca să nu uit, am și o provocare pentru bloggerițele din tot județul Bacău:

 1. Căutați și propuneți locații chic (indoor/outdoor) unde să ne putem întâlni și face fotografii frumoase la blogmeet.
 2. Propuneți un hashtag specific care să fie al nostru astfel încât să putem urmări postările pe instagram, twitter, etc.
 3. Dați de veste dacă ați aflat despre o bloggeriță de la noi din zonă, s-o cunoaștem și noi!

Despre blogmeet au mai scris:

Evenimentul unde am comunicat rapid pe Facebook:

https://www.facebook.com/events/544617235677100/

Anca Balaban

25 Comments

 1. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase, mi s-a parut o experienta deosebita sa ma vad prin ochii tai.
  Au fost cateva ore super – imi doresc sa ne revedem curand si sa inchegam o comunitate la fel de faina cum a fost si prima noastra intrevedere!

  • Si eu iti multumesc…pentru tot. Pentru prezenta, pentru ajutor, pentru sfaturile pe care le-ai spus la intalnire, pentru recomandari.
   Sincer, si eu tot asta imi doresc. Chiar de suntem putine, important este sa colaboram cat mai mult, sa ne vedem si sa ne ajutam.
   Te pup! Sa ai o seara minunata draga mea!

 2. 🙂 Ce frumos a fost! Imi pare rau ca nu am putut ajunge si eu 🙁 dar sper ca pe 8 mai sa ne cunoastem personal, fetelor 🙂
  Multumesc, Anca pentru ca ai povestit cu lux de amanunte cum a fost la intalnire 😉
  Acum pot merge linistita la somnic :)))

 3. Ai scris asa frumos, incat acum imi vine sa dau edit la postul meu si sa mai adaug ceva, ca parca e prea saracacioasa postarea mea in comparatie cu a ta :)).
  Ti pup cu drag, astept sa ne revedem in Mai!

  • Si tu ai scris frumos draga mea! Apropo, m-am uitat azi noapte pe insta la pozele tale. 😀 Esti minunata! Succes in toate, sa mai scrii ca sa am ce citi. 😀
   Apropo de decizia ta de a trece spre beauty blogging, ne luăm de mână. M-am hotărât să-i dau blogului o altă direcție: lifestyle și beauty. :))
   Ne ținem companie așadar.
   Te pup, te imbratisez, si sper sa reusesc sa va fac o surpriza draguta si in aprilie. :*
   Ca sa nu fie distanta prea mmareee pana in mai! 😀

   • Hai, tuuu! Deja ma simt flatata, prea multe cuvinte frumoase, nu stiu daca reusesc sa ma ridic la nivelul lor!
    Sper sa ne revedem curand – keep in mind ca eu ma intorc in tara pe 21 Aprilie, deci nu planuiti ceva fara mine!
    Tin pumnii pentru noua abordare, abia astept sa descopar produse noi pe pagina ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.