May Women Bloggers Meeting Bacău – a doua întâlnire a bloggerițelor din județul Bacău

Mi-e drag să spun că ieri a avut loc cea de-a doua întâlnire a bloggerițelor din județul Bacău. Și așa cum m-am așteptat, de data aceasta am reușit să fim mai multe. Dacă data trecută la March Women Bloggers Meeting Bacău am fost doar 6, de data aceasta am fost 15, chiar mai mult decât numărul de confirmări pe care-l aveam eu la data limită de 20 aprilie! 😀

Ce pot să zic decât că mă simt onorată că am atâtea persoane deosebite în viața mea. Datorită ajutorului pe care mi l-au dat Adina și Alina, am reușit să organizăm un blogmeet vesel. Ele două și celelalte bloggerițe care au venit mi-au făcut ziua frumoasă. Mai ales când mi-au spus că se bucură că au descoperit blogul meu. Mi-a crescut inima ? auzind cum li se par postările mele. De asemenea, ziceam vesel, pentru că am văzut pe chipul fiecărei femei zâmbete și bucurie, poate și datorită faptului că eram între persoane cu aceleași pasiuni, poate și datorită plăsuțelor cu cadouri drăguțe pe care le-am dăruit cu sprijinul sponsorilor întâlnirii.

multumiri sponsorilor cititorilor anca balaban bloggerite bacauDe aceea, vreau să le mulțumesc pentru deschidere și pentru faptul că au acceptat propunerile, pentru că susțin blogosfera și apreciază blogurile noastre: Sleek Makeup România, Makeup Shop RomâniaFarmec, Flormar, Okian, Gamarde România, Gloves In A Bottle România, Mignon CaffeSimpleNet.roElmiplant, Dove, B.U. România, STR8myway România, Irina Mitrofan, Independent Usborne OrganiserFamous Luxury Perfumes, triodeluxe.ro, Solaris – Belșug din natură & Green Sugar. Sper să vă placă cum am scris cu tuș și creion negru mesajul meu de mulțumire! 😀 Așa m-am gândit eu să testez pentru prima dată rujul roșu de la Flormar. 😀 Trimițând pupici tuturor. Și desigur, le mulțumesc și cititoarelor care mă încurajează prin prezența lor într-un număr foarte mare în căsuța mea virtuală.

Eu nu știu ce-am făcut, ce n-am făcut, cum m-am dezorganizat, dar, pe lângă faptul că am listat destul de târziu bilețelele pentru Cutiuța întrebărilor pentru bloggerițe și Certificatele de Blogging pentru fiecare, în loc să fiu serioasă cât îmi împletea Monica părul, eu eram cu chef de joacă, o luam pe Măriuca în brațe, îi dădeam clămițe, o pupăceam cu dor gândindu-mă că dacă tot plec puțin, o să-mi fie dor de ea. Plus drumul de la Moinești la Bacău! În fine, ideea e că au fost fete mai harnice ca mine, care au ajuns la Mignon mult înainte de ora anunțată pentru întâlnire. Și știți ce? Apreciez tare mult asta. Îmi place că au avut interes pentru blogmeet și au ajuns înainte.

bloggerita anca balaban cadouri sponsori blogmeet cafe mignon bacau 3

Și să vă povestesc despre cum am continuat cu ideea întâlnirilor “Women Bloggers Meeting Bacău”. Cu gândul la Mignon Caffe, locația unde ne-am gândit noi că e fain să ne vedem, cu gândul la harta super faină care era pe unul dintre pereții de-acolo și care era potrivită pentru background de poze, dar mai ales având în minte faptul că data aleasă pentru blogmeet are o semnificație destul de importantă, 9 mai – Ziua Europei, le-am propus bloggerițelor, deși nu suntem fashion bloggers, să încercăm pentru o zi o nouă experiență: dress code specific țărilor europene pentru a marca sărbătoarea. Provocarea le-am lansat-o online și m-am bucurat mult să văd că fiecare dintre cele care au confirmat participarea voiau să se îmbrace/accesorizeze după acest dress code și să adopte stilul vestimentar al unei țări europene. Astăzi am fost plăcut surprinsă de atitudinea lor, de felul în care s-au aranjat sau în care s-au îmbrăcat. Chiar mă gândeam că uneori nu ținem cont de astfel de zile, dar acum, o dată cu acest blogmeet provocarea a reușit să facă 15 femei să se gândească la Ziua Europei, să se gândeasă la locațiile turistice europene pe care le-au vizitat sau își doresc să le viziteze, să caute surse de inspirație cu diferite tipuri de stiluri vestimentare, să observe obiceiurile generale, imprimeurile specifice, culorile predominante sau modul de accesorizare al bijuteriilor. Le-am dat de treabă, dar sunt fericită că au ținut cont. Așadar pot spune că am avut un blogmeet cu tematică. Sper să vă placă fotografia de mai jos. Eu am gândit-o ca pe-o mică carte poștală virtuală prin care să transmitem salutări tuturor partenerilor blogmeetului, precum și… cititorilor noștri. Mesajul pe care l-am alăturat pe contul meu de Facebook a fost: „Vă îndrăgim pe toți, pentru că ne susțineți și ne citiți, pentru că ne dăruiți un imbold să scriem chiar dacă uneori ne lipsește inspirația!”poza de grup bloggerite bacau ziua europei blogmeet

