Prichi Beauty & Fashion Party

Ieri și astăzi am fost „mămică” pentru 3 fetițe – Măriuca & verișoarele ei, Irina & Ilinca. De dimineață fetele s-au trezit cu un mare chef de joacă… Vroiau petrecere, au început să îmi povestească fiecare cum își imaginează petrecerea de ziua lor. Ziua Irinei este tocmai pe 26 octombrie. A Ilincăi și mai departe, pe 22 ianuarie.

Și mi-a venit o idee. De ce să aștepte până la aniversare? Să improvizăm o petrecere cu ceea ce avem la îndemână.

Așa că le-am propus o Prichi-Petrecere în care fiecare dintre ele să imite comportamentul domnișoarelor, să facă mici lucruri interzise vârstei lor: să își țină pe ochișori mască de castraveți, să-și aplice apă termală pe față, să se rimeleze, să se rujeze și să se parfumeze. Cu alte cuvinte să se îngrijească și să se înfrumusețeze, așa cum văd la mămica lor.

petrecere cu tematica pentru fetite beauty & fashion 7

Și-atunci hai să detaliez puțin, poate mămicile de fetițe care-mi vizitează blogul se vor inspira să facă ceva asemănător, o petrecere cu tematică aleasă ad-hoc, fără liste cu chestii de făcut sau de cumpărat. Garantez eu că este haios și vă veți încărca cu bunădispoziție de la cele mici.

Totul a început cu un mic-dejun asortat cu o porție de desene animate marca Disney Junior. După care am trecut la sesiunea de înfrumusețare și îngrijire.

petrecere cu tematica pentru fetite beauty & fashion 1

Le-am îndemnat pe fiecare să ia câte 2 feliuțe de castraveți de pe o farfuriuță și le-am spus să le țină pe ochișori câteva minute așa cum fac și domnișoarele pentru a se relaxa în timp ce vitaminele din castraveți acționează asupra cearcănelor. Bineînteles că nu au rezistat decât 3 minute cu feliile pe ochi pentru că eu râdeam cum încerca Măriuca să le imite, să își pună și ea castraveciorii la ochișori și au vrut să vadă și ele. E ușor de ghicit și faptul că fetele au vrut să mănânce feliile. :)) Mări, cel puțin, a fost prima la asta.

petrecere cu tematica pentru fetite beauty & fashion 2petrecere cu tematica pentru fetite beauty & fashion 3

După, le-am pulverizat cu apă termală pe față și le-am spus să așteapte 30 de secunde și apoi să-și tamponeze fața cu prosopelele special pregătite pentru asta.

petrecere cu tematica pentru fetite beauty & fashion 4

Un alt moment forte drăguț și interesant pentru ele a fost atunci când le-am dat cu rimel. Prima dată mi-au cerut să se dea singure, dar cum nu reușeau, m-au rugat să le ajut. Măriuca boldea ochii la mine, la fete, și mai mai că mi-ar fi luat rimelul din mână să termine ea treaba pe care am început-o eu.

Câtă distracție și hilizeală a fost după ce s-au privit admirativ în oglindă! Erau așa mândre de ele, de cum le-am alungit genele și nu mai aveau răbdareee – urma să le dau și cu ruj. Am ales un ruj roșu, ca să se vadă bine diferența față de cum erau ele înainte.

petrecere cu tematica pentru fetite beauty & fashion 5

Apoi le-am dat cu noul meu parfum preferat –  „Praf de stele”. Le-am spus denumirea și o mică povestioară despre faptul că este un parfum special care le va învălui și le va purta printe stele, până la lună, asemeni zânelor.

După ce am terminat, mi-au mulțumit și m-au îmbrățișat și mi-au spus că sunt cea mai bună. M-au măgulit! De unde scot oare replicile astea cu care ne topesc inimile?!

Măriuca deja era somnoroasă, așa că am început să le povestesc fetelor de ce este atât de important „somnul de frumusețe”. M-au ascultat fascinate, aproape adormite chiar și așa cum mă așteptam Măriuca mea mică a adormit prima.

Când s-au trezit am continuat cu prânzul, apoi cu alegerea unor bijuterii și haine, din dulapul meu, pentru parada modei. Irina a ales o rochie de-a mea, niște cercei foarte mari care se potriveau la culoare cu rochia și niște pantofi decupați negri cu tocul de 10 cm! Ilinca și-a ales o rochiță viu colorată și veselă, o brățară  albă și cercei de argint cu fluturași. Bineînteles că și ea și-a dorit tocuri înalte, dar am sfătuit-o și a ales până la urmă niște tocuri de 5 cm. Cu Măriuca, nu am avut de dus muncă de lămurire, pentru că ei i-am dat o rochiță de-a Ilincăi, și niște pantofi cu talpă ortopedică, pe care i-a încălțat doar pentru 30 de secunde.

petrecere cu tematica pentru fetite beauty & fashion 6

A urmat o mini-ședină foto cu ținutele pe care și le-au ales și apoi au defilat prin sufragerie spre încântarea lor, pentru că se distrau în “papuci de domnișoare”, vorba lor. :))).

Atunci când  au obosit s-au așezat pe canapea, evident, picior peste picior. Și le-am deschis televizorul din nou pentru a se uita la desene animate.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.