Povestea fluturelui

De cand cu organizatul petrecerii de botez, caut tot felul de lucruri despre fluturi pe internet. Asa am dat acum peste povestea fluturelui. Si vreau neaparat sa o postez aici pe blog pentru ca este foarte interesanta.

povestea flutureluiIata povestea:
Într-o bună zi un om, odihnindu-se la umbră, după o zi obositoare și istovitoare, a zărit un cocon de fluture. Coconul era bine închis, mai puțin o mică crăpătură, în partea de jos. Curios, omul a zărit prin respectiva crăpătură că micul fluture se zbătea din greu. Era o etapă foarte importantă din viața fluturelui. Omul a privit îndelung eforturile eroice ale elegantei zburătoare, însă oricât se străduia fluturele să iasă afară din cocon, progresele sale păreau infime. Atunci omul a decis să-l ajute: a luat un cuțit si a deschis coconul. Fluturele a ieșit imediat, însă s-a întâmplat ceva foarte ciudat. Micul fluture nu și-a dezvoltat suficient mușchii pentru a-și lua zborul. În pofida oricărei încercări, a rămas pe loc, capabil doar să umble ca și când nu ar avea aripi, incapabil să facă ceea ce natura îi hărăzise. Fluturele și-a trăit restul vieții târându-se pe pământ cu corpul său slab și cu aripile chircite. Nu a putut zbura NICIODATĂ! Omul și-a dat seama de greșeala pe care a comis-o și a învățat o lecție pe care a ținut-o minte toată viața.Morala:

 Toți oamenii sunt supuși unor greutăți în viață pentru a căpăta puteri, pentru a deveni suficient de puternici ca să crească și să se dezvolte. Putem reuși cu bine nu atunci când evităm dificultățile ci atunci când învățăm cum să le înfruntăm fără să o luăm pe scurtătură. Trebuie să fim conștienți de faptul că greutățile sunt menite să forjeze caracterul ființei umane. Dificultățile sunt instrumente pe care natura le folosește pentru ca noi să devenim mai puternici și pentru a ne realiza visele. Sunt antrenamente pentru îndeplinirea obiectivelor noastre.

Anca Balaban

4 Comments

  1. ESTE FOARTE ADEVARAT CA IN VIATA TREBUIE SA MERGEM INAINTE INDIFERENT DE HOPURILE CARE NE APAR IN CALE.EU CRED CA VIATA TREBUIE LUATA ASA CUM ESTE. MI-A PLACUT FOARTE MULT POVESTEA TA SI ITI MULTUMESC CA MI-AI DAT OCAZIA DE A SCRIE CITEVA CUVINTE. IMI PLACE SA DISCUT SI SA SCRIU DESPRE CEEA CE CRED SI SIMT.

    • Iti multumesc ca mi-ai spus parerea ta. Sper sa mai gasesti articole care sa iti placa. O saptamana cat mai frumoasa!

  2. Cred ca toate hopurile si problemele de zi cu zi sunt venite cu un scop. Pentru a ne provoca sa perseveram,sa fim mai hotarati,mai ambitiosi si pana la urma,cred,pentru a invata sa avem incredere in noi insine,mai presus de orice. Le multumesc parintilor mei,pentru ca, de mic copil mi`au inradacinat principii sanatoase! 🙂

    • Ai dreptate, chiar ai pentru ce sa le multumesti! 🙂
      Succes de-acum inainte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.