de la stânga la dreapta: Ruxandra Diana David (Bacău), Sonia Otilia Benchea (Bacău), Claudia Vasilache (Buhuși), Elena Corina Tudorache (Bacău), Oana Spulber (Bacău), Roxana Neculcea (Bacău), Bianca Ionescu (Onești), Monica Sibișteanu (Onești), eu de la Moinești, Andreea Huțu (Bacău), Andreea Ioviță (Bacău), Daniela Chirilă (Comănești), Alina Vrinceanu (Bacău), Adina Ciobanu (Bacău) și Elena Chira (Bacău)

Revenind la treburi mai serioase, vreau să vă spun că am fost întâmpinată călduros de către fetele care stăteau relaxate în „colțișorul” special rezervat pentru noi. Apoi am așezat repede împreună cu Adina și Alina, cadourile pe care le-au trimis sponsorii întâlnirii, iar după am început bineînțeles cu prezentarea sponsorilor care ni s-au alăturat. A fost și normal fiind o întâlnire cu persoane pe care nu le cunoaștem să  le propun ca fiecare dintre noi să vorbim pe scurt despre noi, cât mai mult despre blogurile noastre. Despre mine și despre blogul meu eu nu am spus prea multe, am considerat că o gazdă bună așa ar trebui să facă. Să-și asculte invitații. Am precizat câte puțin despre cum am început cu bloggingul, cum am ajuns să trec pe domeniu propriu și despre cum fiecare etapă a vieții m-a făcut să scriu mai mult despre ceva anume, practic, să-mi nișez blogul. Nu am insistat pe aspectele personale, pentru că m-am gândit că dacă vor fi curioase, vor încerca să vadă ce și cum chiar de pe blog. Dacă data trecută am făcut prezentarea fiecărei bloggerițe prezente, acum mi-ar trebui muuuuult ca să povestesc totul detaliat, așa că voi fi succintă și voi scrie doar lista de prezență și vă invit să vizitați blogurile lor, pentru a le descoperi așa cum sunt, cu pasiunile și viețile lor. Pentru fiecare bloggeriță în parte voi scrie și localitatea de unde a venit, asta așa, ca să vedeți că chiar au fost bloggerițe din județ, nu numai din mun. Bacău. Și bineînțeles, sper să-mi fac timp să postez pe blog și despre ceea ce mi se pare mie mai interesant și relevant din tot ceea ce s-a discutat.

Mă bucur că bloggerițele au răspuns pozitiv invitației mele și au avut plăcerea de a veni la blogmeet. De aceea, le mulțumesc! Și pentru că pe ele le-am stârnit să se gândească cum ar fi să… atunci vă divulg și vouă cititorilor și nu numai, că următorul blogmeet ne dorim să-l facem în afara Bacăului, poate la o pensiune frumoasă unde să avem și loc să ne desfășurăm pentru poze mai multe.

Pe final, lansez și o provocare pentru cititori și pentru cei care își doresc colaborări cu noi de data aceasta. După cum bine v-ați dat seama îmi/ne plac locațiile chic, fie ele indoor/outdoor! Așa că dacă ați descoperit un loc frumos din Bacău despre care credeți că nu știe atât de multă lume cât ar trebui să știe, scrieți-mi în comentarii. De asemenea, dacă sunteți reprezentanții unor locații pe care le vreți promovate prin intermediul blogurilor noastre, ne puteți trimite propuneri pe adresa hello@ancabalaban.ro să discutăm detalii.

Despre blogmeet au mai scris:

PS: Evenimentul unde am comunicat rapid pe Facebook:

https://www.facebook.com/events/524332844372833/

Anca Balaban

6 Comments

  1. Ce frumos ai scris, Anca! 🙂
    Mi-a placut si mie foarte mult sa petrec cateva ore in compania fetelor care reprezinta judetul nostru online si abia astept urmatoarea intalnire.
    Iar pentru sponsori nu pot sa am decat multe, multe cuvinte de multumire. 🙂 Urmeaza sa scriu si eu saptamana viitoare parerile mele despre cum a fost si ce s-a discutat. Cum sunt vorba lunga cred ca voi scrie chiar toata saptamana despre asta :))
    Duminica frumoasa alaturi de cei dragi! 🙂

    • Si eu as fi vrut sa scriu mai multe detalii, dar apoi mi-a venit ideea sa fac mai bine 2 articole! Ma bucur ca te-ai simtit bine, astept cu nerabdare articolul, cu cat e mai lung cu atat imi place mai mult sa citesc! E ca o provocare! Spor in toate si sa ne citim cu bine! Duminica vesela in familie s-aveti! 🙂 Pupici!

  2. Sunteti foarte frumoasa toate. Imi place faptul ca ati reusit sa va intalniti toate si sa puneti lumea la cale. Felicitari oentru activitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.