Noi ne-am jucat în fața blocului

Îmi amintesc cu mult dor de vremea în care n-aveam nicio “grijă”, de vremea în care serile de joacă se încheiau întotdeauna cu chemarea mamei „Andreeeeei! Aaaanca! Acaaasăăă! La maasă!” care ne striga ca să mergem acasă. Diminețile ne trezeam veseli, zilele le petreceam jucându-ne în fața blocului. Da, noi ne-am jucat în fața blocului.jocul elasticul in fata bloculuicum se joaca elasticul in fata blocului

Prinsea, elasticul, de-a v-ați ascunselea, rațele și vânătorii, țară-țară vrem ostași, coarda..toate aceste jocuri și altele născocite de mințile noastre. Culegeam corcodușe verzi și le mâncam sau lansam „bombardamente”, într-un „război” în care nimeni nu era învins. Țin minte că atunci când eram mai prinși în joacă ne simțeam ca pedepsiți dacă ne striga mama cumva să mergem în casă.

jocuri in fata blocului Nu aveam telefoane să ne anunțăm când ieșim pe-afară, așa că ieșeam pur și simplu, eram siguri că vor fi câțiva copii să ne jucăm. Nu era Facebookul să punem poze instant din locurile prin care ne plimbau părinții..păstram în suflet amintirile, iar când ne vedeam prima dată prietenii sau la început de an școlar ne „lăudam” care pe-unde-am fost. Off Doamne, cum mai trecea vacanța de vară, cum ne-am mai jucat în fața blocului. Observ cu tristețe că generațiile care vin din urmă nu reușesc să găsească un echilibru. În zilele noastre, toți copiii au calculator sau tabletă și telefon mobil de ultimă generație la dispoziție, ieșitul la joacă, în fața blocului a devenit neinteresant. Acum jocul de-a v-ați ascunselea se joacă online, „stau pe messenger pe invisible și aștept să mă găsești”.

Ce m-a apucat dorul chiar acum, în sesiune? Ei, mă relaxez și eu povestind amintiri din copilărie. 😀 După m-apuc iar de citit pentru examen, promit.

M-am gândit să scriu aici pe blog că dintr-una într-alta am dat peste o colecție de 55 de jocuri și “faze” ale generației cu cheia la gât – În Fața Blocului. O carte care mi se pare super pentru cei ca mine, nostalgici după vremurile copilăriei, deopotrivă o carte potrivită pentru cei mici, o sursă din care pot afla cum ne jucam noi atunci când eram copii. Abia aștept să mai crească Măriuca, să o văd cum se joacă. Poate chiar să o învăț câteva jocuri de pe cartolinele astea vesele. Ziceți voi, nu-s geniale? Nu vă amintesc de copilărie? Mie una, da. Fiți veseli și bucurați-vă de lucrurile simple..simple precum jocurile copilăriei!

 

Anca Balaban

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.