Petrecere aniversară cu tematică – Prințesa Soarelui

Pe 23 august 2014 vom sărbători alături de membrii familiei și de câțiva prietenii apropiați, prințesa noastră mică și fericită care va împlini primul anișor. Și ne-am gândit să facem asta într-un mod cât se poate de special.

pre-invitatie petrecere 1 an luare din mot ruptul turtei

Așa că am ales ca tematica sa fie „Prințesa Soarelui” deoarece pentru noi ea este  o micuță prințesă, importantă precum lumina soarelui! Pentru că așa cum am nevoie de lumina și căldura soarelui, tot așa o iubim și avem nevoie de ea și de căldura îmbrățișărilor ei. Pentru că așa cum soarele se află în centrul cerului, așa este Maria centrul universului nostru.

În plus, soarele este simbolul vieții, al iubirii pure, al tendinței de dăruire. De la soare se spune că putem învăța ceva foarte important privindu-i răsăritul. Dacă doar privim răsăritul soarelui, atunci putem spune că luăm. Dar atunci când pe lângă contemplare vom înțelege ceea ce reprezintă de fapt un răsărit de soare, abia atunci putem spune că știm și simțim puterea, grandoarea și imensitatea acestui act de a dărui.

Orice răsărit de soare pe care-l trăim trebuie să ne schimbe, să ne ambiționeze să progresăm zi de zi, puțin câte puțin, pentru a fi asemeni soarelui. Pentru că oricine trebuie să învețe să dăruiască fără să aștepte recompense, exact așa cum soarele dăruiește și nu așteaptă nimic în schimb. Sper să reușesc să o învăț acest lucru pe Măriuca când va fi mare.

Frumusetea soarelui și drumul său elegant pe bolta cerească, de la răsăritul grandios până la apusul impresionant, mă face să văd  soarele ca pe o reprezentare a frumuseții, a eleganței, dar mai ales a dăruirii, a grației și a dragostei necondiționate. Probabil de aceea, din cele mai vechi timpuri, soarele a fost și simbolul regalității și al dinastiilor conducătoare.

Datorita profunzimii și bogăției de simboluri, soarele reprezintă în mod deosebit pentru mine, o sursă de inspirație inepuizabilă, o idee de tematică cu un simbol foarte special pentru prima petrecere de ziua Mariei.

Revenind la mica petrecere, sper sa fie deosebită și să ne simțim bine.

Iată ce am stabilit până acum:

 • data și ora – sâmbătă 23 august 2014 începând cu orele amiezei
 • locația – livada din curtea noastră de la Poduri  :)
 • tematica – Prințesa Soarelui
 • culorile petrecerii – galben, auriu și maro
 • lait-motivul petrecerii – soarele, secondat de floaricele soarelui, foricele care sunt un simbol al adorației, al loialității și constanței în dragoste, al căldurii sufletești si al longevității
 • decorul va fi pe temă, iar de data aceasta voi avea mai multe proiecte drăgălașe de făcut, adică voi da startul hashtag-ului #handmadebyancabalaban
 • „prințese” invitate – vreau să respect regula: (vârsta sărbătoritului)+3= nr. optim de copii invitați
 • mărturii – am cumpărat deja niște bentițe albe cu floarea soarelui pentru fiecare fetiță
 • de poze – ne vom ocupa noi, punem trepiedul la treabă și de ce nu, chiar și pe fratele meu
 • ținută – mi-am cumpărat deja o rochie galbenă, din tulle cu aplicații  în partea de sus
 • recuzită – avem două coroane de carton de la mama și două coroane croșetate, marca Pretty
 • obiceiuri –  vom respecta cele mai cunoscute tradiții care se practică la împlinirea primului anișor: alegerea unor obiecte de pe tavă, luarea din moț, ruperea turtei; totodată vom crea noi tradiții speciale pentru noi;

Rămâne  să stabilesc ce activități mai speciale vor fi în desfășurătorul petrecerii, să văd cum pot aranja un colț special pentru a face poze, să găsesc o croitoreasă bună pentru a-i realiza rochița Măriucăi, să-i caut o cămașă galbenă lui Cristi, să caut niște melodii tematice pe net, să stabilim ce mâncare vor pregăti bunele noastre ajutoare mamele și să alegem un model de tort ca să putem face comanda, să realizez decorațiunile și recuzita pentru poze și cam atât. Poate îmi fac timp după petrecere să postez lista, căci sigur va fi utilă oricărei mămici care vrea să planifice singură petrecerea pentru puiuțul ei.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.