NARATIV – Festivalul de lectură dedicat copiilor, părinților și profesorilor

Astăzi am un anunț foarte drăguț de făcut, mai ales pentru părinții și profesorii care-mi citesc blogul, pentru că în continuare vor afla informații despre un eveniment inedit care-și propune să ne facă să vedem de ce este cu adevărat importantă lectura în dezvoltarea copilului și cum îi putem motiva prin diferite strategii educaționale să citească pe termen lung.

Asociația Curtea Veche organizează NARATIV – festivalul de lectură pentru copii, proiect cultural finanțat de ARCUB în cadrul programului cultural  “Ești București”. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești Verona în perioada 21-27 septembrie și va cuprinde o serie de activități gratuite susținute de pedagogi non-formali, artiști, specialiști în educație și psihologia copilului. Destinat în principal copiilor cu vârste între 8 și 14 ani, programul festivalului propune atât ateliere interactive (printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime și Ghicitori pentru dezvoltarea fluenței timpurii), spectacole lectură, cât și conferințe dedicate nouă, părinților, dar și cadrelor didactice, prin care se vor prezenta tehnici de încurajare a lecturii în rândul celor mici. Și vestea bună este că toți cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie gratuit pe site-ul www.narativ.ro de unde pot afla și calendarul complet al activităților.

Personal, mi-a atras atenția programul de joi (24 sept) când de la ora 12.00 – 14.00 are loc seminarul Educație pentru Lectură și de la ora 19.00 – 21.00 are loc conferința cu Gaspar Gyorgy despre Importanța lecturii în dezvoltarea copiilor. De asemenea, cred că vor fi multe informații utile pe care Otilia Mantelers le va împărtăși vineri (25 sept) de la ora 16.00 – 18.00 la conferința Cum îi ajutăm pe copii să citească.

Evenimentul are și o componentă caritabilă prin strângerea de fonduri online și cutii de donații amplasate în Librăriile Cărturești. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei” prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și programul național de lectură “Cărțile copilăriei” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/AsociațiaCurteaVeche.

Închei prin a vă reaminti că fiecare carte e o aventură care merită trăită!

PS:  Cititorii nu se nasc, se educă.

 

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.