Măriuca recomandă: Pretty – articole croșetate cu pasiune

Cu acest articol continuăm sectiunea „Măriuca recomandă” de pe acest blog. Acum două luni am vorbit despre Pohh Shop, acum o lună despre Ari’s Boutique, iar de data asta vom vorbi despre Pretty – articole croșetate cu pasiune.

De la Pretty am primit aproape acum un an, cadou de bun venit pe lume, o bentiță și papucei asortați și o rochițică și pelerină pentru Maria. I-am făcut atunci niște poze tare drăgălașe Mariei. Anul acesta la încputul verii Elena de la Pretty ne-a mai trimis un cadou draguț și util, o căciuliță și o eșarfă, evident, tot pentru Maria. Ieri fiind vremea mai ciudată, acum ploua, acum era soare, au fost potrivite. I-am dat Mariei căciulița, căci era subțirică, cu găurele. Să aibă ceva să-i acopere urechiușele în caz că plouă, dar să nu fie prea groasă în caz că-i soare. Pe această cale, îi mulțumesc Elenei, în mod public, și totodată vreau să o iau la întrebări, așa cum obișnuiesc să fac cu recomandările pe care le fac în numele Măriucăi. ♥

maria balaban articole crosetate pretty

Bună! Mami, eu sunt foarte curioasă să aflu cine se află în spatele acestui proiect. Întrebă tu cine este inima Pretty?
Te rog să ne spui câteva cuvinte despre proiectul tău – vrem să îi cunoaștem povestea! Cum ai început să creezi aceste minunății de articole croșetate?

Prima dată când am pus croșetul în mână a fost în clasele 5-8 la orele de lucru manual unde trebuia să croșetăm sau să tricotăm bentițe. Eu am ales varianta croșetului pentru că mi s-a părut mai interesantă. Iar acum 3 ani și 6 luni a venit pe lume mezina familiei, Sara, pentru care am început să creez câteva lucrușoare foarte frumoase, care erau și unicat în același timp. Cei din anturajul meu, văzând ceea ce se poate realiza dintr-un fir de ață și un croșet, au început încet-încet să apeleze la serviciile mele. Nu a fost nimic programat și nici prin minte nu mi-a trecut că aș putea face bani din asta. S-a întâmplat pur și simplu, și nu pot decât să mă bucur pentru că fac ceea ce îmi place și nu m-aș plictisi niciodată. Lungă povestea, nu-i așa?

Care consideri că sunt creațiile tale cele mai reușite? Fii cât se poate de subiectivă, vrem să știm care este produsul creat cel mai drag.

Aș dori ca toate creațiile mele să fie la fel de reușite, însă nu întotdeuna îmi iese asta. Depinde mult și de starea pe care o am în acel moment, dar și pentru cine creez acele articole. Spun asta pentru că am avut ocazia să întâlnesc persoane cu gusturi foarte diferite, dar și cu pretenții, unele mai ridicate decât altele, iar asta nu face decât să mă ajute să devin din ce în ce mai bună în ceea ce fac. Toate articolele create de mine îmi sunt foarte dragi în egală măsură, fiecare având povestea lui. De aceea pot spune că odată cu livrarea lui ( a articolului) pleacă și o parte din mine. Dar dacă vrei și un articol preferat, atunci acela ar fi acesta:

pretty articole crosetate bebe 6 luni

Dacă ar fi să realizezi o colecție tematică ce subiect ai alege? Cum îți imaginezi că ar arăta?

Dacă ar fi să creez o colecție, atunci cred că ar fi ceva legat de bebeluși. Aș realiza tot felul de seturi pentru nou-născuți ce s-ar folosi la ședințele foto. Mi se par cele mai frumoase creații, purtate de cele mai sincere și minunate ființe de pe pământ. Colecții ar fi mai multe, vise sunt multe, dar ca să creezi așa ceva, ai nevoie de foarte mult timp și multă implicare. Poate în viitor, cine știe!!!

Cum sunt primite de părinți articolele croșetate manual? Consideri că lumea face diferența între un produs unicat sau un model realizat în serie limitată și articolele realizate pe bandă, în fabrică?

carte de vizita nusa pretty articole crosetate cu pasiuneÎți dai seama dacă clientul este mulțumit sau nu, din momentul în care mai revine sau nu cu o altă comandă. Am întâlnit și persoane care nu fac altceva decât să își bată joc de munca pe care o depun. Cu toate că punem la punct de comun acord toate detaliile, se trezesc pe parcurs ca ar vrea altceva și tot asa până refuză produsul sau nu mai răspund la mesaje. După ce întâlnesc o astfel de persoană, care mă încarcă cu energie negativă, îmi vine să o las baltă, dar întâlnesc alte persoane care îmi apreciază din tot sufletul ceea ce fac și revin iarăși și iarăși cu alte comenzi și nu pot decât să le mulțumesc. Am întalnit și persoane care fac diferența dintre lucrul de mână și cel de pe raft, dar până la urmă este libera alegere a fiecăruia, după cum e vorba: ,,gusturile nu se discută”. După părerea mea piața în România este încă în educație. Înainte de revoluție existau acele cooperative meșteșugărești în care se realizau lucruri cu adevărat frumoase și de valoare. În locul acestor cooperatiave au apărut acele mall-uri cu tot feluri de branduri copiate din afară, de aici rezultând și cultura românului față de lucrul de mână, cultură la care mai este mult de lucru.

În încheiere, ai dori să transmiți ceva cititorilor blogului, dar și celor care își doresc să aibă parte de puțină dibăcie a la Pretty?

În încheiere nu pot să vă spun decât că un articol croșetat poate fi făcut pe gustul dumneavoastră și cu toate modificările dorite. Acest produs poate fi exclusiv, iar o copie exactă nu o poate avea nimeni. Orice produs lucrat sută la sută manual are suflet, caracter, temperament și istorie. Ca să vedeți că am dreptate, vă aștept pe pagina mea de Facebook Pretty – articole croșetate cu pasiune.

pretty articole crosetate recuzita pentru sedinte foto copii

 

Anca Balaban

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.