Povestea unui peștișor

In clipa in care pestisorii au acceptat ca nu vor avea brate, le-au crescut aripioare.

Inainte de a fi ceea ce intentionam sa fim, trebuie sa acceptam ceea ce nu suntem.

Aceasta forma de discernamant ne cere sa lasam sa treaca acele fantezii marete care ne departeaza de firea noastra, care ne fac sa ne straduim sa ajungem faimosi in loc sa fim plini de iubire, sau perfecti in loc sa fim plini de compasiune.

Dar in clipa in care putem accepta ce nu este in firea noastra mai degraba decat sa fim distrasi de tot ce credem ca am putea sau ar trebui sa fim, atunci toate resursele noaste launtrice sunt libere sa ne transforme in eul particular care dorim sa fim.

Atunci cand renuntam la ce trebuie sa facem sau ce ar trebui sa fim, pentru a ne inscrie in niste sabloane predeterminate, ne deschidem spre ceea ce putem fi. Renuntam sa ne construim brate false, doar pentru ca asa are toata lumea si ne abandonam vocii noastre interioare si propriei naturi.

Acceasta acceptare este un risc ce ne elibereaza, fiindca nu putem gasi cresterea care ne asteapta pana cand nu renuntam la ceea ce este impotriva propriei noastre naturi. Aceasta abandonare, fara sa stim ce se va intampla mai tarziu, permite vietii noastre sa se desfasoare cu adevarat.

De-abia atunci putem permite sa ne creasca aripile de care avem atata nevoie pentru a explora lumea noastra interioara, ceea ce suntem noi.

De-abia atunci ne putem construi un drum care este doar al nostru, un drum care va oferi inimii noastre puterea de a inflori la fiecare pas.

Extras din Cartea trezirii, scrisă de poetul și profesorul MARK NEPO, ne oferă doze mici din ceea ce merită cu adevărat, adevăruri simple și povestiri din viața de zi cu zi, plus multe surse de inspirație din marile tradiții de înțelepciune. Textul pentru fiecare zi este însoțit de practici obișnuite, dar profunde, concepute să ne ajute să trăim viața pe care ne-o dorim, fiind prezenți în viața pe care o avem. Pentru că, folosind cuvintele Sfântului Francisc de Assisi, „SUNTEȚI CEEA CE CĂUTAȚI.”

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.