Măriuca iubește tehnologia

Pe blog nu am povestit nimic încă despre Măriuca și pasiunea ei pentru telefoane, telecomenzi și laptop.

Pe Facebook povesteam  că după ce am născut-o, nu am mai deschis laptopul atât de des pentru că efectiv nu aveam când și așa am început să fiu o mare fană a telefonului meu. Însă în rarele dăți când aveam ceva urgent de făcut la calculator și-l deschideam, Măriuca se alinta pe lângă mine, doar doar o lăsam se joace ea cu tastele. Asta la început, pentru că după ce a mai crescut, venea, mi se așeza în poală, și se apuca de tastat până se plictisea și începea să-mi scoată tastele. Așa am ajuns să am 9 taste lipsă acum. Noroc că sunt obișnuită și le știu pe de rost. Dar parcă tare mă tentează să-mi cumpăr un laptop nou și pe ăsta să îl am special pentru Măriuca, pentru momentele când vrea să mă imite și să tasteze.

Apropo de laptop nou, ce marcă îmi recomandați? Acum am Lenovo G550. Vreau să mă interesez căci acuș începe  Black Friday 2014. Anul trecut, de black friday mi-am luat telefonul pe care îl am acum și o mulțime de cărți. Anul ăsta, cred că voi vedea dacă va fi avantajos să-mi iau laptop.

bebe la laptop maria balaban 8 luni

Revenind la subiect, la Măriuca și atracția pentru tehnologie, într-o seară, pentru că am observat că îi place foarte mult să tasteze, ne-am gândit să îi deschidem un document word și să o lăsăm să tasteze cât vrea ea, până se plictisește. Ne-am distrat copios, pentru că era foarte fericită, se uita când la mine când la Cristi, cu o expresie pe față care ar spune „cum de mă lăsați la laptop?!?”. Dar nu dura mult și se lăsa furată de laptop, exact acolo unde știe că nu are voie de obicei. Tasta și zâmbea și chicotea când vedea pe ecran literele care apăreau. Îi dădusem să fie fontul mai mare, ca să poată observa schimbările ce apar atunci când tastează, să-și dea seama de relația cauză-efect, tastat-litere în document. Am salvat documentul să i-l arătăm atunci când va fi mare. :))

Recent, am avut parte de o mică surpriză.

bebe la telefon - prima data cand maria balaban posteaza pe facebook de pe telefon - 1 an si 3 luni

Mai sus este prima postare a Măriucăi pe Facebook. A prins un moment în care am lăsat telefonul pentru a-i pregăti micul dejun și și-a făcut treabă cu degețelele ei micuțe. A apăsat, a tot apăsat și-a reușit să posteze. :))))

De fel, ea știe să îl deblocheze și să intre pe widgeturile care îmi numără câte zile mai sunt până la anumite evenimente importante pentru mine. Îi place să le schimbe pictogramele. De exemplu, la widgetul care număra câte zile mai sunt până la Crăciun aveam un brăduleț împodobit și ea tot a schimbat pe acolo, așa că acum am o turtă dulce în formă de ursuleț. Important e că nu reușește încă să schime data evenimentelor. :)) Îi place și să facă poze. Știe deja că dacă apasă pe aparat foto întră pe cameră și apoi apasă pe butonul de fotografiere care este tot ca un aparat foto. Poza rămâne câteva secunde pe ecran și ea se mândrește și spune ceva în limba ei bebelească cu mult entuziasm. Uneori vine și-mi arată ce face. Cel mai mult o încântă să-și facă poze singură, zâmbește când se vede pe ea în telefon. :))) Am o colecție de selfie-uri pe care și le-a făcut. I le păstrez, să îi arăt cum se distra ea când punea mâna pe telefon.

Anca Balaban

2 Comments

  1. Ce priceputa este Mariuca! 🙂 Si Bebe umbla mult pe telefon, dar deocamdata doar face poze si umbla random prin meniuri.
    Se pare ca fac parte dintr-o generatie precoce si peste cativa ani o sa ii vedem cu tableta in mana, pe internet. Probabil cand vor fi la scoala se vor pricepe la tehnologie mult mai bine decat noi. 🙂

    • Hei Ralu. Eram sigură că și al tău face tot așa.
      Într-un fel îmi place să văd că prinde repede cum funcționează treburile cu tehnologia. Însă sper ca pentru ea pe primul loc să fie tot joaca normală, cu tot felul de lucrușoare și jucărioare. Vor avea timp să profite de tehnologie și mai încolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.