Plimbare prin parcul cu pitici și uriași din Onești

Am avut un dor de plimbare, eheee. Și încă mai am. După ce-am născut-o pe Maria, fie am stat acasă pentru că era prea mică, apoi a venit iarna și clar nu am mai avut cum să ne facem planuri de vacanțe, iar acum, primăvara asta ploile nu ne-au lăsat prea multe opțiuni. Când prindeam puțin soare ieșeam prin parcurile de la noi din oraș. În weekendul ăsta însă, a fost vreme faină, numai bună de plimbat, de făcut poze.

Așa că de 1 mai, fiindcă tot eram liberi, am început plimbările noastre în Onești, pentru că văzusem pe Facebook o poză dintr-un parc, cu un loc de joacă care mi s-a părut că e mai drăguț – un loc al uriașilor și piticilor. Nu mi-am dat seama dacă-s din povești sau nu, însă par a fi niște pădurari uriași și un pitic.

Cât despre poveștile cu uriași, nu-mi aduc aminte decât de Uriașul Strâmbă-Lemne și de fratele său Uriașul Sfarmă-Piatră, care mai mereu erau însoțiți de un pitic. Și pentru că amintirile mi-s vagi, am căutat pe domnul Google numele uriașilor și-am regăsit povestea-n versuri scrisă de Vasile Alecsandri. Așa că mă bucur grozav că am putut reciti Răzbunarea lui Statu-Palmă. Chiar vă recomand să o citiți dacă vi-e dor de copilărie, de uriași, de pitici, de Ileana Cosânzeana, de Făt-Frumos și de alte personaje…de legende și mituri. E scrisă frumos, într-un stil fermecător care-ar captiva atenția oricărui copil, mai ales că-i în rime.

Dar hai să las la o parte povestea, căci nu știu dacă are legătură sau nu cu locul de joacă din parcul municipal al oneștenilor și să vă arăt și câteva poze:

plimbare parcul uriasilor municipiul onesti (1)

Părerea mea e că a meritat plimbarea. Parcul este frumos, îngrijit, iar copiii chiar au unde să se joace, în timp ce părinții se pot relaxa la umbra copacilor. Dacă aveți drum în Onești, plimbați-vă prin parc. O să vă placă și vouă!

plimbare parcul uriasilor municipiul onesti (2)

plimbare parcul uriasilor municipiul onesti (5)
plimbare parcul uriasilor municipiul onesti (4)

PS:Măriuca are 8 luni și experiența asta cu acești uriași a fost ceva inedit pentru ea 🙂

Anca Balaban

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.