Momente de-ale mamelor moineștence: Mihaela Jescu

Întrerup postările de weekendul acesta, deși probabil vă așteptați să public un interviu interesant. Ei bine, am pregătit altceva, o postare scrisă de o mamă din Moinești: Mihaela Jescu. Vă invit în continuare să savurați un moment specific vieții de mamă, povestit drăguț-drăguț de o mamă de băiețel.

Ne așezăm capetele pe pernă, ne mai foim puțin ca doi pisoi și… la mine parcă vine Moș Ene… Și mă tot gândesc cum de am ajuns la așa o performanță: să adorm în timp ce băiețelul meu se joacă cu urechea mea. Fâș – fâș, fâș – fâș… și când zici că a terminat, o ia de la capăt. Tresar din când în când și apoi, într-o amorțeală dulce, îmi văd urechile strălucind de mulțimea cerceilor cu pietre multicolore rotindu-se deasupra patului.

Copilul meu e fericit! Râde la jucăriile lui preferate, apoi întinde mânuțele dolofane și fiecare piatră atinsă strălucește pentru el.

Jucăriile se tot ridică pentru că și mânuțele cresc și învață jocuri noi. Bucuria din priviri e tot mai aprinsă și-atât de sinceră.

Ce minunat e să adormi în liniște după o zi agitată!

Dar iarăși îmi văd urechea, de data asta un clopot uriaș care acoperă apartamentul, apoi blocul și orașul și… Tot Turnul Babel ăsta mă scoate din minți! LINIȘTE, aș vrea să strig, dar îmi simt băiețelul torcând cu mânuța agățată de cercelul meu.

Las liniștea să-mi coboare din nou în suflet, ascunzând ascuțimea auzului într-un pui de pernă.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.